Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второто дете, ударено от мълния в Русе, е в медикаментозна кома

Снимка: БГНЕС

Мълния удари две деца в Русе, едното е починало, а другото е в медикаментозна кома. Инцидентът е станал около 19:20 часа по време на тренировка на детския футболен клуб на стадион "Дунав".
„Детето е в изключително тежко състояние. От всички изследвания, които бяха направени, се оказва, че става въпрос за една тежка увреда на цялото тяло в резултат на травмата. Говори се за засягане на сърцето, черния и белия дроб, с мозъчен отток. Към момента е стабилизирано", заяви д-р Бланш Ангелова от УМБАЛ "Медика".
„Ако се наложи, имам разрешение от собствениците на болницата да потърся детска реанимация „Пирогов”, посочи Ангелова. Тя подчерта, че не може да се ангажира с прогноза, но медиците правят всичко необходимо.
„Стадионът от 2018 г. е на концесия, пет години не се стопанисва от общината, а от концесионер”, написа във фейсбука си кметът на Русе Пенчо Милков. Той подчерта, че започва проверка за спазване на правилата. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НИК "Академик" с 338 експедиции за 40 години

Общо 338 експедиции, от които 30 международни, са извършени с научноизследователския кораб "Академик" за 40 години. Това каза директорът на Института по океанология "Фритьоф Нансен" проф. д-р Атанас Палазов. Миналата година "Академик" е преминал класов ремонт за срок от 5 години и може да изпълнява мисията си, каза още той. Надеждите обаче са да бъде..

обновено на 25.06.24 в 18:29

Държавата предприема спешни действия за решаване на проблема с авариралия колектор край Албена

Държавата предприема спешни действия в най-кратки срокове за решаване на проблема с авариралия колектор , който отвежда пречистените води от станцията в Албена. Междувременно стана ясно, че последните проби на РЗИ Добрич са отрицателни и водата в района на курортния комплекс е с отлично качество и без отклонения и рискове за здравето. Министърът на..

публикувано на 25.06.24 в 17:44
Плажът на Кранево

Отпадат ограниченията за къпане в Албена и Кранево

Ограниченията за къпане в морето, въведени от Регионалната здравна инспекция в Добрич, отпадат. Резултатите от взетите тази неделя (23 юни) проби показват, че показателите на водите за къпане в трите зони – „Албена“, „Кранево-централен“ и „Кранево-юг“, включително и от района на аварията, вече са в норма. Те съответстват по микробиологичните..

публикувано на 25.06.24 в 15:44
Снимката е илюстративна

Велотрасе в пешеходната зона на центъра и в Морската градина предлага велоклуб

Да бъдат свързани съществуващите велоалеи във Варна чрез маркирането с декоративни елементи на велотрасета през пешеходната зона на бул."Княз Борис първи" и през Морската градина. Това предложение велоклуб „Спартак“ обсъдиха днес съветниците от ПК „Обществен ред, сигурност и безопасност на движението“ към Общински съвет-Варна. Вносителят..

публикувано на 25.06.24 в 15:33

Работна група ще провери добра ли е регулацията на светофарите във Варна

Преходните интервали на 40 светофарни уредби (СУ), от общо 92 във Варна, са били променени в началото на т.г., така светват едновременно на зелено за пешеходци и автомобили. Направените проби, обаче не дават очакванитe резултати  - облекчаване на трафика, намаляване на задръстванията и повишаване на безопасността на пешеходците.  Това посочва..

публикувано на 25.06.24 в 15:07

Токов удар изгори част от помпата на новата чешма до бившия Дом "Младост", бавят се пробите на РЗИ

Заради проблем с електрозахранването все още не е тествано качеството на водата от новооткритата чешма до бившия Дом "Младост". Това потвърди за Радио Варна заместник-кметът Илия Коев. Прекъснатото електрозахранване е причината за спирането на водата.  "Според специалистите заради бурите миналата неделя е имало токов удар, който  е изгорил модула на..

публикувано на 25.06.24 в 15:00

В общини в Добричко разясняват как се кандидатства по европроекти

Информационна обиколка на тема „Актуални възможности за финансиране с европейски средства 2024“ започна тази седмица по общините в Добричка област, организирана от Информационния център, създаден за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз. Вчера и днес в Каварна и Балчик, а на 26 юни в Шабла (10.30 ч. заседателната зала на Община..

публикувано на 25.06.24 в 14:46