Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16 сигнала за пожари в Добрич в сряда, няма пострадали

На 16 сигнала за пожари са реагирали от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" в Добрич през вчерашния ден. Всички пожари вече са локализирани и загасени. Горели са хиляди квадратни метра сухи тревни площи в две от общините в областта, унищожени са и селскостопански постройки, няма пострадали хора при пожарите. 

Шест от пожарите са бушували едновременно в района на селата Езерец, Граничар и Черноморци в община Шабла, Септемврийци, Белгун и Сливенци в община Каварна. При тяхното гасене са участвали всички налични автомобили, си изключение на тези в Албена, Тервел и Крушари, посочи директорът на Пожарната безопасност в Добрич комисар Дарин Димитров. Помощ са оказали и земеделци със селскостопанска техника за ограничаване на разпространението на огъня, като на няколко места е имало опасност той да навлезе в села. В огъня унищожени са били над 415 000 кв.м. суха тревна растителност, 116 бали фураж, покривни конструкции и две постройки. В село Зограф, община Генерал Тошево е избухнал пожар в къща, унищожен е покривът, мебели и техника. На пожар са се отзовали от дирекцията и в масажно студио в Добрич. 

Почти всички пожари са предизвикани от човешка небрежност, посочи още комисар Дарин Димитров. 

Подробностите чуйте в звуковия файл:







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прокуратурата във Варна образува преписка заради списъка с имена на учители

Окръжната прокуратура във Варна се самосезира заради публикуването на списък с имена на учители, обявили се против промените в Закона за училищното и предучилищното образование, в частта, забраняваща ЛГБТ пропагандата в училище.  МОН за списъка с имена на учители: Няма да бъде допусната репресия и дискриминация Говорителят на Окръжната..

публикувано на 22.08.24 в 18:38

5030 зрелостници се явиха на поправителната матура по БЕЛ

Есе по фразата: "Щом любов нямам, нищо съм" или интерпретативно съчинение по стихотворението "До моето първо либе" на Христо Ботев писаха зрелостниците на поправителния изпит по Български език и литература, съобщава БНР.  На изпита са се явили 5030 зрелостници от общо обявените 6400. До момента са анулирани 6 изпитни работи в 5 училища от..

публикувано на 22.08.24 в 18:21

Предимно чужденци са отсядали в 4 и 5-звездните хотели в областта през юни

80.2 % от общия брой на нощувките в хотели, мотели, хижи и къмпинги с 4 и 5 звезди в областта са на чужденци. Това сочат данните за месец юни 2024 г. на Националния статистически институт, Териториално статистическо бюро Североизток.  49,7 на сто от хората, отседнали в 4 и 5-звездни хотели, са български граждани. В местата за настаняване с три звезди са..

публикувано на 22.08.24 в 17:10

Общината прие управлението на бившето Руско консулство във Варна

Община Варна прие управлението на имота на бившето Руското консулство във Варна. Днес се проведе заседание на приемно-предавателната комисия с представители на Община Варна и Областна администрация. Комисията извърши оглед на състоянието на имота и бяха предадени ключовете за всички помещения.   Бившето Руско консулство е разположено в карето между..

публикувано на 22.08.24 в 15:53

Таксиметрови фирми във Варна сезират общината за ликвидирана законна стоянка на автогарата

Таксиметрови фирми във Варна сезират общината за ликвидирана законна стоянка за таксита на новата автогара в морската столица.  Още през 2011-а година стоянката е била изградена по проект и с разрешение от общината, но след строителството на новата автогара тя е премахната, изрязан е тротоарът, който е общинска собственост, посочи Васил Василев,..

публикувано на 22.08.24 в 15:45

МОН за списъка с имена на учители: Няма да бъде допусната репресия и дискриминация

Министерството на образованието изразява позиция, че в системата няма да бъде допусната никаква форма на дискриминация или репресия към учители, ученици и родители. Позицията идва, след като партийната структура на „Възраждане“ във Варна обяви списък с имена на учители, наричайки ги „проводници на джендър пропаганда“, защото са се подписали против..

публикувано на 22.08.24 в 15:29

Регата "Порт Варна" тази събота и неделя във Варна

Традиционната ветроходна регата "Порт Варна" за килови лодки ще се проведе на 24 и 25 август в акваторията на Варненския залив.  Състезатели ще мерят сили в класове ORC, IRC и Конрад 25Р.  Всички варненци и гости на града ще могат да наблюдават ветрилата от брега, тъй като гонките ще бъдат пред Морската градина, а на 25 август в неделя..

публикувано на 22.08.24 в 15:20