Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учители и учениците от ОУ „Ангел Кънчев“ заедно в проект за формиране на екологична култура

III ОУ „Ангел Кънчев“ – гр. Варна е включено в списъка на иновативните училища през 2019 година. През учебната 2022-2023 година училището продължава участието си в Национална програма „Иновации в действие“ с проект „ Въвеждане на иновации за формиране на екологична култура в помощ на природата. „Дигит@лните дец@ в помощ на природата“. Целта на проекта е да се формира екологична култура и съзнание, готовност за опазване на околната среда.

Националната програма „Иновации в действие“ има за цел да се обменят добрите иновативни практики между вече иновативни и неиновативни училища в страната. В периода 05.06-07.06 2023г. III ОУ „Ангел Кънчев“ беше домакин по програмата МОДУЛ 1 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училищата“. Гости бяха учители от партниращите училища 43 ОУ ”Христо Смирненски”, гр. София, ОУ “Васил Левски”, с. Шумата, обл.Габрово, ОУ “Васил Друмев”, гр. Варна.

Програмата за посещение на място включваше STEM урок по География и икономика, Математика, Човекът и природата, КМИТ, Технологии и предприемачество на ученици от 6 “А” и 6 “Б” клас, които работят по ФП „Дигит@лните дец@ в помощ на природата” на тема “Туристически маршрути по топографската карта на България”, STEM урок по ЧП, математика, КМИТ и ТП на тема “Пикник в гората”, STEM урок по ГИ, КМИТ, ТП, математика на тема “Багаж”, STEM урок на тема “Хранене и здраве”, с ученици от 5 “Д” клас, които работят по модел 1:1, комбиниран урок по ЧП и КМИТ “Какво можем заедно или сговорна дружина … се опитва да решава екологичен проблем”, бинарен урок по ЧП и КМИТ на тема “Малки лаборанти” с ученици от 5 “Е” клас и STEM урок по БЕЛ, КМИТ, ТП и математика на тема “Колекционерът на съдби”.


Посещението приключи със засаждане на дърво в двора на училището в изпълнение на програмата на ФУЧ „Дигиталните деца в помощ на природата“ по проекта„ Обичам природата, искам да помогна“- „Предай нататък“- отправяне на предизвикателство за засаждане на дървета и храсти на лични и обществени терени, подаряване на растение, което гостите да засадят на подходящо място.


В периода 26.04.2023 г.- 28.04.2023 г. четирима учители и четирима ученици от III ОУ”Ангел Кънчев”- гр. Варна, заедно със своите партньори по програмата гостуваха на иновативно училище 43 ОУ ”Христо Смирненски”- гр. София. Програмата за мобилност на място включваше наблюдение на иновативни и бинарни уроци по различни учебни предмети.

След обмяната на ефективни практики в областта на образователните иновации, училищата партньори ще положат усилия да повишат мотивацията за учене и резултатите от обучението на учениците.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Румънски туристи напълниха Слънчев бряг, лошото време не ги изплаши

Няма отказани резервации по морето заради лошото време. Част от хотелите в Слънчев бряг, Несебър и Поморие отвориха за Великденските празници, като в тях почиват предимно румънци, българи и гърци. Има и полски туристи и малко англичани, предава БГНЕС. Само в един от хотелите в Слънчев бряг за празниците са дошли близо 900 румънци. „Предварителните..

публикувано на 04.05.24 в 16:40

Слънчево време на Великден

До полунощ валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще намалее и през деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който следобед ще се преориентира от югоизток. Минимални температури между 6° и 11°, а максимални от 18° до 23°, по Черноморието 15°-20°. За Варна минимална температура 11°, а максимална около 19°...

публикувано на 04.05.24 в 16:15

И партия МЕЧ с листа във Варна

Професор Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР и специалист по национална и международна сигурност е водачът на листата на партия МЕЧ във Варна. Листата се състои преимуществено от млади хора, всеки от които обаче е компетентен в своята област, каза Радулов. Даниела Стойнова разговаря с него след регистрацията на листата в РИК-Варна.

публикувано на 04.05.24 в 16:10

Спират Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” за планов годишен ремонт

На 5 май, Великден, пети блок на атомната централа ще бъде спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA, произведени от Уестингхаус, след получено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране. Необходимото за..

публикувано на 04.05.24 в 16:00

БСП и "Левицата" се регистрираха за вота

Пълна листа за парламентарните избори регистрира в Районната избирателна комисия (РИК) във Варна от БСП за България. Водач на листата е Борислав Гуцанов. Даниела Стойнова разговаря с него след регистрацията.

публикувано на 04.05.24 в 15:55

3000 туристи посрещнат Великден в Албена

Близо 3000 души ще посрещнат великденските празници в "Албена", съобщават от ваканционното селище. С това комплексът ще даде своеобразен старт на летния туристически сезон. Врати ще отворят общо осем от хотелите във курортния комплекс. Туристите са предимно от България и Румъния. Те ще бъдат посрещнати с тематични менюта, подготвени от главните готвачи..

публикувано на 04.05.24 в 15:00
проф.Драгомир Пламенов, ректор на ТУ-Варна

ТУ - Варна със съвместна магистратура с академията в Свищов

Техническият университет (ТУ) във Варна подготвя нова магистърска програма съвместно със Стопанската академия в Свищов, съобщи БТА като цитира ректорът на висшето училище проф. Драгомир Пламенов. По думите му тя е свързана с автомобилното застраховане, а целта е първият прием по нея да бъде реализиран още през новата учебна година. В Академията в..

публикувано на 04.05.24 в 14:50