Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испания арестува банда от украинци и руснаци, обирали богати бежанци от Украйна

Снимка: Pixabay

Испанската полиция арестува 10 членове на престъпна банда, обирала бежанци от Украйна, съобщи испанският "Паис". Започналата през май миналата година акция на спецчастите завърши със задържането на 10 членове на тази престъпна група, които са обвинени в най-малко седем кражби. Полицията конфискува от бандитите 1,25 милиона евро в брой и различни луксозни предмети.

От 10-те арестувани седем са украинци и трима са руснаци. Те са обирали къщи в Торевиеха и Ориуела. Всички жертви са били богати украински бежанци, които са държали ценности у дома. Обирите, някои, от които извършени посред бял ден, не оставяли никакви следи, освен леки щети по ключалките и винаги са ставали, докато собствениците са били далеч от домовете си.

Освен пари, крадците са задигнали и бижута, часовници, чанти, парфюми и маркови очила или мобилни телефони и компютри.

По публикацията работи: Ваня Славова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пострадалата при инцидента край Аксаково остава в тежко състояние

58-годишната жена, която е настанена в реанимацията на болница "Св.Анна", все още е с опасност за живота.  Тя е в медикаментозна кома, но е стабилизирана, съобщиха от здравното заведение. Жената е претърпяла операция за отстраняване на далака, както и на левия й крак,тъй като е с тежка фрактура.  Стана ясно, че загиналият 63-годишен мъж е..

публикувано на 17.05.24 в 07:19

Зрелостниците се явяват на матура по БЕЛ

Малко преди 6 часа тази сутрин беше изтеглен Вариант 15 на дъжавния зрелостен изпит по български език и литература. За него заявления са подали над 50 000 зрелостници. Ангажирани са 13 хиляди квестори. Началото на матурата е в 8.30 часа.  Зрелостниците трябва да си носят личната карта и служебната бележка за допускане на изпит - могат да я..

публикувано на 17.05.24 в 07:01

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  17.05.2024  г. В периода  09:00  ч. до  16:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на :..

публикувано на 17.05.24 в 05:59
Яйлата

Спиране на валежите и намаляване на облачността

През нощта валежите бяха слаби, от синоптичните станции количествата са под 1 литър на кв.м. мм, само в Шумен 3 литра на кв.м. Днес денят ще започне с облачно време и валежи от дъжд в Североизточна България. Постепенно валежите ще спрат, а по-късно и облачността ще намалее. Вятърът ще е слаб, следобед умерен от изток-югоизток Максимални..

публикувано на 17.05.24 в 05:55

В активната лента се осъществява движението на АМ "Хемус" на входа за Аксаково

Временно движението при км 49 на автомагистрала "Хемус" в посока Варна временно се осъществява само в активната лента.  Заради катастрофата на входа за Аксаково с кола на НСО, в която е пътувал Кирил Петков, трафикът се регулира от Пътна полиция.  Починал е шофьорът на леката кола, сблъскала се с автомобил на НСО Ограничено е преминаването по..

публикувано на 16.05.24 в 19:01

Починал е шофьорът на леката кола, сблъскала се с автомобил на НСО (ОБНОВЯВА СЕ)

Автомобил на Националната служба за охрана е катастрофирал на входа за Аксаково. В него се е возил Кирил Петков, съобщиха във Фейсбук от политическата партия, на която е съпредседател той.  59-годишният шофьор на лекия автомобил с варненска регистрация, който е претърпял инцидент на входа на Аксаково, сблъсквайки се с кола на НСО, е..

публикувано на 16.05.24 в 17:53
Снимката е илюстративна

Временно затруднено ще бъде движението по бул. "Чаталджа" в петък

Заради отстраняване на опасно сухо дърво и клони ще бъде затруднено движението по булевард "Чаталджа" в петък, 17 май,  между 14 и 16.30 часа, съобщиха от пресслужбата на Община Варна.  Дейностите ще бъдат извършвани в участъка от светофара на бул. "Осми приморски полк" по продължение на бул. "Чаталджа" до южния вход на пазара, посочват от отдел..

публикувано на 16.05.24 в 17:38