Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията откри депо за трафик на нелегални мигранти в Бургаско

2
Снимка: Румен Сарандев

Неутрализирано е депо за събиране и подпомагане на нелегално преминали в България мигранти, съобщават от Областната на МВР в Бургас. То е било разположено в постройка към действащо животновъдно стопанство край карнобатското село Сърнево. По време на полицейската акция са открити шестима мигранти, които изчаквали да бъдат отведени до точка в близост до магистрала „Тракия”, откъдето да бъдат отвозени до София.

Констатирано е, че депото, действало от около месец и е обслужвано от двама български граждани. Единият е от с. Сърнево, а вторият от близкото село Черково. Те посрещали мигрантите, идващи пеша по предварително зададена локация, давали им подслон, храна и ги подпомагали с дрехи.

Двамата българи са задържани първоначално за 24 часа, а впоследствие с прокурорско постановление за срок до 72 часа, като им е повдигнато обвинение.  






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Допълнителни автобуси във Варна в нощта на Великден

Допълнителни курсове ще извършват автобусите във Варна в нощта на събота срещу неделя, навръх Великден. Вижте разписанието: - Автобусна линия 17 от Катедрала – 00:40 ч. и в 01:50, а от Галата в  23:00 ч. и 01:10 ч.; - Автобусна линия 22 от спирка „бл. 407“ в 22:45 ч. и в 01:20, от сп. "Централна поща" - в 00:40 ч. и 02:00 ч.; - Автобусна линия 31..

публикувано на 02.05.24 в 16:04

Фермери искат гаранционен фонд за щети в земеделието

Български фермерски съюз иска създаването на гаранционен фонд за щети в земеделието. Фермерите призовават служебното правителство и министър Георги Тахов за навременна помощ и съдействие и отбелязват адекватната реакция на властта след опустошителната градушка в Южна България от последните дни. "По повод подобни непредвидени и злополучни събития и..

публикувано на 02.05.24 в 13:38

Задачите по математика за НВО в 10. клас ще са по-практически

Задачите по математика от външното оценяване в 10 клас ще са по-практически ориентирани. Това обмислят в Министерството на образованието, каза ресорният министър проф. Галин Цоков. Той коментира идеята след официалното награждаване на победителите в Балканската олимпиада по математика, която се проведе край Варна.   Припомняме,  България спечели 8..

публикувано на 02.05.24 в 10:12

Облачно, на места ще превали

Днес ще има значителна облачност, на отделни места с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури между 14° и 19°, за Варна около 16°.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 14°-15°. Изгрев на Слънцето за Варна в 06:02ч., залез в 20:09ч. Продължителност на деня – 14 часа и 7 минути...

публикувано на 02.05.24 в 06:06

Българските ученици спечелиха 8 медала на Балканската олимпиада по математика

България е с осем медала –два златни, два сребърни и четири бронзови на провелата се в курорта „Слънчев ден“ край Варна 41-ва Балканска олимпиада по математика със 137 участници от   22 държави. Златните медали са на Деян Хаджи-Манич  от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна и на Марин Христов от Софийската математическа..

публикувано на 01.05.24 в 21:29

Чудотворна икона на Пресвета Богородица Скоропослушница посрещна Варна

Чудотворната икона на Пресвета Богородица Скоропослушница беше посрещната във Варна.   Свещеници и миряни преминаха с иконата в  литийно шествие от градинката на Севастопол, по главната пешеходна алея  до храм „Св. Арх. Михаил“. След това иконата бе внесена в храма, където ще пребивава, и беше отслужен благодарствен молебен.  Иконата е..

публикувано на 01.05.24 в 16:21

С изложба на икони и гмуркане откриват сезона на остров "Света Анастасия"

Откриване на изложба с икони и великденско гмуркане дава старт на туристическия сезон на остров "Света Анастасия". Той ще започне по–рано и ще предложи на посетителите си богата културна програма с театрални спектакли, концерти и други интересни събития. Това лято туристическият комплекс отбелязва 10-годишен юбилей от откриването му като..

публикувано на 01.05.24 в 15:02