Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна процедурата по прехвърляне на “Росенец” към държавата

Снимка: БГНЕС

В ход са разговори между ДП „Пристанищна инфраструктура“ и „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД по процедурата за прехвърляне на оперативния контрол върху пристанищен терминал „Росенец“ към държавата.

Съгласно прието решение на Министерския съвет №549/11.08.2023 г. концесионният договор е прекратен, считано от 15 август 2023 г. Вече има назначена комисия от министъра на транспорта и съобщенията, която в срок от 30 дни от прекратяването да приеме обекта на концесията, съобщиха от МТС.

ИА „Морска администрация“ е издала заповед за заличаване на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД от Регистъра на пристанищните оператори. В същия регистър предстои да бъде вписана ДП „Пристанищна инфраструктура“, на която се възлага да извършва пристанищните услуги на терминала, съгласно чл.116, ал.2, т.1 и 2 от ЗМПВВППРБ.
По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Премахват опасни дървета в шест детски ясли във Варна

От 3 юни, понеделник, започва поетапно премахване на сухи и опасни дървета в шест детски ясли във Варна, съобщиха от общинския пресцентър.  Целта е опазване здравето на деца, родители и служители и създаване на безопасни условия в детските заведения, поясняват оттам.  Дърветата ще бъдат премахнати след редовните огледи, които се извършват от..

публикувано на 31.05.24 в 14:10
архив

Днес във Варна пристигат хартиените бюлетини за изборите 2 в 1

Специализиран транспорт с охрана ще достави във Варна 398 000 хартиени бюлетини, с които ще се гласува на изборите за членове на Европейския парламент. Във Варна днес ще пристигнат и 407 500 бюлетини, с които избирателите от областта ще упражнят правото си на глас за народни представители. Със същия транспорт ще бъдат доставени и изборните книжа,..

публикувано на 31.05.24 в 13:51

С общоградско поклонение Варна ще отбележи Деня на Ботев и загиналите за свободата на България

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България – 2 юни, ще бъде отбелязан във Варна с общоградско поклонение. То ще се състои от 10:30 ч. пред паметника на Христо Ботев на Алеята на Възраждането в Морската градина. Организатор на събитието е Община Варна, а съорганизатори са Военноморските сили и Варненската и..

публикувано на 31.05.24 в 13:47

Окръжният съд в Добрич даде ход на дело за убийство

Окръжният съд в Добрич даде ход на дело за убийство, извършено на 21 октомври 2022 г. на улица в областния център. Обвинението е повдигнато срещу двама извършители, които са действали в съучастие. Съдът проведе разпоредително заседание по делото за убийство, образувано по обвинителен акт на Окръжната прокуратура. Подсъдимите са обвинени в умишлено..

публикувано на 31.05.24 в 13:26
архив

Започват обученията за членовете на СИК във Варна

Във Варна започват присъствените обучения на секционните избирателни комисии за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни, съобщиха от Районната избирателна комисия.  Те се състоят по график: - район "Одесос" - 02.06.2024 г. от 10:00 ч. в зала "Пленарна", Община Варна - район "Приморски" - 03.06.2024 г. от 18:00 ч. в зала "Пленарна" - район "Младост"..

публикувано на 31.05.24 в 13:24
Снимката е илюстративна

38-годишен варненец счупи с камък стъкло на автобус по линия 7

Вчера, около 9 часа в Трето РУ е получен сигнал за хвърлен камък по стъкло на автобус по линия 7, на Градски транспорт. Полицаите реагирали бързо и скоро задържали извършителя на увреждането – счупване на стъкло. В ареста с мярка до 24 часа се озовал 38- годишен варненец, известен на МВР. Образувано е досъдебно производство срещу нарушителя, съобщават от..

публикувано на 31.05.24 в 10:27

Откриха тяло на жена на брега между Първа и Втора буна във Варна

Тяло на жена на видима възраст 40-50 години е открито на брега на морето край Втора буна на Крайбрежната алея във Варна.  Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.  По тялото няма следи от насилие.  Самоличността на жената не е установена. 

публикувано на 31.05.24 в 09:31