Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чакат трима да решат дали ще станат депутати от Варна

Имената на новите народни представители ще станат ясни до неделя

| обновено на 07.04.23 в 11:04

След като рано тази сутрин Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви имената на общо 21 кандидати за народни представители, които са избрани в два многомандатни изборни района в изборите за 49-о Народно събрание на 2 април, трима трябва да решат дали ще влязат в парламента от Варна.

Това са Борислав Гуцанов от БСП, Костадин Костадинов от "Възраждане" и Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

Тримата, заедно с останалите избрани в два района, имат еднодневен срок днес да подадат заявление пред ЦИК в коя листа желаят да останат избрани. Заявлението в коя листа желаят да останат избрани трябва да е в писмена форма и подписано саморъчно. В случай, че кандидатът не подаде писмено заявление в задължителния еднодневен срок, който изтича днес, ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител.

Припомняме, че от Варна в този парламент ще има 16 депутати, а от Добрич - петима.

Шестима са депутатите от коалиция ГЕРБ-СДС – Даниел Митов, Славена Точева, Красен Кралев, Павел Христов, Бранимир Балачев и Медиха Хамза.

Четирима са от коалиция „ПП – ДБ“, които е възможно да влязат в следващия парламент от Варна. Това са Даниел Лорер, Стела Николова, д-р Ивайло Митковски и Калоян Икономов.

Един е мандатът на ИТН. Ако Тошко Йорданов като водач на две листи – тази в Плевен и Варна, избере да се яви от МИР Плевен, в Парламента от Варна влиза вторият в листата – Драгомир Петков.

Три са мандатите от партия „Възраждане“ – Костадин Костадинов, Коста Стоянов и Светослав Тодоров. Ако Костадинов избере да се яви от 25. многомандатен район – София, третият народен представител от Варна ще бъде Никола Димитров.

От листата на БСП във Варна влиза един. Ако Борислав Гуцанов се яви от МИР Търговище, тогава на негово място от Варна в Парламента варненци ще представлява Павел Раличков.

Един е мандатът на ДПС от МИР Варна – водачът на листата Филиз Хюсменова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В понеделник ще е слънчево и още по-горещо

През нощта ше е ясно и почти тихо, само по Черноморието със слаб северен вятър. Преобладаващи минимални температури между 17° и 22°, за Варна около 19°. Утре ще е слънчево и още по-горещо! Ще духа слаб вятър от изток и североизток, по Черноморието до умерен, следобед подсилен от бриза. Максимални температури от 34° до 39°, по брега на морето..

публикувано на 07.07.24 в 16:12
Марин льо Пен

Рекордна избирателна активност на парламентарните избори във Франция

До обяд на втория тур на парламентарните избори във Франция са гласували 26,63% от избирателите. Процентът е най-високият от 1981 г. насам, предаде Франс 24. Представители на Министерството на вътрешните работи потвърдиха засиления интерес към вота. Очаква се..

публикувано на 07.07.24 в 14:27

Планинско спасяване направи въздушната линейка от Стара планина до Пловдив

Екип на "България Хели Мед Сървиз" е транспортирал пациент след инцидент в Стара планина до УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Сигналът е подаден от Планинската спасителна служба. Пострадалият е 40-годишен мъж, а инцидентът е станал в района на връх Ботев. Той е в..

публикувано на 07.07.24 в 13:47
шоколад

1 милиард души ядат шоколад всеки ден

Всяка година на 7 юли дава възможност на любителите на шоколада по света да се отдадат на любимото си лакомство без чувство за вина. Денят е посветен и на всички видове лакомства, направени от шоколад, включително шоколадово мляко, горещ шоколад, шоколадови бонбони, шоколадова торта, брауни или всичко, покрито с шоколад...

публикувано на 07.07.24 в 13:43
Юли, 2024 г.

Жега и в понеделник

През нощта ще е ясно и почти тихо, само по Черноморието със слаб северен вятър. Преобладаващи минимални температури между 17° и 22°, за Варна около 19°. Утре ще е слънчево и още по-горещо!  Ще духа слаб вятър от изток и североизток, по Черноморието до умерен, следобед подсилен от бриза. Максимални температури от 34° до 39°, по брега на..

публикувано на 07.07.24 в 13:31

ДКЦ - 3 Варна няма да работи на 7 и 8 юли

Причината е възникнал пожар в сградата, който е овладян. Няма пострадали лица, нанесени са материални щети Поради възникнал пожар в сградата на ”ДКЦ 3 – Варна” ЕООД, лечебното заведение и спешният център към него, както и стоматологичните кабинети няма да работят на 7 и 8 юли. Нуждаещите се пациенти могат да се обърнат към спешен кабинет в..

публикувано на 07.07.24 в 13:29

Двама души са леко пострадали при пожара в квартал „Младост“ във Варна

Двама души са леко пострадали при пожара в блок 148 във варненския квартал „Младост“, за който Радио Варна съобщи по-рано.  По последна информация пожарът е започнал в апартамент на петия етаж във вход 4 на бл.148 в кв. „Младост“. 80-годиишната собственичка на жилището е запалила свещ в спалнята и отишла в друга стая. Тя е леко обгазена и..

публикувано на 07.07.24 в 12:29