Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детската регата във Варна завърши успешно

Автор:

В акваторията на Варненското езеро се проведе детската ветроходна регата „Одесос 2023, организирана от СК „Черно Море – Бриз“- Варна и финансирана по програма „Децата и спортния клуб“ към Министерство на младежта и спорта. Проявата премина при прекрасни метеорологични условия и се проведоха общо осем гонки за всички класове. В неделния следобед при страхотна атмосфера, детски усмивки и веселие бяха наградени призьорите в регатата и най-добрите грабнаха медалите. Организаторите бяха подготвили и грамоти за всички участници от седемте ветроходни клуба от Варна, София, Балчик и Поморие.

Организаторите от СК „Черно Море – Бриз“ Варна изказват своите благодарности към изключително професионалния съдийски екип, всички участници и техните клубове за участието в проявата.

Целта на клуба е все повече деца и младежи да се докоснат и запознаят с  този красив морски спорт.  С акцент да повиши мотивацията на подрастващите за развитие и реализиране в спорта ветроходство. Да повишават самочувствието и увереността си в спорта и живота извън него и да развиват качества за екипна работа, лидерство, толерантност и солидарност към останалите, възпитавайки ги на дисциплина и спазване на правила и честно плаване, феърплей.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първата ни ракета Григор Димитров отива на трети кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Рим

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в италианската столица Рим с награден фонд 9,09 милиона евро, предаде БНР. Поставеният под номер 8 Димитров, който почиваше в първия рунд, елиминира японския левичар Йохихито Нишиока със 7:5, 6:4 след 97 минути игра.  Съперник на Димитров в третия кръг ще..

публикувано на 10.05.24 в 16:52

ВИДЕО: Силен военен шампионат по лека атлетика

Много силен военен шампионат оп лека атлетика се проведе във Варна. Състезанието беше на стадион "Младост". Представители от всички поделения и военни учебни заведения, които развиват тази дисциплина бяха във Варна и мериха сили за призовите места.

публикувано на 10.05.24 в 14:40

ВИДЕО: Пресконференция за маратон "Варна"

Днес имаше пресконференция за предстоящия тази неделя 9-ти маратон "Варна". Пресконференцията се състоя в Общината, а тук можете да проследите цялото събитие и да чуете подробностите.

публикувано на 10.05.24 в 14:15

1200 участници в Маратон "Варна" тази неделя

Пресконференция за Маратон Варна' 2024 имаше днес в Общината.  Маратонът е тази неделя, в центъра на Варна, като първият старт ще бъде в 9:30 ч. Повече от 150 доброволци са включени в проявата. Пристигат много силни състезатели, около 1200 са всички участници в този маратон. На пресконференцията присъстваха част от организаторите и кметът на град Варна..

публикувано на 10.05.24 в 14:10

Интересна среща на футболни рефери във Варна

Изключително интересна среща на футболните рефери във Варна. На нея присъства  председателят на съдийската комисия към българския футболен съюз Хосе Фернандес Давид Борбалан. Той е испанец и е дошъл в България с една единствена цел, да промени облика, визията и мнението за футболните рефери. Главният инструктор към съдийската комисия към БФС Радан Мирянов..

публикувано на 10.05.24 в 12:00

Айк Мнацаканян взе квота

Айк Мнацаканян донесе втора квота за класиците на квалификационния турнир в Истанбул.  Бронзовият медалист от световни и европейски първенства измъкна 1:1 срещу китаеца Лиу Руи при 77-килограмовите. И за втори пореден път ще се бори на олимпийски игри след Токио 2020.  Преди това виза за Париж 2024 спечели и Семен Новиков (87) още на световното в..

публикувано на 10.05.24 в 11:56

Започва Световната купа в Бургас

589 акробати от 17 държави ще участват в Световната купа по спортна акробатика, която за първи път ще се проведе в Бургас, и в провеждащия се успоредно международен турнир "Акро Къп Бургас". Състезанието ще се проведе от 10 до 12 май в "Арена Бургас". Входът за зрители е свободен. На родна земя ще се състезават представители на Австралия, Армения,..

публикувано на 10.05.24 в 11:55