Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 14 юли със Светлана Вълкова

Актьорът Христо Мутафчиев с гневно писмо към политиците заради бюджета за култура

Триумф за българското кино: „Уроците на Блага“ на Стефан Командарев спечели „Кристален глобус“ в Карлови Вари

Ще има ли обективно финансиране на филмовите проекти от НФЦ – коментира режисьорът Станимир Трифонов

Оперната прима Красимира Стоянова пее Аида в Опера в Летния театър

Три изложби във Варна - Васил Стоев с "Коридори на съдбата", Елена Стоева представя "Думите - килерът на душата" и дигитално изкуство в E-valuiton

Сбогом на художничката Маргарита Войнова

Кратка разходка с думи из Париж в Деня на Франция с Елица Матеева

Даниела Белчева записа нова песен с Димитър Семов




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В „Гравитация нула“ на 3 май

„Гравитация нула“ – 3 май 2024 година с Мартин Николов -   Църковните песнопения и съвременността – разговор с диригента на формация „Светоглас“ Милен Иванов; -   За Кафка и неговите „Метаморфози“ – радио лектория на Лиза Боева и Ицко Финци; -   Сборникът „Възкресения“ – повече от Благой Иванов; -   Професор..

публикувано на 03.05.24 в 13:06

"Новият ден" на Разпети петък

За смисъла на Разпети петък ще ни припомни отец Ясен Шинев, а значението, което откриваме в Благодатния огън ще научим от разговора на Даниела Стойнова с варненският митрополит Йоан.  Колко свободни са медиите? В Деня на свободата на печата говорим с журналиста Спас Спасов.  В навечерието на великденските празници признателни пациенти и..

публикувано на 03.05.24 в 06:55

НА СВЕТЛО на 2 май с Валерия Василева

Репортерска проверка за обработката на тревните площи във Варна. Традициите за Великден в село Солник, община Долни чифлик. В рубриката на БНР „Европа – ново поколение“ ще чуем земеделци от Благоевградския регион за проблемите в бранша и очакванията към евроинституциите.   Пламен Узунов - вече добре познат на слушателите ни..

публикувано на 02.05.24 в 13:25
Пейзажи от Варна

НОВИЯТ ДЕН на 2 май, сряда

Трявна е едно от любимите градчета на мнозина. То е събирателен център на хора от големите градове, решили да забегнат в тих и наситен с история район. Няколко са местата, които не трябва да пропускате да посетите, когато се отправите към Трявба – единственият Музей на иконата у нас, както и Музеят на дърворезбата, а от миналата година и на..

публикувано на 02.05.24 в 06:00
Пролетните ириси

НА СВЕТЛО на 1 май с Валерия Василева

Оправдават ли се очакванията на туроператорите за засилен интерес на туристи към Черноморието ни по Великден и Гергьовден – репортерска проверка. 1 май световната общност отбелязва като ден на международната работническа солидарност и ден на труда. Проектът на БНР „Европа – ново поколение“ продължава в търсене на отговор каква е..

публикувано на 01.05.24 в 13:30

НОВИЯТ ДЕН на 1 май с Иван Барбов

Който си обича работата си я започва отрано, гласи мъдрост с неизвестен автор. И тъй като сутрешният екип на Радио Варна си обича работата, ви очакваме още от 6.00 часа на любимите честоти в Деня на труда. Иван Барбов, Галена Ковчазова и звукорежисьорът Иван Тасев ще се потрудят за вашето добро настроение и усмивки. Сутрешната ефирна..

публикувано на 01.05.24 в 06:29

НА СВЕТЛО на 30 април с Мариела Димитрова

Инженерни и хуманитарни специалности се преподават на френски език в български университети, свъзможност за френска диплома . Това е възможно нлагодарение на дъгогодишно партньорсто между университети от България, Франция и Белгия. Това популяризира кампания на сред гимнаьиите с изучаване на френски език. Програмата дава чъзможности за стажове,..

публикувано на 30.04.24 в 13:38