Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Спецов със заплата над 6 хиляди лева

Румен Спецов
Снимка: БГНЕС

Основната месечна заплата на Румен Спецов, като директор на Националната агенция за приходите е определена от правителството на 6 хиляди и 50 лева. Това става ясно от правно информационната система, в която се публикуват оригиналите на правителствените решения. Спецов замени Борис Михайлов на поста и това бе първото кадрово решение прието от ротационното правителство Денков/Габриел, припомня БНР.

С приетите промени в устройствения правилник на Министерският съвет се регламентира, че като единствен вицепремиер Мария Габриел ще изпълнява правомощията на министър-председателя в негово отсъствие от страната или когато ползва законоустановен отпуск, за всеки конкретен случай - с писмена заповед.  


Николай Денков разполага с 20 щата за съветници и експерти в политическия си кабинет, Мария Габриел с 14.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Лек инцидент с пътнически автобус край Любен Каравелово

Пътнически автобус е претърпял инцидент на пътя Варна-Добрич.  Пътнотранспортното произшествие е леко,  в автобуса е нямало нито един пътник, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна. Превозното средство е странично ударено.  Инцидентът е станал на разклона за село Любен Каравелово. 

публикувано на 02.10.23 в 13:02

ДКЦ "Св. Клементина" отваря ковид сектор

Ковид-сектор отваря в сградата на ДКЦ 1 "Св. Клементина"-Варна. Той ще работи всяка събота от 9 до 13 часа в сградата на бул. "Съборни" 40.  В сектора ще работят клинична и вирусологична лаборатории, в т.ч. PCR тестове и бързи антигенни тестове; сектор Образна диагностика - рентгенографии, ехографии, КАТ; както и дежурен лекар. Приемът е без записване,..

публикувано на 02.10.23 в 12:34

ВСУ “Черноризец Храбър” започва академичната година с ръст на студентите

Варненският свободен университет посрещна новата академична година с увеличен брой на студентите. Най-сериозен ръст има в приема за бакалавърските специалности. Два пъти по-голям приемът на чуждестранните студенти, магистри и докторанти, които идват от над 30-т държави по света и от четири континента, обявиха от университета.  Тържественото..

публикувано на 02.10.23 в 12:22

Хакнаха фейсбук страницата на официалния туристически сайт на Община Варна

Община Варна е подала сигнал към ГДБОП на 25.09.2023 г., че неизвестни лица са хакнали фейсбук страницата на официалния туристически сайт на Община Варна – visit.varna.bg, съобщават от дирекция "Туризъм". Използвани са всички възможности за връщане на правата върху страницата, които Меtа позволява, но за съжаление все още дирекцията няма достъп до..

публикувано на 02.10.23 в 11:52

Протестиращи блокираха АМ "Струма"

След като изминаха близо три километра от входа на ТЕЦ "Бобов дол", над 300 енергетици от централата и миньори от мини "Открит въгледобив" стигнаха до пътен възел на магистрала "Струма", предаде БНР.  След кратки преговори и увещания от полицията да проявят разбиране протестиращите пробиха полицейския кордон и към 10.45 ч. блокираха аутобана. Те се..

публикувано на 02.10.23 в 11:30

Варненските митничари иззеха близо тон и половина нелегален алкохол

Общо 1469 литра нелегален алкохол иззеха служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ (МРР) в Териториална дирекция Митница Варна при шест отделни проверки през месец септември. Демонтирани са и три установени на територията на област Варна нерегистрирани съоръжения за изваряване на алкохол, информират от институцията. Нелегалният..

публикувано на 02.10.23 в 10:57

Премахват опасно дърво в Морската градина днес

Опасно широколистно дърво от вида „копривка“, което се намира в зелената площ на детския кът в Морската градина, ще бъде премахнато аварийно днес, съобщиха от Общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“.  При оглед е установено, че дървото е силно наклонено над алеята, с повдигната коренова система и почва около стъблото, с дълбоки..

публикувано на 02.10.23 в 10:36