Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

До 15 юни могат да се видят изпитните работи от матурите

Учениците, които желаят да видят своите работи от държавните зрелостни изпити, могат да го направят това  в срок до 15 юни включително в училището, в което завършват 12. клас, съобщиха от Министерството на образованието и науката. 

Запознаването с работата става след представяне на документ за самоличност и в присъствието на представители на училищната зрелостна комисия.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Социалните платформи тестват месечни абонаменти без реклами

Платформата TikTok тества нов месечен абонамент, който ще отърве потребителите от рекламите, съобщи k итайската фирма, която тества услугата на англоговорящия пазар извън САЩ. От фирмата са отказали да коментират точните локации. В момента абонаментът е определен на 4,99 долара. Meta също обмисля абонаменти и премахване на реклами за хората в ЕС, за..

публикувано на 04.10.23 в 10:51

Партиите могат да обявяват дарителите си по електронен път

Партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в изборите, вече имат възможност да обявяват дарителите си по електронен път чрез цифров сертификат. Това става възможно с надграден Единен регистър по Изборния кодекс, поддържан от Сметната палата, съобщиха от пресцентъра на Министерството на електронното управление.  Досега..

публикувано на 04.10.23 в 10:13

Миньори и енергетици решават какви действия ще предприемат

Служителите на комплекс "Марица-изток" ще обсъдят от 11 часа днес на автомагистрала "Тракия" последващите си действия, съобщава БНР. Час по-късно е насрочено извънредното заседание на парламента, в рамките на което трябва да бъде гласувано споразумението, подписано вчера  между правителството, политическите партии, представители на синдикалните..

публикувано на 04.10.23 в 09:54
Снимката е илюстративна

Тирове с висока скорост преминават през с. Тополи, жители се притесняват от инциденти

Жители от Тополи се оплакват от преминаващи с висока скорост тирове и камиони през центъра на селото. Оказва се, че това се случва от години и може да стане инцидент, притесняват се местните. Те допълват, че никой не взема мерки.  Даниела Стойнова разговаря с Йордан Христов, изпълняващ длъжността кмет на кметство Тополи.  "Да, много пъти са се..

обновено на 04.10.23 в 09:29

Продължават ремонтите в района на Свободния университет, как стигат до там студентите?

Истинско предизвикателство се оказва преминаването на живеещи, работещи и учещи в района на Ален мак и Кабакум заради паралелни ремонти по ул. „Боян Бъчваров“ и ул. „Петър Попов“. В момента до Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" се стига единствено с автобус номер 9 , който не обслужва спирките след учебното заведение заради..

обновено на 04.10.23 в 08:49
Никола Рахнев

"Гората.бг" ще дари български учебници на децата в Тараклия

Доброволци от инициативата "Гората.бг" тази сутрин отпътуваха за молдовския град Тараклия, който е едно от средищата на бесарабските българи. В рамките на кампания, организирана от "Гората.бг" , бяха събрани хиляди учебници, книги, български знамена, както и мебели и дори апарати за измерване на кръвно налягане.  Днес и утре те ще бъдат дарени..

публикувано на 04.10.23 в 08:35

Депутатите ще обсъждат споразумението със синдикатите в енергетиката

Очаква се днес на извънредно заседание парламентът да обсъди проект на решение за одобряване на Споразумение между министър-председателя, представители на Министерския съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор енергетика, сключено вчера. Вносители на проекторешението са народните представители Кирил..

публикувано на 04.10.23 в 07:53