Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ани Боланд за сладкарството като страст, но и като предизвикателство

На Спасовден празнуват хлебари и сладкари. Не можем без хляб на трапезата. Не можем и без вкусна торта на празник. Честит професионален празник на всички в бранша!

Съвременният сладкар е художник, скулптор и технолог. Сладките изкушения, преминали през ръцете на майстор - сладкарите са като произведения на изкуството. До голяма степен професията на сладкаря е доста трудоемка. Учи се цял живот. Усъвършенства се всеки ден. В повечето случаи сладкарството се случва на хората в занаята като хоби, което с душа и усърдие може да се превърне в успешен бизнес и се случва.

Пример за сладкар, започнал с торти и сладки за удоволствие в дома, а днес топ-сладкар на България в престижна сладкарница, е шеф-сладкар Ани Боланд. Повече от 12 години тя оставя сладкарския си почерк у варненци. Ани Боланд е един от най-добрите сладкари у нас, а наскоро заедно със своя екип спечели поредно признание от популярно списание в категория  "Десерт" на годината.


Навръх Спасовден ни гостува Анелия Боланд, или Ани Боланд, както всички я познават, за да сподели повече за предизвикателствата в професията, за сладките изкушения и за най-голямото богатство в професионален план - екипът, с който работи.

Последната престижна награда идва ненадейно. Тайно жури, което е посетило сладкарницата два пъти, са консумирали десерти от менюто на Ани Боланд. Оценката им е за цялостния майсторски подход при съчетаване на вкусовете, начин на поднасяне, атмосферата в заведението и цялостното преживяване, което включва и обслужването.

Запитана дали мечтае и за звезда "Мишлен", Ани със скромност отговаря, че това е нещо, за което даже не си е помисляла.

На въпрос има ли си любим десерт - отговорът й е: "Нямам такъв! Абсолютно всеки десерт във витрината ни е бил плод на многобройни поправки, до момента, в който не е станал перфектен, така че смело мога да заявя, че всички десерти са ми любими!".

Най-голямото богатствто в професионален план за Ани е нейният екип, с който заедно вървят по пътя вече няколко години, а с една част от тях са от самото й начало. "Господ ми ги е изпратил!", коментира шеф - сладкар Боланд.

Следващата мечта, която тя си поставя в най-кратък план е да предложи съвсем скоро на всички любители на нейните торти десерти без захар. Старае се да работи с пресни и качествени продукти и никога не би свалила качеството, дори и заради тежките икономически условия, в които се налага да работи.

Още за сладките изкушения и за сладкарството като страст на Ани Боланд може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Лесна работа: Една декемврийска история

Настъпи месецът на подаръците. Нямаме търпение да зарадваме с тях близките си и да добавим към живота им още обич, настроение и празник. В този ред на мисли, докато се чудех аз какъв подарък искам, хрумна ми, че е добра идея да имам оня саркофаг от плажа. Да го монтирам в банята и да закрепя на него мраморна мивка. Който пил питиета на него - пил,..

публикувано на 02.12.24 в 17:06

Делфинариумът във Варна с безплатни коледни представления за най-малките

Варненският делфинариум подарява безплатен билет за децата до 12 години с инициативата си "Коледа с делфините".  Тържествата ще бъдат от 10.30, 12, 15.30 и 17 часа на 15 декември. Те ще бъдат с безплатен вход за децата до 12 години и с промоционална цена за възрастни - 20 лв.  Делфините Доли, Йоана, Бимбо, Кимбо и Флипър ще представят много игри,..

публикувано на 02.12.24 в 14:54

Изследване отчете: Половината от варненци са изложени на наднормен шум от автотрафика

Уличният трафик е основен източник на шум във Варна. През деня той е около и над 60 децибела, а през нощта около 50 децибела. 47% от цялото население на агломерация Варна е изложено на нива на шум от автомобилен трафик над граничните стойности. А като общ шум , т.е. под влиянието на всички източници на шум са изложени 19% от..

публикувано на 02.12.24 в 14:43

Празнична трапеза през декември за близо 300 души в Балчик от Домашния патронаж

За близо 300 потребители подготвя празнична трапеза Домашният патронаж в Балчик през декември - 200 души са домуващите, а други 80 са обхванати по програмата за храни и основно подпомагане "Топъл обяд" - проект, който ще продължи до 30 април 2025 година,  съобщи управителят Нели Иванова . Първата порция ще бъде за най-скорошния празник Никулден -..

публикувано на 02.12.24 в 14:41

Изложба с дарени през годината експонати подреждат във Военноморския музей

На 6 декември (петък) от 11:00 часа във Военноморския музей ще бъде открита традиционната годишна изложба „Многото пътеки към морската история“. В нея ще са представени най-новите експонати, постъпили във фонда на Музея през 2024 г. Специални гости на откриването ще бъдат дарителите, допринесли за опазването на морската и военноморската история. Сред..

публикувано на 02.12.24 в 10:52
Сувенири на ЦНСТ-Варна

Откриват коледен щанд с изделия на децата от ЦНСТ във Варна

Комплексът за социални услуги за деца и младежи във Варна отваря коледен щанд в един от търговските центрове в града, на който ще се предлагат ръчно изработени изделия за предстоящите празници. В изработката са участвали всички деца, които умеят да творят и техните ръководители, а със събраните средства ще се покрият нужди, за които няма откъде..

публикувано на 02.12.24 в 07:05

Мост между кули, изграден от 800 г спагети, издържа натоварване от 12 500 г

За първи път бе връчена награда на името на доц. д-р Милена Кичекова – основател на „Varna Spaghetti Engineering“ За десета година Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ се превърна в център на креативността и иновативното мислене сред бъдещите инженери и архитекти, които участваха в десетото издание на международното..

публикувано на 01.12.24 в 10:43