Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха състава на комисията по мониторинг и оценка на фонд „Култура“

3
Община Варна

„Добри Войников“ и „Бор“ са имената на две улици в село Каменар, на които се намират съответно ОУ“Добри Войников“ и ДГ“Боров кът“. Това решение гласуваха днес съветнисите от ПК „Култура и духовно развитие“ към Общински съвет-Варна. Предложението беше внесено от кмета на Каменар Светослав Райков.

Милослава, Георгиева, Румяна Александрова и Галена Митева формират новия състав на Комисия по мониторинг и оценка на фонд „Култура“. Те са предложение от Мария Тодорова – председател на комисията „Култура и духовно развитие“ (на снимката трета от ляво на дясно).

На основание чл.33, ал. 1 от Правилника за работа на фонд „Култура“ на Община Варна всички проектни предложения, съфинансирани от фонда подлежат на мониторинг и оценка от комисия, чиито състав се определя от ПК „Култура и духовно развитие“ към Общинския съвет. Това трябва да са външни експерти, които не могат да са свързани с юридически лица или родственици на лица, кандидатстващи за финансиране по фонда, както и лица, при които има наличие на конфликт на интереси.

Йорданка Проданова, която освен съветник от ГЕРБ е и част от Експертния съвет към фонд „Култура“ обяви, че Експертния съвет единодушно е одобрил трите кандидатури. По този повод Николай Капитанов от Демократична България заяви, че ще гласува "въздържал се" с аргумента, че "Комисията по култура и духовно развитие трябва да гласува вече взето от Еспертния съвет решение, ние не сме имали възможност да вземем отношение към избора на тези хора и в момента трябва да подпечатаме чуждо решение, при цялото ми уважение тук не коментирам качествата на тези хора, напротив сигурен съм, че те го заслужават, но аз ще се въздържа от гласуване".

Проектите, които се съфинансират от фонд“Култура“ за 2023 г. са в направленията: Фестивали и конкурси; Творчески проекти; Национално и международно сътрудничество; Любителско изкуство.

Част от представените биографии на тримата експерти, които бяха одобрени днес са упоменти следните данни за тях:

Милослава Георгиева е експерт Връзки с обществеността и комуникации с над 20-годишен опит. В момента изпълнява тази функция във Варненския свободен университе „Черноризец Храбър“. Остава член на комисията по мониторинг за втора година.

Румяна Александрова има над 30-годишен управленски опит в областта на културата като част от управленски екипи, близо 10-годишен опит в сферата на Връзки с обществеността в районна администарция, един от инициаторите за създаването на Международния фестивал за популярна и шлагерна песен “Море и спомени“. Понастоящем осъществява любителски дейности в областт ана културата и образованието

Галена Митева е икономист и финансист с над 28-годишен опит. Била е 11 г. инспектор по приходите в НАП. От 11 г. управлява собствен бизнес в областта на маркетинга и финансирането. Има партньорство с шведския гигант „Орифлейм“ и управлява екип от над 500 души в страната.


По публикацията работи: Мариела Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Наградиха победителите от Националните състезания по професии за млади таланти

Приключиха Националните състезания по професии за млади таланти.  До 17 април Професионална гимназия по текстил и моден дизайн във Варна беше център на младежката мода и красота. 21 професионални гимназии в страната се срещнаха във Варна, за да участват в националните състезания по професии „ Млади таланти в модата“ и „Най-добър млад фризьор и..

публикувано на 17.04.24 в 19:22

Писателката Здравка Евтимова гостува на балчиклии с последната си книга "Луничави разкази"

Библиотеката при Народно читалище "Паисий Хилендарски -1870" организира среща-разговор с писателката Здравка Евтимова, която на 22 април от 14.30 часа ще представи най-новата си книга "Луничави разкази" в Балчик. Авторката ще сподели прозрения за своя творчески процес и вдъхновение, а вие ще имате възможност да получите автограф лично от нея...

публикувано на 15.04.24 в 11:28

Задава се 32-рият международен театрален фестивал "Варненско лято"

Международният театрален фестивал „Варненско лято“, който тази година ще се проведе между 1 и 15 юни, отново е приготвил за публиката богата и интересна програма, наситена с  театрални събития от България и чужбина, улични спектакли и концерти. Официалното откриване на фестивала ще бъде на 1 юни на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна,..

публикувано на 12.04.24 в 14:54

"България пее" в Мелницата на Балчик тази събота

Балчик се включва в инициативата „България пее” с концерт на Детската вокална студия и Дамска камерна формация “Music & Joy”. За осма поредна година в рамките на месец април, под егидата на Български хоров съюз, вокалните формации в цялата страна ще изнасят концерти, за да ЗАПЕЕ БЪЛГАРИЯ. Датата е 13 април от 11.30 часа в туристическия информационен..

публикувано на 12.04.24 в 14:29

Публиката даде криле на балчишките театрали за три представления за по-малко от месец

За по-малко от месец три представления на „Боряна“ от Йордан Йовков представя възобновеният балчишки театър. Самодейците от Белия град, които репетират под режисурата на Красимир Ранков в последната година и половина при НЧ „Паисий Хилендарски 1870“, пожънаха голям успех след предпремиерата на 28 март. За да отговарят на големия интерес от страна на..

публикувано на 12.04.24 в 12:29

"Beyond the Flesh" на JP3 - Живко Петров трио с премиера във Варна

“Beyond the Flesh” е заглавието на новия проект с авторска музика на пианистa и композитор Живко Петров . Тя е създадена специално за саундтрака на филма „Плът“ на режисьора Димитър /Дими/ Стоянович , чиято премиера се очаква през 2024г. Част от композициите са записани в студиото на Радио Варна и сега за първи път ще прозвучат пред публика...

публикувано на 12.04.24 в 11:57

Изложбата "Духовната вселена на кралица Мария" предстои в Балчик

Държавният културен институт "Двореца" организира изложбата "Духовната вселена на кралица Мария", Румънската културна асоциация DAR Development. Това е първото от поредицата събития, посветени на 100-годишнината от началото на изграждането на Двореца в Балчик, съобщават домакините. Пред публика изложбата ще бъде представена на 15 април от 17 часа в..

публикувано на 11.04.24 в 14:54