Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Михайлов: Нашето сдружение вече е сериозна институция

Автор:


Инициативата „Ваканиця без грижи“ отново стъпи на варненска земя, за 15-та поредна година. Основната цел на кампанията е да събира деца в неравностойно положение и да им предоставя възможност да спортуват и през лятото, по време на ваканцията. Основен организатор на проявата е националното сдружение на сираците в България с огромната подкрепа на Община Варна. Председател на сдружението е Слави Михайлов. Той ни разказва с подробности за всичко, което правят.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Интересна среща на футболни рефери във Варна

Изключително интересна среща на футболните рефери във Варна. На нея присъства  председателят на съдийската комисия към българския футболен съюз Хосе Фернандес Давид Борбалан. Той е испанец и е дошъл в България с една единствена цел, да промени облика, визията и мнението за футболните рефери. Главният инструктор към съдийската комисия към БФС Радан Мирянов..

публикувано на 10.05.24 в 12:00

Айк Мнацаканян взе квота

Айк Мнацаканян донесе втора квота за класиците на квалификационния турнир в Истанбул.  Бронзовият медалист от световни и европейски първенства измъкна 1:1 срещу китаеца Лиу Руи при 77-килограмовите. И за втори пореден път ще се бори на олимпийски игри след Токио 2020.  Преди това виза за Париж 2024 спечели и Семен Новиков (87) още на световното в..

публикувано на 10.05.24 в 11:56

Започва Световната купа в Бургас

589 акробати от 17 държави ще участват в Световната купа по спортна акробатика, която за първи път ще се проведе в Бургас, и в провеждащия се успоредно международен турнир "Акро Къп Бургас". Състезанието ще се проведе от 10 до 12 май в "Арена Бургас". Входът за зрители е свободен. На родна земя ще се състезават представители на Австралия, Армения,..

публикувано на 10.05.24 в 11:55

Спартак /Плевен/ с победа в Самоков

Баскетболистите на Спартак Плевен успяха да запишат победа в Самоков. Тимът на Любомир Минчев изравни полуфиналната серия с Рилски спортист, 1-1 победи, след 77:71 (21:22, 12:15, 27:16, 17:18) в зала “Арена Самоков”. Това е 2-ри 1/2 финален плейоф.

публикувано на 10.05.24 в 11:53

Турнир по хвърляния "Дионисополис" за 12-и път в Балчик

За дванадесети път турнирът по хвърляния "Дионисополис" ще събере в Балчик най-добрите български спортисти, състезаващи се в дисциплините хвърляне на чук и копие, мятане на диск и тласкане на гюле. Надпреварите, организирани от местния клуб "Черно море-2005" със съдействието на Община Балчик, ще се състоят на 11 май на полигона. Участие са заявили над 100..

публикувано на 10.05.24 в 11:08

Футболният фен иска промяна, но футболните клубове не искат

Българските клубове внесоха предложения пред Българския футболен съюз за промяна на футболния календар и структурата на първенствата в първа и втора дивизия. От следващия сезон елитната ще бъде пак със 16 отбора, като те обаче ще се разделят на шампионска четворка, втора за определяне на отбор за бараж за евротурнирите и последна осмица, от..

публикувано на 10.05.24 в 08:53

Симеон Михайлов: Голямата ми цел е Световно първенство (ВИДЕО)

Силен турнир по стрийт фитнес се проведе в Стара Загора. Симеон Михайлов от Варна се завърна със златен медал. Той участва в категория „силова“, с още 10 състезатели. В Пловдив имаше друга подобна проява, с повече от 20 участници в неговата категория. Симеон Михайлов се класира трети, като всичко това се случва след година и половина..

публикувано на 09.05.24 в 12:12