Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Янчев: Ще е провал, ако не спечелим купата

Автор:

Старши треньорът на ЦСКА Тодор Янчев даде брифинг преди реванша от ½-финалите в турнира за Купата на България. Първата среща между двата отбора завърши с успех с 3:2 за „Армейците“.

„Мина първото полувреме на така наречения полуфинал. Утре е второто полувреме. Това е полуфинал, в който и двата отбора искат да играят финал. Убеден съм във възможностите на нашия отбор и можем да подходим още веднъж сериозно и да направим решаващата крачка“, започна Янчев.

„Когато не побеждаваш, не е добре, когато имаш високи амбиции. Хубавото е, че точковата разлика на третото място остава, но това не ме успокоява. Загубихме, получихме гол в последната минута, но във Варна пък вкарахме в последната минута. Реалист съм и вярвам, че ще видя едно добро лице. Винаги след загуба настроението е малко понижено. Силният е силен, когато падне и може да стане, да се пребори с препятствието, което има“, продължи той.

„Работим върху всички компоненти. Разчитам да сме по-концентрирани и да не допускаме минусите, които допуснахме в последните два мача. Очаквам различен Локомотив, искат да играят финал и това е мачът на сезона, както и за нас. Случиха се някои неща в кухнята, в самия клуб, но не искам да навлизам в подробности. Ще видим един Локомотив, който иска да играе финал и тези резултати няма да повлияят по никакъв начин. Ще играем за победа, защото историята показва, че и в европейския и световен футбол, когато отбор има преднина и играе за равен или минимална загуба, тези сметки не стават. Мачът започва при 0:0. Този мач в „Надежда“ не го броя. Трябва да победим и да играем за победа. Дузпите са част от тренировъчния процес, по-специално, когато се играят турнирни битки. Един треньор трябва да подготви отбора си за всичко и аз не правя изключение.

И двата ни мача с Локомотив бяха с много голове, надявам се да не допуснем сега много. Това е мач, който може да отиде във всяка посока. Турнирен сблъсък, от който можем да очакваме всичко. Лично за мен ще считам за провал, ако не спечелим Купата. Възпитавам съм по друг начин и за мен ще бъде провал. Голът си е гол аванс, но не искам да си мислим, че всичко е решено. Не се успокоявам и не искам да внасям успокоение в редиците. Има още 90 минути, които ще решат изхода от битката и кой ще играе финал. Лично аз, този резултат не го броя, започваме от 0:0“, добави той.

Янчев коментира състоянието на Ивайло Чочев и Бирсент Карагарен: „Ивайло вече е готов, тренира. Записа минути в последния мач. Той и Карагарен вече са готови и мога да разчитам на тях. За съжаление, не съм обнадежден за завръщането на Райън Бидунга до края на шампионата. Ако се върне, ще е чудо. Има си своя медицински проблем, който се надявам да отшуми“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националите ни по плажен хандбал тренират с настроение (ВИДЕО)

Във Варна този четвъртък стартира Европейското първенство по плажен хандбал за юноши и девойки. И двата български отбора са готови и имат сериозни амбиции за този шампионат. Юношите днес също тренираха на официалния стадион на Южен плаж - Варна. Преди тях това направи девическия тим. Настроението при нашите състезатели и изключително позитивно и всички..

публикувано на 02.07.24 в 21:42

За Румъния Европейското първенство приключи

Румъния загуби от Нидерлания с 0:3 в Мюнхен в среща от осминафиналите на Евро 2024. Коди Гакпо откри резултата в 20-ата минута, а резервата Донийл Мален се разписа в 83-ата минута и в продължението.

публикувано на 02.07.24 в 21:32

Борислава Христова: Винаги си мисля за Варна ( ВИДЕО )

Борислава Христова е най-добрата българска баскетболистка в момента. Нейната кариера започва от варненския тим "Черно море Одесос" и стига до елитните отбори в Европа. За последните два сезона Борислава игра в румънския "Сепси", където беше голямата звезда. От новия сезон обаче ще носи екипа на елитния "Жирона"-Испания. Боби беше гост на Държавното..

публикувано на 02.07.24 в 11:35

Нов футболист в Нефтохимик

Първото лятно попълнение в селекцията на представителния отбор на Нефтохимик за сезон 2024/2025 е Яни Николов. Роденият през 1995 година е роден в Бургас и играе на позицията полузащитник. Играл е още за отборите на Черноморец и Созопол във Втора лига (бившата „Б“ ПФГ). През миналият сезон се състезава за отбора на ОФК Карнобат.

публикувано на 02.07.24 в 09:02

Холандия ще защитава статистиката срещу Румъния

Румъния среща Нидерландия на осминафиналите на Евро 2024 днес. “Лалетата” не се представят убедително от старта на шамипоната.  Тимът на Куман победи Полша, но след това направи равен с Франция и загуби от Австрия. Румънците завършиха на първо място в група “Е след победа над Украйна, загуба от Белгия и равенство със Словакия. Общо взето еднакви..

публикувано на 02.07.24 в 08:11

Турция и Австрия гледат към 1/4 финалите

Отборите на Австрия и Турция тази вечер се изправят един срещу друг в Лайпциг. Това ще е последният мач от 1/8-финалите на ЕП по футбол. Срещата е от 22:00 ч.  Австрийците са най-приятната изненада до този момент на турнира.  Те спечелиха група D с 6 точки. Загубата от Франция не е реална, защото стана след техен автогол. Отборът играе подредено и..

публикувано на 02.07.24 в 08:06

Българките спечелиха последната си контрола

Националният отбор на България за жени U20 спечели последната си контрола преди Европейското първенство в Дивизия B, на което София е домакин. В среща, изиграна днес в столичната зала „Триадица“, баскетболистките на Преслав Пешев надвиха Швейцария с 58:47.  Двубоят започна много равностойно, като след десет минути игра гостите имаха леко предимство..

публикувано на 02.07.24 в 07:57