Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обмислят нов номер и маршрут за 409 на аксаковския превозвач

| обновено на 23.03.23 в 18:41
Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна

Предлагат автобусите на частния аксаковски превозвач, който обслужва линия 409, да бъдат обозначени с нов номер. Друг вариант е маршрутът му да бъде съкратен. Първата спирка да е автогарата в Аксаково, а последна -  автогарата във Варна. Автобусите на градски транспорт ще извършват превозите до „Златни пясъци“.

Припомняме, обслужването на линия 409 се извършва едновременно от два превозвача - от страна на Община Варна е „Градски транспорт“ ЕАД, а от страна на Община Аксаково е „Ченсфилд-55“ ЕООД. Редовно пътуващите по линията се оплакваха, че електронните им билети и карти от градски транспорт не са признавани  от частния превозвач, а в средата на юни решението да не важат за аксаковската фирма бе официално прието.

Карти и билети за градския транспорт във Варна невалидни в автобуси 409 на аксаковската фирма от днес

За улеснение на гражданите и гостите на града от община Варна препоръчаха тогава да се следи разписанието на автобусите на двата отделни превозвача и да се използват автобусите на градския транспорт.

На проведено заседание на Областната комисия по транспорт /ОКТ/ не са постигнати споразумение и договорености между двете общини. Взето решение да бъде сформирана обща работна група, с участието на представители на общините Варна и Аксаково, която в срок от 10 април 2023г. до 10 май 2023г. да проведе работни срещи за изготвяне на проект на решение, което да се подложи на обществено обсъждане, съобщават от Областна администрация - Варна.


По публикацията работи: Елисавета Илиева

БНР подкасти: