Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Трифонов: Тези, които базираха цялото си съществуване на унищожението на другите, се събраха заедно с тях

Снимка: архив

Не закъсня реакцията на лидера на "Има такъв народ" след като стана ясна договорката межди ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за съставяне на кабинет с кратък хоризонт и премиер, който ще се сменя на ротационен принцип.

Отвратен съм - тези, които базираха цялото си създаване върху унищожението на другите, се събраха заедно с тях, посочва Слави Трифонов в пост в социалните мрежи.

"Има една емблематична реплика от филм, посветен на свободата на словото. Когато политиците атакуват свободата на словото, един редактор казва: “Ние сме на страната на отвратените, а не на страната на отвратителните”. Та и аз, и моите колеги, сме така. Като казвам “моите колеги”, имам предвид “Има такъв народ”. Ние сме на страната на отвратените, а не на страната на отвратителните. Вие как се чувствате от всичко това, което се случва последно време?", пише Трифонов.

Защото то е отвратително, позорно, унизително и в крайна сметка неприемливо, подчертава той. 

Тези, които базираха цялото си създаване и цялото си съществуване на база на унищожението на другите, се събраха заедно с тях. И ще си правят правителство на ротационен принцип. Целия бранд “Продължаваме промяната”, казвам бранд, защото те така обичат да се изразяват, та целия бранд “Продължаваме промяната” беше изграден върху тезата анти-ГЕРБ. Даже те, в лицето на Кирил Петков, арестуваха Бойко Борисов. Цялата им риторика в продължение на година и половина изглежда така: Цитирам Кирил Петков: “Кражбите на Борисов и екипа му през последните 10 години са в огромен мащаб. Затова този човек иска да се завърне и да продължи да краде”.

Е, явно ще се завърне и ще продължи.

Друг цитат на Кирил Петков: “30 години затвор не му мърдат и той го знае. Борисов знае, че излезе ли от властта за постоянно, ще отиде зад решетките”, припомня Трифонов.

Явно сега Кирил Петков и Асен Василев ще пазят Бойко Борисов да не влезе зад решетките. Явно такава им е договорката, разсъждава лидерът на ИТН.

Ще ви цитирам какво казва и Асен Василев на трети май тази година: “Опази Господ Бойко Борисов да ми е приятел!”, припомня още той.

"Асене, Асене, Асенеее...не те опази Господ. Бойко Борисов не само ще ти е приятел, ами ще ти е и началник, предупреждава го шоуменът.

"А ето какво казва пък Бойко Борисов за Асен Василев: “Когато един лъжец лъже, той си лъже непрестанно. Когато Асен Василев говори и ви каже “добър ден”, може спокойно да си пуснете лампата”. Бойко, пусни си лампата!

Мога да цитирам до утре сутринта изречения на Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов все в тоя дух. Те говореха така до снощи. Но тази сутрин слънцето ги озари със своите лъчи и те вече мислят по друг начин."

Сега скъпи приятели, които четете тези редове, кажете ми вие от коя страна сте? Аз съм отвратен. А вие?". Това написа в заключение във фейсбук  лидерът на ИТН Слави Трифонов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Алтернативата на гражданите“ свалят доверието си от кмета на Варна

В позиция изпратена до медиите местната коалиция „Алтернативата на гражданите“ от Варна заявява, че към днешна дата, оттегля доверието си от кмета Благомир Коцев. "Търпеливо изчаквахме, поетите от кмета на Варна ангажименти да бъдат спазени - ангажименти към реализирането на работеща инвестиционна политика, завършване на започнатите ремонти,..

публикувано на 04.06.24 в 20:56

Президентът Румен Радев на посещение във Варна и Балчик утре

Президентът Румен Радев ще отбележи Световния ден на околната среда в Балчик с редица инициативи. Фиданки на бяла бреза ще бъдат засадени от държавния глава, кмета на Белия град и ректора на СУ "Св. Климент Охридски".  Събитието се организира съвместно между президентството, СУ и Община Балчик. В него ще участват и министърът  на околната среда и..

публикувано на 04.06.24 в 18:37

Откритият дрон в скалите на Тюленово не е боен

Откритото безпилотно летателно средство в скалите на село Тюленово не е боен дрон. Това установяват специалистите от Военноморските сили след направен оглед на района, отново с дрон. Към намереният апарат няма прикрепен боеприпас, съобщават от ВМС. Проверяват случай на паднал дрон в скалите край село Тюленово Военнослужещи от състава на..

публикувано на 04.06.24 в 18:30

Пожар изпепели последните бараки на бившата циркова площадка

Пожар изпепели последните бараки, намиращи се на терена на бившата циркова площадка. Сигнал за огнения инцидент е подаден към 14,48 часа. Пет паркирани автомобила са били обхванати от пламъците. Няма данни за пострадали, съобщиха за Радио Варна от Областната дирекция на МВР. Районът е силно задимен. Четири екипа на Пожарната във Варна са реагирали..

публикувано на 04.06.24 в 15:29

Токът в Северозапада поевтинява с малко под 1%

Токът в Северозападна България поевтинява с малко под 1%.  За потребителите на "Енерго-Про" цената на електроенергията  пада с 0,9%. Електроенергията за бита ще поскъпне средно с 1,4% от следващия месец, съобщиха от Комисията за енергийно и водно регулиране, предаде БНР.    Според предложенията най-голямо увеличение се предвижда за абонатите на..

обновено на 04.06.24 в 15:18

Еколози ще следят на терен къде изхвърлят боклука от заведенията

Всички еколози, които работят в Община Варна и районните кметства, да бъдат на терен и да извършват проверки за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. Това разпореждане е дал кметът Благомир Коцев на отдела.  Ще се проверява дейността на сметопочистващата фирма, както и нерегламентираното изхвърляне на отпадъци от страна на търговски обекти и..

публикувано на 04.06.24 в 15:08

Варненски ученици записаха историите на хора в старчески дом

Историите на хора, изживяващи дните си в старчески дом, записаха ученици в личен разговор с възрастните дами и господа. Предизвикателството да вземат интервютата беше за осмокласници и деветокласници от Международния френски лицей „Шарл Перо“ във Варна.  Целта е на първо място да не се прекъсва връзката между поколенията , днес децата имат..

публикувано на 04.06.24 в 15:04