Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс за зимнина организира читалището в с. Гурково

| обновено на 08.03.23 в 09:11

Kонкурс за най-вкусна и добре презентирана зимнина – „БУРКАНЪ ФЕСТЪ“ организира по случай празника на жената (8 март) читалище „Свобода-1897“ в с. Гурково. В надпреварата могат да бъдат представени желета, мармалади, конфитюри, компоти, туршии, нектари или сокове, които сръчните и трудолюбиви женски ръце са сътворили. Сред наградите за труда на дамите са капачки и затварачки, фиксове и миксове, буркани и целофан. 
Победителите ще бъдат определени чрез гласуване от всички присъстващи, а вотът ще се подава анонимно в трилитров буркан. "Каним участниците в конкурса да предадат своите шедьоври на 7 март в НЧ “Свобода-1897“, с.Гурково", съобщават организаторите. 
Читалището ще осигури за празника, който кметство Гурково инициира, празничната музикална програма и озвучаване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ясни са имената на кандидати за народни представители от Балчик

За по-малко от четвърт час парламентарно представените партии в Балчик се споразумяха за състава на СИК-овете в община Балчик по време на свиканите от кмета Николай Ангелов консултации. Единодушно приеха да се запазят квотите от предходните избори за народни представители. Така в обявените 38 избирателни секции ще има..

публикувано на 30.04.24 в 12:16

Започна кампания„Continuons en français - да следваме на френски в България“

Организатори: Националното бюро на Университетска агенция на франкофонията- България, Асоциацията на преподавателите по и на френски език . Франкофонските програми в българските университети Партньори на кампанията - Министерството на външните работи, Министерството на образованието, Френско- българската търговска и индустриална камара, Посолството..

публикувано на 30.04.24 в 12:14
Синя зона, център, Варна

"Синята зона“ ще е безплатна по празниците, ще работи само на 2 май

„Синята зона“ за краткосрочно паркиране в централната част на Варна няма да работи през дните 1, 3, 4, 5 и 6 май 2024 г. Това са официалните празнични дни, в които паркирането в зоната ще бъде безплатно за гражданите. От Общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“ напомнят, че 2 май 2024 г., четвъртък, е работен ден и „синята зона“ ще работи..

публикувано на 30.04.24 в 12:10

0% ДДС за хляба и брашното до края на 2024-та

До края на годината се удължава нулевата ставка за ДДС за хляба и брашното, реши на второ четене бюджетната комисия, предаде БНР. Също така има предложение за лимит от 15% надценка на цената на хляба в магазинната мрежа. Засега текстът отсъства от законопроекта. С друга промяна се връща данъкът върху доходите за гъбарите и билкарите. Промяната влиза..

публикувано на 30.04.24 в 11:28

Последен ден за подаване на данъчната декларация

Днес е крайният срок за деклариране на доходите за 2023 г. пред НАП чрез годишна декларация за облагане на доходите на физически лица. От агенцията припомнят, че това може да стане и по електронен път чрез услугата „предварително попълнена данъчна декларация“. Данъците за довнасяне могат да бъдат платени онлайн. Срокът за плащането им също..

публикувано на 30.04.24 в 07:51

Кметът кани партии и коалиции на консултации за състава на секционните избирателни комисии

В изпълнение на чл. 91 от Изборния кодекс и Решение № 3130-ЕП/НС от 23 април 2024 г. на Централната избирателна комисия (ЦИК), кметът на Варна Благомир Коцев кани парламентарно представените политически партии и коалиции - коалиция „ГЕРБ-СДС“, коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“, партия „ДПС“, партия „Възраждане“, коалиция „БСП - За..

публикувано на 30.04.24 в 07:15
Радиопредавател

Възможни са прекъсвания на сигнала на Радио Варна заради смяна на предавател

На 30 април от 9 до 12 часа ще бъде инсталиран нов предавател на ултракъси вълни ВАРНА 6 на честота 103.4 MHz, излъчващ програмата на Радио Варна. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате Радио Варна през интернет сайта  binar.bg.  

публикувано на 30.04.24 в 07:15