Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петзвездните хотели в района с празнични оферти, почти еднакви с тези в Боровец, Банско и Велинград

Снимка: Pixabay

Цените за новогодишните оферти в петзвездните хотели с басейни и спа-центрове по Северното Черноморие са с горе-голу еднакви равнища с тези в Боровец, Банско и Велинград. Това каза за Радио Варна проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Хотелиерите следят пазара много стриктно, а цените им за предстоящите празници зависят от категорията на обектите. "5-звездните хотели обикновено предлагат пакети с три нощувки, с богата увеселителна програма, с много богато меню. Там вече цените са от порядъка на над 300 лв. на човек за трите нощувки. Най-високите оферти за тридневен пакет за двама, с включена празнична вечеря, е 3 хиляди лв.", каза още проф. Маринов. Той допълни, че в хотелите с по-ниска категория всичко това може да се намери за 1 200 - 1 500 лв. "За тези, които искат само да празнуват в заведение, кувертът е около 100-120 лв. за човек", посочи проф. Стоян Маринов.

За скъпите цени, по думите на експерта, обектите предлагат и по-добри условия и качество за своите клиенти. "Някои от тях предлагат уникални ястия, както и богата анимационна програма. Това са тридневни пакети, с които хората да си прекарат незабравимо тези новогодишни празници", допълни проф. Маринов.

Подробностите чуйте в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жените с рак на гърдата очакват актуализация на парите за помощни средства догодина

Оливия Нютън-Джон, Кайли Миноуг, Шерил Кроу, Джейн Фонда,Рита Уилсън, Синтия Никсън, Шарън Озбърн – известни в целия свят жени от шоубизнеса. Има и друго, което ги свързва – ракът на гърдата. Всяка една от тях избра да говори публично за преживяното, за да каже, че победата над този рак е възможна. Целият месец октомври е посветен на борбата с..

публикувано на 21.10.24 в 06:30

Добрич с отрицателна температура на въздуха тази сутрин

Минус 1 градус отчетоха термометрите точно в 6.00 часа тази сутрин в Добрич, информират от НИМХ – Варна. Това е и единственият район в Източна България с отрицателна температура на въздуха. В Шумен е 1 градус, 2 градуса е в Русе, по 3 в Силистра, Разград, Карнобат и Шабла. 7 градуса е на нос Калиакра и в Ахтопол, 9 на нос Емине. Димка има в..

публикувано на 21.10.24 в 06:16

За негласуването и кафе машините

Празни коридори, полупразни урни, скучаещи членове на избирателните комисии, които бяха повече от избирателите – така изглеждаше картината в ранния следобед в деветте секции в Средно училище „Найден Геров“.  А отишлите до урните бяха категорични, в отговора на въпроса кой е основният проблем, който трябва да разреши следващия..

публикувано на 20.10.24 в 18:06

Търговец: Не съм гласувал от казармата, всичко е лъжа

Около 10% е избирателната активност към 16,00 часа в четирите избирателни секции, разкрити в Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн. В една от тях е прекратен машинният вот още в началото на изборния ден заради технически проблем с устройството, което не е пуснало разписка. Там гласуването преминава само на хартия. Недоверие, апатия,..

публикувано на 20.10.24 в 17:17

Жители на "Виница": Някои улици не са виждали метла

Жители на кв. "Виница", част от най-големия район на Варна - "Приморски", които днес отидоха да пуснат гласа си за нов кмет, призоваха своите съкварталци да последват примера им. Няма как да имаме претенции, когато не сме изпълнили нашето задължение да гласуваме, каза младата майка Мария Атанасова. Тя отбеляза, че кварталът продължава да се разраства,..

публикувано на 20.10.24 в 16:00

Исполин ли може да реши проблемите в кв."Виница"?

Хората не знаят, че днес се провеждат частични избори за кмет на район „Приморски“, коментира за Радио Варна Киряк Костадинов, жител на кв. „Виница“ и член на 178 секционна избирателна комисия в ОУ „Панайот Волов“ в квартала. По неговите думи предизборната кампания не е била разпространена по вестниците, телевизиите и радиото. Костадинов..

публикувано на 20.10.24 в 11:51

20 октомври - Световен ден за борба с остеопорозата

На 20 октомври отбелязваме Световния ден за борба с остеопорозата, който тази година ще премине под мотото „Кажи „Не“ на чупливите кости“. Основната цел на инициативата е да насърчи хората от рисковите групи да направят своя DXA скенер. „Здравето на нашите кости е от съществено значение. Остеопорозата представлява сериозна заплаха с потенциално тежки..

публикувано на 20.10.24 в 08:23