Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 7000 нови табели с имена на улици и номерация на домове в Балчик и вилните зони

Снимка: Албена Иванова

За близо 60 хиляди лева в Балчик ще подменят табелите с имена на улиците и съответната номерация на домовете. Средствата се осигуряват по проект, финансиран от Програма за развитие на селските райони чрез МИГ „Балчик-Генерал Тошево“.

Табелите ще са с изписаниимена на улиците и кварталите на български език и латиница. Общо ще бъдат изработени от алуминиеви панели 7 269 броя. До края на месеца се набират оферти, а срокът за изпълнение е 6 месеца от сключване на договор с избрания изпълнител.

Основната дейност в този проект, който е на обща стойност близо 373 хиляди лева, е за обновяване и обособяване мес­та за спорт и от­дих в осем населени места от общината - гр. Бал­чик, с. Об­ро­чи­ще, с. Гур­ко­во, с. Ля­хо­во, с. Дроп­ла, с. Се­но­кос, с. Со­ко­ло­во и с. Стра­жи­ца. В се­лата ще се из­гра­дят и ре­но­ви­рат зо­ни за иг­ра на де­ца, фит­нес зо­ни на от­кри­то, фут­бол­но и во­лей­бол­но иг­ри­ще, обо­со­бя­ва­не на зо­ни за от­дих с пей­ки, бе­сед­ки, бар­бе­кю, за­ле­ся­ва­не и др.В общинския център заложените дейности це­лят до­вър­шва­не­то на проект „Из­граж­да­не на парк Ба­лик в гр. Бал­чик“, ка­то за та­зи цел е за­ло­же­но  пар­ко­во об­за­веж­да­не, уточняват от Общината.

Чуйте повече в репортажа на Албена Иванова:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

411 секции за гласуване ще има във Варна

411 са секционните избирателни комисии на територията на община Варна, като броят на членовете е 3593, разпределени между парламентарно представените парти и коалиции. СИК-овете се състоят от 9 или от 7 души.  Заместник-кметът по финансите Христо Рафаилов проведе днес консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) на..

публикувано на 30.04.24 в 16:58

Варненци ще вземат частица от Благодатния огън, пазен в манастир от миналата година

Благодатният огън от миналата година се пази в много храмове. В Катедралния храм във Варна тази година свещеният пламък ще бъде донесен от един от манастирите в епархията. Това каза Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който ще  отслужи пасхалната архиерейска литургия на Възкресение Христово в катедралния храм "Успение Богородично" в морската..

публикувано на 30.04.24 в 16:22

"Град в града" строят на мястото на бившия радиозавод във Варна

"Град в града" или т. нар. сити ще бъде изграден на територията на бившия радиозавод във Варна. Инвестицията е на стойност над 400 млн. лева. Това каза и зпълнителният директор на "Исторически парк" АД Ивелин Михайлов, който категорично отхвърли обвиненията срещу дружеството, което блогърът Симон Милков отправи вчера на пресконференция.  Журналист..

публикувано на 30.04.24 в 15:10

Отчитат спад на престъпността в Балчик, от май заработват съвместни екипи между румънски и български полицаи

Съвместни екипи между български и румънски полицаи ще заработят от май, съобщават от Община Балчик след среща този месец с представители на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи, на местната власт, с директори на училища и социални заведения. На нея е отчетен спад на престъпността в сравнение с 2022 година.  „Балчик е за пример..

публикувано на 30.04.24 в 14:04
Снимката е илюстративна

По-често ще вдигат контейнерите за смет в центъра на Варна през лятото

Два пъти седмично ще мият улиците във Варна. От два до три пъти в денонощието ще събират боклука в града. Предвидено е по-често вдигане на контейнерите в централната част. Това каза Николай Симеонов, управител на сметопочистващата фирма ЗМБГ- Варна.   Той припомни, че съдовете са само за битови отпадъци. Често случващите се проблеми с повреди на..

публикувано на 30.04.24 в 12:21

Ясни са имената на кандидати за народни представители от Балчик

За по-малко от четвърт час парламентарно представените партии в Балчик се споразумяха за състава на СИК-овете в община Балчик по време на свиканите от кмета Николай Ангелов консултации. Единодушно приеха да се запазят квотите от предходните избори за народни представители. Така в обявените 38 избирателни секции ще има..

публикувано на 30.04.24 в 12:16

Започна кампания„Continuons en français - да следваме на френски в България“

Организатори: Националното бюро на Университетска агенция на франкофонията- България, Асоциацията на преподавателите по и на френски език . Франкофонските програми в българските университети Партньори на кампанията - Министерството на външните работи, Министерството на образованието, Френско- българската търговска и индустриална камара, Посолството..

публикувано на 30.04.24 в 12:14