Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тема с продължение: Кога паркингът на "Информационно обслужване" в Младост ще е достъпен за клиенти?

3
Снимка: Даниела Стойнова

Паркингът за клиенти на "Местни данъци и такси", който се намира  в сградата на "Информационно обслужване" във варненския квартал "Младост", е недостъпен за клиенти. За това алармира в предаването "В ефир сте" миналата седмица Диана Костадинова. Тогава тя съобщи, че клиентите, които ако искат да паркират, се сблъскват с бариера, на която пише "Служебен паркинг". Оказва се, че този паркинг за служители е полупразен, видя репортер на Радио Варна.

Даниела Стойнова потърси мнението на Нина Демирова, директор на "Информационно обслужване", която подчерта:

"От 1 май 2022 г. паркирането се използва за служебни цели. Когато служителите отиват на работа, нямат място за паркиране. Гражданите, които идват да си заплащат данъците, имат необходимостта да паркират, но паркингът се оказва запълнен", обясни Демирова, и допълни, че са получили предписание от Областната дирекция на МВР да се вземат мерки заради лошото му състояние. "Собственикът на паркинга е "Информационно обслужване" АД, а като като ай ти-компания ние нямаме интерес да инвестираме в паркинг и неговото управление. Водим разговори с Община Варна, миналата година разговарях с председателя на Общинския съвет и смятам, че Общината може да приеме нашето предложение тя да управлява паркинга, да го стопанисва. Те ще поемат организирането на реновирането на паркинга и съответно неговото управление", допълни Демирова.

Паркингът на "Информационно обслужване" в момента е съставен от един малък и един по-голям паркинг. "Идеята е по-малкият да се използва за служителите и за работещите в сградата", каза още Нина Демирова.
В момента гражданите могат да оставят своите коли на обществения паркинг срещу бивш ресторант, който се намира на светофара преди сградата на "Информационно обслужване". "Смятам, че гражданите има къде да паркират", каза Демирова.
Подробностите чуйте от разговора на Даниела Стойнова с директора на "Информационно обслужване" във Варна:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

30 клиенти е имало в магазина, където горя голям пожар

Няма загинали и пострадали при пожара , възникнал около 13 часа в склада и магазина на строителен хипермаркет на крайезерния път във Варна. Все още не е ясна причината за пожара , пламъците се прехвърлиха към зоомагазин срещу запалената сграда, там пожарът е потушен. Близо 30 са били клиентите в магазина, в който е имало и персонал. С..

публикувано на 25.05.24 в 15:38
Златни пясъци

И в неделя ни очаква слънчево време

Над по-голямата част от района ще бъде предимно ясно и слънчево, само по Южното Черноморие облачността ще е променлива и там не е изключено слабо да превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, през деня до умерен от североизток, следобед по южното крайбрежие с временни по-силни пориви. Температурите слабо ще се понижат и минималните ще са между 8° и..

публикувано на 25.05.24 в 15:24

Почина известният варненски фотограф Ангел Ненов

Почина известният варненски фотограф Ангел Ненов, съобщи Морето.нет. Днес, 25.05.2024г., на 64-годишна възраст почина известният варненски фотограф Ангел Ненов. Автор на над 25 филма, на близо 30 фотоизложби и също толкова награди, в т.ч. и много международни. Ангел измина житейския си път така, както искаше. Изживя не много дълъг, но богат и..

публикувано на 25.05.24 в 13:59

Горят складове в района на крайезерния път във Варна

Пет екипа от пожарникари гасят голям пожар, който е възникнал в складове на голям строителен хипермаркет. Те се намират на крайезерния път във Варна. Репортерът ни Даниела Стойнова предава от мястото на инцидента: За сега няма информация за пострадали хора. Според очевидци има вероятност огънят да се прехвърли върху съседни..

публикувано на 25.05.24 в 13:37

Изменението на климата засегна сериозно и легендарната българска роза

Месец по-рано започна прибирането на листенцата на прословутата българска роза в България. Това е исторически момент и рекорд по най-бърз цъфтеж на розите, което се дължи на изменението на климата, което доведе до по-топли и по-влажни пролети. България е един от водещите световни производители на..

публикувано на 25.05.24 в 13:15

Двама души са загинали, а 22-ма са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие

Двама души са загинали, а 22-ма са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на сайта си. Тежките пътни инциденти са 16. В София са станали две тежки и 17 леки катастрофи. Има двама ранени. От началото на месеца 24 души са загинали и 511 са ранени при 382 тежки пътни инциденти. От началото на годината..

публикувано на 25.05.24 в 12:30

Втори ден няма вода в Константиново

Жителите в горната част на село Константиново, община Варна, вече втори ден са без вода, съобщиха жители на населеното място. Заместник-кметът на община Варна Илия Коев, който разговаря с ръковоството на ВИК-Варна, съобщи,че причината е в намаленото количество на водата в резервоара, който захранва селото заради поливане на частни градини в..

публикувано на 25.05.24 в 11:33