Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Мароко - на море и океан

В предаването за туризъм и приключения "Хоризонти" пред нас се разкри Мароко. Това се случи с разказа на Петър Богданов, който има сериозен опит в туризма и пътуванията и за втори път бе в тази северноафриканска страна. Разговорът с него е ценен не само със споделения опит за популярни места като Маракеш и Агадир, но за погледа му върху мароканското общество, включително и процеси, които могат да засегнат и европейците. Ще научим какви изненади ни очакват и как се променя огромният площад Джема Ел Фна през деня и вечерта, ще разберем какво е Рияд и как и кога се ходи на плаж на Атлантическото крайбрежие в Агадир.

Мароко е една определено добре развита туристическа дестинация, посочва Богданов и споделя кое го е впечатлило най-много.

 Слушайте "Хоризонти" с автор и водещ Иван Симеонов всеки петък от 11 до 12 часа



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
празник

Лесна работа: Случайни празнични мигове

Преди седмица ви разказах как, докато правех ремонт, едно общинско предприятие отказваше да ме свърже с районния техник, който отговаря за сградната ни инсталация. Беше ходене по мъките в рамките на цял работен ден. На финала, напълно отчаяна, тръгнах да търся информация по съседните магазини и заведения...Стигнах до управителя на един от..

публикувано на 21.10.24 в 15:00
Христина Хранова като студентка в Киев (вляво) и като герой от войните с медалите си

Поставят бюст-паметник на първата жена, преплувала маратона Варна-Галата, на Алеята на възрожденците

Поставят бюст-паметник на революционерката Христина Хранова на Алеята на възрожденците в Морската градина във Варна. Общинските съветници от ПК "Култура и духовно развитие" дадоха положително становище. Хранова е част от революционния комитет на Васил Левски, след Балканската война е първата дипломирана акушерка във Варна, изродила над 3 хиляди бебета...

публикувано на 21.10.24 в 14:31

Районен съд – Балчик с лекции сред подрастващите, за да разбират и ръководят постъпките си

В продължение на образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ до края на ноември в Районен съд Балчик се провеждат лекции за ученици в общината. Възпитаници на основните училища „Антим I“ и „Св. св. Кирил и Методий“ вече се запознаха с лекцията, изнесена от съдия Галин..

публикувано на 21.10.24 в 13:53

Жените с рак на гърдата очакват актуализация на парите за помощни средства догодина

Оливия Нютън-Джон, Кайли Миноуг, Шерил Кроу, Джейн Фонда,Рита Уилсън, Синтия Никсън, Шарън Озбърн – известни в целия свят жени от шоубизнеса. Има и друго, което ги свързва – ракът на гърдата. Всяка една от тях избра да говори публично за преживяното, за да каже, че победата над този рак е възможна. Целият месец октомври е посветен на борбата с..

публикувано на 21.10.24 в 06:30

Добрич с отрицателна температура на въздуха тази сутрин

Минус 1 градус отчетоха термометрите точно в 6.00 часа тази сутрин в Добрич, информират от НИМХ – Варна. Това е и единственият район в Източна България с отрицателна температура на въздуха. В Шумен е 1 градус, 2 градуса е в Русе, по 3 в Силистра, Разград, Карнобат и Шабла. 7 градуса е на нос Калиакра и в Ахтопол, 9 на нос Емине. Димка има в..

публикувано на 21.10.24 в 06:16

За негласуването и кафе машините

Празни коридори, полупразни урни, скучаещи членове на избирателните комисии, които бяха повече от избирателите – така изглеждаше картината в ранния следобед в деветте секции в Средно училище „Найден Геров“.  А отишлите до урните бяха категорични, в отговора на въпроса кой е основният проблем, който трябва да разреши следващия..

публикувано на 20.10.24 в 18:06

Търговец: Не съм гласувал от казармата, всичко е лъжа

Около 10% е избирателната активност към 16,00 часа в четирите избирателни секции, разкрити в Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн. В една от тях е прекратен машинният вот още в началото на изборния ден заради технически проблем с устройството, което не е пуснало разписка. Там гласуването преминава само на хартия. Недоверие, апатия,..

публикувано на 20.10.24 в 17:17