Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет обмисля месечна помощ за олимпийския шампион Ивайло Маринов

Община Варна

"Никой няма право да преотдава отдаден общински имот под наем." Това заяви днес председателят на варненския Общински съвет Тодор Балабанов във връзка с появилата се в публичното пространство информация за отнемане на ресторанта на олимпийският шампион Ивайло Маринов, който се намира в близост до басейн Приморски, като се увеличи многократно цената на наема. 

Не става въпрос за отнемане на бизнес, както се твърди от ползвателя, а за финансови средства, които той получава под формата на наем, каза още Балабанов. 

Той допълни, че за да не се стига дотам спортистът да подарява своите медали и ордени, ще проучи възможностите и ще внесе предложение в Общинския съвет да се отпусне месечна финансова помощ на Ивайло Маринов.

Случаят стана известен, след като местният парламент е взел решение преди два месеца да обяви заведението на търг, а месечният наем увеличен. Днес Балабанов съобщи, че това заведение, което е от известна верига и се намира до басейн Приморски, е било дадено под наем преди 30 години на Ивайло Маринов за спортните му заслуги, като тогава не е имало решение на общинския съвет. Междувременно съветниците получават сигнали, че той го преотдава под наем на по-висока цена от тази, която дава на общината, което е в нарушение на законодателството, според председателя на общинския съвет. Балабанов предлага да се обсъди възможността за месечна финансова помощ на Ивайло Маринов, която да е в размер на наема, който той получава.

Спортната общност не остана безучастна към това, което се случи и утре – 8 август 2023 г. ще се организира протест в защита на ресторанта на Ивайло Маринов.  От 11 часа пред сградата на общината в поддръжка на боксовата легенда се събират ръководители на спортни клубове, деятели, спортисти, общественици и почитатели.


Подробностите чуйте в прикачения звуков файл:







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Синята зона във Варна няма да работи в неделя

Синята зона във Варна няма да работи утре, съобщи кметът на града Благомир Коцев в профила си във Фейсбук. Причината е провеждането на варненския маратон, който посреща 1,200 бегачи от 33 държави. "Да слезем от колите си и да повървим заедно с тях!", написа още Коцев. Още от тази вечер в 20 часа до утре в 15 часа, заради провеждането на..

публикувано на 11.05.24 в 14:12

От "Аз вярвам и помагам" призовават с пластмасовите капачки да не се предават други предмети

От благотворителната кампания "Аз вярвам и помагам", в помощ на хиляди бебета, призовават да не се предават други пластмасови предмети, различни от капачки. Тази година от организацията се натъкват на неочаквани находки. Те напомнят, че не са депо за отпадъци или рециклираща компания, а доброволци, обединени от благородна кауза. Сред откритите вещи..

публикувано на 11.05.24 в 12:54

Пускат водата на хиляди варненци след 12 часа суша

 Аварията, която остави хиляди варненци без вода 12 часа, е отстранена. Пускането се извършва поетапно в периметъра, заключен между бул. "Левски" , ул. "Царевец" , бул. "Княз Борис 1-ви" , бул. "Христо Ботев" и ул. "Тодор Влайков", съобщават от ВиК дружеството.  През октомври ВиК разкопават ключово кръстовище заради смяна на голям водопровод

публикувано на 11.05.24 в 12:40

Започва удостоверяването на съответствието на машините

В 10:00 часа ще стартира процеса по удостоверяване на съответствието на машините за вота 2 в 1. Техническите устройства бяха предадени на Министерството на електронното управление вчера, след края на работния ден, от Централната избирателна комисия, съобщават оттам. Екипите, ангажирани с дейността, ще работят в режим, който да гарантира завършването на..

обновено на 11.05.24 в 11:15

Първият безплатен предизборен диспут в ефира на Радио Варна (ВИДЕО)

Първият безплатен предизборен диспут в ефира на Радио Варна, във връзка с предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 - за Народно събрание и Европейски парламент, се проведе днес,  11 май, от 10 часа. В него участие взеха кандидати за народни представители, които дискутираха по темата  „Регионални политики за решаване на проблемите на Черноморието и..

публикувано на 11.05.24 в 09:05

Авария оставя до обяд хиляди варненци без вода

До около 12 часа без вода ще са варненци заключени между бул. "Левски", ул. "Царевец", бул. "Княз Борис I", бул. "Христо Ботев" и ул. "Тодор Влайков". Причината е авария на магистрален водопровод, а хората са без вода още от полунощ. През октомври ВиК разкопават ключово кръстовище заради смяна на голям водопровод

публикувано на 11.05.24 в 08:54

Фолклорен и кулинарен празник в Белослав

Втори фолклорен и кулинарен празник ще се проведе в Белослав. Специални гости ще бъдат Ути Бъчваров и Валя Балканска. Празникът е днес в местност "Авренска поляна", а началото е точно в 9 часа с кулинарната програма. В 10 часа започват и фолклорните изпълнения на групи и състави от Белослав и селата Страшимирово, Езерово и Разделна. Ето и..

публикувано на 11.05.24 в 08:22