Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Каварна започна набирането на персонал по морето

Снимка: Сияна Спиридонова

372 работни места обявиха по време на Специализирана трудова борса, която се проведе в Каварна.

Събитието бе организирано от Агенцията по заетостта, Дирекция "Регионална служба по заетостта" във Варна и Дирекция "Бюро по труда" в Каварна,

Фирми от туристическия бранш от района обявиха свободните работни места за предстоящия летен сезон.

Седемте работодатели, участващи в борсата, имат за цел чрез събитието търсещите да започнат работа като: готвачи, миячи, камериерки, масажисти, чистачки – хигиенистки, сервитьори, общи работници, администратори, аниматори и др.

160 души участваха в борсата. Те получиха методическа помощ и съдействие за изготвянето на автобиографии, както и за осъществяването на директен контакт с работодателите.

На трудовата борса участваха и представители на Военно окръжие-Добрич. На кандидатите бе разяснена както военната служба, така и службата в доброволния резерв, обучението във висшите военни училища като курсанти и студенти във Велико Търново, Плевен и Долна Митрополия. В момента в поделението в Шабла има свободни работни места, съобщиха от Военно окръжие-Добрич.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Животновъди и днес ще блокират Подбалканския път в знак на протест

И днес животновъди от страната ще блокират Подбалканския път София - Бургас. Те са недоволни, че не разполагат с достатъчно площи, където да пасат животните си. За тази година площите за паша на говедата е намалена с 60%, пише БГНЕС. Според животновъдите мотивите на трите национални парка Централен Балкан, Рила и Пирин са неоснователни. За последните..

публикувано на 06.06.24 в 08:42

Евроизборите стартират днес от Холандия

Днес е първия ден от изборите за Европейски парламент. От 6-ти юни до неделя (9-ти юни) над 350 милиона гласоподаватели ще изберат новите членове на единствената прякоизбираема европейска институция - парламентът. Първи пред урните отиват днес избирателите от Нидерландия, следвани утре от Ирландия, Малта и Латвия и Словакия в събота. В Чехия..

публикувано на 06.06.24 в 07:00

Общественият съвет към ЦИК отново призовава социологическите агенции да спазват Изборния кодекс

Общественият съвет към ЦИК се обръща към доставчиците на медийни услуги и към социологическите агенции да спазват духа и буквата на Изборния кодекс - чл. 204 и чл. 205, и да не разпространяват и публикуват данни от социологически проучвания, т.нар. екзитпол, в хода на изборния ден, преди 20 часа, под каквато и да е форма.Съгласно текстовете на..

публикувано на 06.06.24 в 06:33

Къде няма да има ток на 6 юни

Заради профилактика на съоръженията за доставка на ток, спирания ще има на няколко места във Варна и в областта. Във Варна: от 9 до 11 ч. - ул. Братя Бъгстон, ул. Кюстенджа, ул. Полк. Свещаров, ул. Тодор Димов и ул. Топра Хисар 15; от 9 до 16.30 ч.  - карето между бул. Приморски, ул. Преслав, ул, Патлейна, ул. Хан Крум, ул. Княз Александър Батенберг;..

публикувано на 06.06.24 в 06:19

Разкъсана облачност в четвъртък

Преди обяд валежите постепенно ще спрат, а облачността ще се разкъса. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад и север, който до края на деня ще се преориентира от североизток, по крайбрежието от югоизток. Максимални температури между 25° и 30°, за Варна..

публикувано на 06.06.24 в 05:57

Спукана стара етернитова тръба остави Морската градина без вода часове

Спукана стара етернитова тръба остави абонатите на територията на Морската градина няколко часа без вода, съобщиха от ВиК за Радио Варна. Очаква се водоподаването да бъде възстановено навсякъде до 21 часа.

публикувано на 05.06.24 в 19:47

9,3 млн. лева изплащат на хотелиерите, приютили бежанци от Украйна

Помощ в размер на близо 9,3 млн. лева изплащат на хотелиери, които предоставят грижа за временна закрила на бежанци от Украйна. Министерски съвет одобри отпускането на средствата на кандидатите. В новия списък са включени дължими суми към хотелиери, държавни, общински и ведомствени бази за месеците ноември и декември 2023 г. и за януари и февруари 2024..

публикувано на 05.06.24 в 19:43