Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От МРРБ назначиха проверка по казуса с колите по Крайбрежната алея

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков възложи да се изследва казуса със статута на Крайбрежна алея „Капитан Георги Георгиев“ във Варна. Целта е да се защити обществения интерес и да се гарантира живота и безопасността на пешеходците по т.нар. Алея първа, посочват от ресорното министерство.

От 12 до 23 юни 2023 г., съвместно с МВР, ще бъде извършена детайлна проверка, за която заповед е издал началникът на РДНСК-Варна инж. Кирил Москов.  Създадена е работна група, която ще провери на място и по документи Крайбрежната алея /дамба/ „Капитан Георги Георгиев“. В тази връзка за периода на проверката се ограничава достъпът на моторни превозни средства в зоната, с изключение на автомобилите със специален режим и автомобилите, обслужващи обществените обекти по крайбрежната алея, уточняват от МРРБ.

Припомняме, днес близо 200 души се събраха на протест пред сградата на Областна управа срещу отмяната на забрана за движение на коли по алеята.



По публикацията работи: Елисавета Илиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Нощните автобуси и безплатният транспорт в дневния ред на сесията на ОбС-Варна

Общинският съвет във Варна ще проведе редовно заседание в четвъртък – 30 май, от 10 часа в зала "Пленарна". В предварителния дневен ред са включени 10 точки. Част от темите на сесията са посветени на обществения транспорт в града. Съветниците ще решат дали да се удължи работното време на няколко автобусни линии през активния туристически сезон. На..

публикувано на 29.05.24 в 20:00

Тленните останки на цар Фердинанд бяха положени в двореца "Врана"

76 години след кончината на цар Фердинанд тленните му останки бяха пренесени от Германия у нас и положени в семейната крипта в двореца "Врана". Десетки политици, висши духовници и граждани присъстваха на церемонията , предаде БНР.  Най-дълго управлявалият монарх от третото българско царство лежеше непогребан от 1948 година в баварския град Кобург,..

публикувано на 29.05.24 в 18:48

Анна Михнева-Натова: С удълбочаването на Пристанище Бургас ще се даде възможност там да влизат големи кораби

Дейностите по проекта за удълбочаване на акваторията в района на Пристанище Бургас се очаква да приключат до дни. Това е срокът за постигане на определена дълбочина, която ще позволи на големите кораби (контейнеровози) да маневрират. Изграждане на нова кейова стена за корабно място №28, на терминал Бургас - запад е друга част от дейностите по проекта...

публикувано на 29.05.24 в 18:34

Заради отпадъци в канала: Фериботът в Белослав е с повреден двигател

Моторният ферибот "Белослав" е с блокирали компоненти на двигателите. Причината - множество едрогабаритни битови отпадъци, придошли от дерето и навлезли в канала. Това съобщиха от Община Белослав. Късно снощи екип специалисти, включително и водолази, са се включили в отстраняването на настъпилата авария.  "... Вредите са основно..

публикувано на 29.05.24 в 18:20

Общинският съвет в Балчик заседава в четвъртък

Дневният ред включва предложение за дофинансиране бюджета на читалище „Просвета - 1901“ с. Оброчище с 12 хиляди лева, които ще подпомогнат участието на  представителен хор „Текенски напеви” в Международен фестивал „Prague Art Festival” в Прага, Чехия в периода 12-15 юли 2024 г. Докладите и обобщени отчети за приходите и разходите на читалищата в..

публикувано на 29.05.24 в 17:47

Улица "Сава Радулов" - дупка до дупка...

Огромни кратери пречат на движението  по улица "Сава Радулов" във Варна. Проблемът съществува от години, а на тази улица никога не е бил полаган нов асфалт, коментираха за Радио Варна живеещи и работещи в района. Въпреки че "Сава Радулов" се намира съвсем близо до улица "Чаталджа", където в момента текат ремонти, хората се питат кога и на тяхната..

публикувано на 29.05.24 в 16:55

Благотворително гребане 100 км в тандем на 1 юни пред Радио Варна

Заповядайте на  1 юни пред Радио Варна.  Включете се в благотворителното гребане  НИЕ СМЕ ЕДНО/ WE ARE ONE! Мей Максин  и  Николай Колев  ще гребат в тандем 100 км на гребен тренажор Concept 2. Спортното събитие за издръжливост цели набиране на средства за каузата  "Операция: Плюшено мече"  за образованието на младежи в неравностойно социално..

публикувано на 29.05.24 в 16:21