Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на Бяла вече могат да подават бързо екосигнали

Бяла, Варненска област
Снимка: Община Бяла, ФБ


ЕКО КЪТ ОАЗИС е специализирана дигитална платформата, даваща възможност на всеки човек или организация да подава сигнали, да споделя мнение, да дава предложения, да се запознава лесно и бързо с екологичните инициативи на Община Бяла. Не по-малко важно е, че гражданите ще могат да получават помощ, когато става въпрос за чистотата на морето, на плажовете, на водата, градската среда.

Чрез виртуалния кът всеки ще може да подкрепи или да предложи зелени идеи, екоинициативи, кампании, свързани с чистотата и биологичното разнообразие на района.

Платформата е вградена в сайта на общината - https://oazis.byala.org/, като при използването й се изисква регистрация.

В платформата ще се срещат мнения, идеи, новини, сигнали и граждански позиции, както и консултиране по екологични въпроси, засягащи живеещите в Бяла и селата в района, както и туристите, посещаващи общината.

Дигиталната услуга е създадена с евросредства от ОП „Добро управление“ по проект "Още по-Активни За управленИе в партньорСтво (ОАЗИС)". Идеята за нея и реализацията й е на Асоциация „Биомрежа“ в партньорство с Община Бяла. 


По публикацията работи: Веселина Божинова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Маршрутни промени във Варна в неделя за линии 9, 14, 17 А, 20, 31А, 39, 109 и 409

На 12 май, неделя, ще бъдат въведени маршрутни промени за линии  9, 14, 17 А, 20, 31А, 39, 109 и 409, съобщиха от "Градски транспорт"-Варна.  1. Линия 9 ще се обслужва до 08:10 от ЖП гара; 2. Линия 109 ще се обслужва до 08:40 часа вкл. от ЖП гара; 3. Линия 409 ще се обслужва до 08:00 часа вкл. от Аксаково до к. к. "Златни пясъци" Променени..

публикувано на 10.05.24 в 15:02
Снимката е илюстративна.

През октомври ВиК разкопават ключово кръстовище заради смяна на голям водопровод

През октомври започва работа по два големи обекта на ВиК.  Става дума за входа на Варна от АМ „Хемус“ (кръстовището на „Двете кули“ ) и главния път към курортните комплекси – участък от бул. „Княз Борис I“.  Началото на дейностите там се отлага с няколко месеца заради активния туристически сезон, след което темповете трябва да бъдат засилени...

публикувано на 10.05.24 в 14:52

На 18 май откриват туристическия сезон във Варна

С безплатен концерт и пешеходен тур на 18 май, неделя, ще бъде открит туристическият сезон във Варна.  Община Варна традиционно дава старт на летния туристически сезон. През тази година програмата включва концерт с лазерно шоу и специални ефекти, както и безплатен пешеходен тур. Откриването на сезона ще бъде на 18 май, като денят не е избран..

публикувано на 10.05.24 в 14:06

От МВР издават удостоверения за гласуване при липса на лична карта

Удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност ще издават от МВР, за да могат притежателите им да упражнят правото си на глас. Звената „Български документи за самоличност“ при Областната дирекция на МВР Варна ще съдействат на хората, които..

публикувано на 10.05.24 в 11:42

Корабът "Руен" вече е във Варна (ВИДЕО и СНИМКИ)

Корабът "Руен" на Параходство "Български морски флот" вече е във Варна и е на ремонт. Това съобщи капитан Александър Калчев - изпълнителен директор на параходството.  Припомняме, че корабът беше отвлечен от сомалийски пирати на 14 декември миналата година и в средата на март 2024-а , с помощта на индийския военен флот, беше освободен, а седемте..

публикувано на 10.05.24 в 11:35

Данъчни, митничари и полиция влизат в складовете на "Лукойл"

От днес в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД започнаха контролни действия. В проверките участват съвместни екипи от служители на Агенция "Митници", Националната агенция за приходите, Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" – МВР, Главна дирекция "Национална полиция“ – МВР и Държавна агенция "Държавен..

публикувано на 10.05.24 в 10:51

Маркет Линкс: Пет партии влизат в следващия парламент

Ако изборите бяха днес, пет партии се очаква да влязат в парламента. Това показват резултатите от националното проучване, финансирано и реализирано съвместно от  bTV  и "Маркет ЛИНКС", проведено сред 1007 лица над 18 г. в страната в периода 27 април - 09 май 2024 г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета Коалицията ГЕРБ-СДС ще вкара..

публикувано на 10.05.24 в 10:49