Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Призьорите от 60-ата Щафетна обиколка на Радио Варна

Автор:

Завърши 60-ата юбилейна щафетна Обиколка на Радио Варна. Повече от 600 бяха участниците в четирите вида спорт- бягане, плуване, колоездене и за първи път спортно катерене.

Тази година по повод юбилея на старта застанаха и хора в неравностойно положение. При тях най-добре се представи Константин Георгиев, като остави зад себе си Ивайло Вълчев и Валентин Великов. Специални гости на Обиколката бяха участници и на кокили. Първото място зае Георги Начев, пред Мирослав Тодоров и Пресиян Петров.

В надпреварата по спортно катерене класирането изглежда така:

Деца до 14 години
1 място Михаил Рафаилов и Боян Белчев
2 място Михаела Русинова и Мария Савова
3 място Никола Рафаилов и Дария Баланова
3 място(дублират се) Рая Драгнева и Адриян Налбанчев

Втора група от 14 до 18 години
1 място Ралина Георгиева и Адрияна Михалева
2 място Ема Богоева и Андрея Петкова

При 18+
1 място Валери Калудов и Десислава Стоянова
2 място Оксана Стрезова
3 място Георги Калинов и Георги Янев от ВМСК Варна

Най-многобройни бяха участниците в кроса, общо 56 отбора. При участниците от спортно училище на първо място и при момичетата и при момчетата се класира отборът на „Супер спорт“. При малките момичета /5-8 клас/ златото спечелиха представителките на СУ „Гео Милев“. При момчетата титлата грабнаха учениците от Математическа гимназия. При по-големите от 9-12 клас при девойките и юношите златото е за представителите на Математическа гимназия "Д-р Петър Берон". Състезателите на 4-та езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ останаха със сребро и при двата пола.
Колежът по туризъм взе златото при студентите-жени, а при мъжете титлата е за ТУ-Варна. В надпреварата при военните отбори първо място за участниците от поделение ВФ 38 920.

Най-малките участници тази година, които получиха торти са Александър Бояджиев /4 г/ и Дея Колева-/9 г/. 

Най-възрастният участник Георги Благоев, роден 1946 година.

В колоезденето при момичетата младша възраст първа стана Алина Ангелова от „Омега“ /София/, а при момчетата Виктор Танчев /Несебър/.
Дария Венкова от София спечели златото при момичетата старша възраст. При момчетата на първо място се класира Игор Мишченко от Бургас. Калина Спасова от София е шампионката при девойките до 17 години, в същата възраст при юношите титлата взе Петър Матеев от Казанлък.

По повод юбилея специални плакети бяха дадени на ръководители и организации, които през всички тези години са помагали и са били партньори на Радио Варна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Бояджиев: Основната ни цел е Европейското първенство в София

Георги Бояджиев е дългогодишен треньор по бокс в клуб „Черно море“. Той е треньор и в спортното училище във Варна. Поводът за срещата с него е не само шампионската титла извоювана от неговия състезател Андреас Димитров при мъжете, но изключително натоварената програма през годината, както и сериозните очаквания за медали на неговите..

публикувано на 16.04.24 в 11:50

Много трофеи за състезателите ни по аеробика

Общо 8 медала, от които 4 златни, 3 сребърни и 1 бронзов завоюваха българските състезатели на приключилият вчера 25 Международен турнир по спортна аеробика " SLOVAK AEROBIC OPEN". Ето и класирането: -Възрастова група 9-11г.: Категория индивидуално момичета: 1 място - Джемре Стефанова 2 място - Николета Сарафимова Категория тройки: 1 място..

публикувано на 16.04.24 в 10:53

Тея Николова избрана от престижен университет

Един от най-ярките таланти на осемкратния шампион на България по плуване ПСК „Черно море” – Тея Николова, е приета да учи в Northwestern University в Чикаго. Личен треньор на талантливата варненка е Никола Петров. Тея узнала щастливата вест преди броени дни, когато официално й съобщили, че е част от Северозападния университет в Илинойс. На..

публикувано на 16.04.24 в 10:51

Студентите участваха в крос във Варна

62 състезатели от пет висши училища в града взеха участие в Лекоатлетически крос от Варненската студентска Универсиада, който се проведе в Морската градина. Както всяка година дисциплината за мъжете беше 2000 метра, а за жени 1000 метра или една обиколка от летния театър до Пантеона и обратно. Състезанието при жените стартира в 11.00..

публикувано на 16.04.24 в 10:48

Ветеранско дерби във Варна

Градско дерби между ФК Спартак Варна и Черно море предстои тази седмица. Двубоят от републиканското първенство за ветерани ще се проведе в четвъртък, 18-и април от 18 ч. на ст Спартак. Победителят се определя в един двубой и ще се класира за полуфиналите на надпреварата. За соколите на терена ще покажат умения познати имена като Георги Арнаудов,..

публикувано на 16.04.24 в 10:47

Преди началото на мача "Черно море" -"Левски"

Тук можете да видите видео преди началото на мача във Варна между Черно море и Левски.

публикувано на 15.04.24 в 11:54

Отзвук от победата на "Черно море" срещу "Левски"

Футболистите на Черно море зарадваха цяла Варна с победата си срещу Левски с 3-1. Този мач и този успех бяха много важни, за да могат варненци в плейофите да имат три домакински срещи. Сега ви предлагаме отзвук от мача. Първо наставникът на „моряците“ Илиан Илиев, а след това и част от футболистите.

публикувано на 15.04.24 в 11:50