Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гъста мъгла във Варна, през деня ще е слънчево

Варна
Снимка: Д.Дончева

Гъста мъгла има сутринта в районите на Варна и нос Калиакра. Видимостта е намалена под 100 м.

Температурите на въздуха измерени точно в 5.00 часа: по 2 градуса в Добрич и Шумен, 3 градуса в Карнобат, 4 в Ахтопол, 5 градуса е в Шабла и във Варна, по 6 градуса в Разград, на носовете Калиакра и Емине, както и в Бургас. 7 градуса е в Русе, 9 в Силистра.

Във Варна атмосферното налягане е 1018 хПа– малко по-високо от средното за март, следобед ще започне да се понижава, относителната влажност на въздуха е 100%.

Днес ще е слънчевo, a в сутрешните часове и мъгливо. Вятърът ще е слаб от юг, по Черноморието от юг-югоизток. Максимални температури между 15° и 20°, по крайбрежието от 10° до 15°. За Варна максимална температура около 15°.

Вълнение на морето 2 бала. Температура на морската вода 8°-9°.

Изгрев на Слънцето за Варна в 6часа и 6 минути, залез в 18 часа и 24минути. Продължителност на деня – 12часа и 17 минути.

Във Варна най-високата температура на днешния ден /25.5°/е измерена през 1947 година, а най-ниската /-4.4°/ през 2003 година
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Морско училище ще се обучават космически кадети, откриха най-голямата лаборатория за космически изследвания

От Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна стартира новата космическа програма на България "Космически инженеринг и технологии". Тя е с капацитет с до 50 едновременно обучаващи се, а техниката е последна дума на съвременните технологии. Това обясни по време на откриването Райчо Райчев, директор на компанията, която дарява цялото..

публикувано на 26.02.24 в 19:02

Съдът отхвърли жалбата на кмета на район „Одесос“

Административен съд – Варна отхвърли жалбата от Цветнен Цветков против решение на Общинската избирателна комисия - Варна, с което са прекратени предсрочно пълномощията му като районен кмет на район „Одесос“.  и бе анулирано е издаденото му удостоверение заеманата длъжност след проведените избори. В мотивите си съдът посочва, че до 13 декември 2023 г.,..

публикувано на 26.02.24 в 17:49

Кметът Коцев поиска повече пари за ремонти на пътища в бюджета на общината за 2024 г.

Кметът на Варна Благомир Коцев нареди спешна рехабилитация на пътната мрежа в града. По време на оперативката с администрацията днес от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информираха, че до един месец договорите за ремонти ще бъдат готови. Дейностите ще се извършват по списъците с проблемните участъци, предоставени от районните..

публикувано на 26.02.24 в 17:01

Отцепиха район край карнобатско село заради ръчна граната от Първата световна война

Ръчна граната от Първата световна война бе открита при разрушаване стара къща в карнобатското село Венец. Боеприпасът е унищожен в покрайнините на селото от сапьори на ВМС, след като е отцепен районът. Граната е била опасна за транспортиране, тъй като е силно корозирала, съобщават от ВМС.

публикувано на 26.02.24 в 16:49

Спешно се търсят кръводарители за малко дете дете от Варна

Спешно се търсят кръводарители с група  АБ- и АБ+ за малко дете от Варна.  На момченцето се налага спешно преливане на тромбомаса, но в Кръвния център нямат наличност, посочват близки на детето.  Други кръвни групи не са съвместими заради заболяването му, допълват те. Даниел Радославов Коев - УМБАЛ ”Света Марина “ - детска хематология и..

публикувано на 26.02.24 в 16:02

Туроператори от Турция ще промотират Варна в Истанбул

Представители на най-голямата организация за туроператори и турагенти в Турция ще промотират нашето Северно Черноморие. Целта е да бъдат привлечени туристи от нашата съседка с интерес към културно-познавателния, хазартния и гурме туризма. Меморандум за сътрудничество са подписали от Варненската туристическа камара и най-голямата асоциация на..

публикувано на 26.02.24 в 16:00

Премиерът Денков се срещна с украинския президент

Днес проведохме продуктивни и конкретни преговори с българския премиер Николай Денков, съобщи във Фейсбук украинският президент Володимир Зеленски, предаде БНР.  Премиерът Денков е на посещение в Киев.  "Благодаря на България за подкрепата на нашите усилия в Черноморския и Дунавския региони да разширим търговските потоци и да възстановим..

публикувано на 26.02.24 в 15:17