Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прочутитe италианци IL VOLO отново пеят във Варна

Концертът на световноизвестното трио е на 19 септември в Двореца на културата и спорта. В продажба са последните билети

Гласовете им са познати по цял свят и аплодирани от милионни аудитории на четирите континента. Те разнасят красотата на италианското belcanto и още като деца са излизали на сцена с най-големите звезди на световната музика. След 4-годишна пауза Il VOLO гостуват отново на варненската публика. Концертът им ще бъде на 19 септември 2023 г. в Дворец на културата и спорта.

Програмата на тримата италианци включва класическите знаменити парчета от 24-годишния им репертоар, емблеми на италианската музика, но и солови изпълнения на Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето от световната музикална съкровищница, с които тримата показват поотделно индивидуалността си и разнородните си музикални предпочитания.

Невероятноте им гласове са открити още на 15 години на песенен конкурс и оттогава не спира зашеметяваща кариера на трите момчета от малки градчета в Сицилия и Абруцо. Наричани са наследници на тримата тенори и са пели в най-големите концертни зали от Европа до Америка, Япония, Австралия и Латинска Америка. Притежават множество златни и платинени албуми, две номинации за Латино Грами и милиони почитатели по цял свят.

През 2015 г. грабват голямата награда на Санремо с емблематичната Grande Amore, с която печелят вота на публиката и в Евровизия 2015г. Техни ментори са тримата тенори, в чиято чест и подкрепа издават албума си Notte Magica – A Tribute to the Tree Tenors с участието на Пласидо Доминго. Следват албумите Musica, 10 Years в чест на зашеметяващата им кариера. Пълнят многократно Arena di Verona, Royal Albert Hall, Radio City Music Hall в Ню Йорк. През 2022г. създават проекта в чест на големия италиански композитор Енио Мориконе и албума Il Volo Sings Morricone – поклон пред филмовата музика, любима на много поколения. С музиката на Мориконе Il Volo гостуваха миналото лято и у нас.

Един от запленените почитатели на Il Volo e самият папа Франциск, който притежава в личната си фонотека техните албуми и ги кани да пеят на негови събития – концерт на Коледа в базиликата в Асизи, предхождащ папската меса, на 34-тата Международна среща на младежта в Панама пред 1 милион зрители, на Коледен концерт на площад „Сан Пиетро” по време на пандемията през зимата на 2020 г.

През 2022г. Il Volo тръгнаха на световното си турне, започнало от препълнената Арена ди Верона. Обиколиха големите градове на Европа, Япония, стигнаха до Австралия и в над 20 града в Америка при напълно разпродадена Radio City Music Hall в Ню Йорк. А последният им проект Tutti Per Uno, в който си партнират с известни италиански изпълнители, в началото на септември беше представен на цели шест концерта в Милано.

Концертът на IL VOLO ще бъде на 19 септември 2023 г, във Варна, Дворец на културата и спорта. Последни билети са в продажба в системата на Eventim.

Снимки: Julian Hargreaves и Виктория Вучева 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Лесна работа: Празнична наздравица

Светъл празник! Възкресение. И животът зарпочва отначало – още по-вълнуващ, ярък, красив, смислен и вдъхновяващ. Градът ухае на домашен козунак. Хората изглеждат по-благи. С Великден винаги идва преосмислянето. Затваряш очи и през мислите ти, като на филмова лента, преминават красивите и незабравими моменти: Тройната дъга, която неочаквано..

публикувано на 06.05.24 в 16:30
Конна база Виница

Квалификации за Държавното първенство се проведоха в Конната база във Виница

Близо 30 състезатели по конен спорт се включиха в квалификациите за Държавното първенство, които се проведоха днес на Конната база във Виница. Участниците са от Варна, Добрич, Бургас, Русе, Шумен и др.градове, каза за Радио Варна ръководителят на проявата Даниел Манев, който е главен треньор и председател на спортния клуб по конен спорт..

публикувано на 06.05.24 в 13:50
Кичево

В Кичево раздадоха курбан за здраве

Жителите на варненското село Кичево празнуват Гергьовден с курбан за здраве. В църквата в селото, която е на 167 години, се отслужи света литургия. От 5 часа тази сутрин в двора на храма се вари курбан. Отговорник всяка година по приготвянето му е Пламен Георгиев. Не е местен, не е и именик, но почита Свети Георги и вярва, че българският..

публикувано на 06.05.24 в 12:12

Къде пътуваха българите по Великден?

Близките до България държави са били най-предпочитани от нашите сънародници, решили да посрещнат Великденските празници в чужбина.  Това каза за Радио Варна Юлиан Бонев от Варненската асоциация на туроператорите и туристическите агенти.  Най-много българи е имало на Великден в Турция, Гърция, Румъния и Северна Македония , а програмите са били..

публикувано на 06.05.24 в 09:50

Отбелязваме Гергьовден

На 6 май отбелязваме един от най-големите български празници - Гергьовден. В народните поверия, празникът предвещава пристигащото лято и новата стопанска година - затова денят е изпълнен с много обичаи, свързани със земеделието, скотовъдството и здравето. "Всяка капка гергьовски дъждец жълтица носи", смята народът. Щом вали в деня на..

публикувано на 06.05.24 в 07:08

Малките общини у нас в неравна битка с обезлюдяването

Населението у нас намалява и застарява. Данните на Националната статистика за миналата година сочат, че у нас живеят под 6 милиона и 500 хиляди души. В сравнение с 2022 година населението на страната намалява с 2 229 души, или с 0.03%. 24 на сто от българите са над 65-годишна възраст, а най-нисък е делът на възрастното население в областите..

публикувано на 05.05.24 в 15:17

Признателни пациенти откриха паметна плоча на обичан лекар

В навечерието на великденските празници признателни пациенти и обществеността на няколко села в община Добричка откриха паметна плоча на д-р Ивелин Тончев. Стотици благодарни за отношението, професионализма, човешката съпричастност и грижите хора се събраха пред кметството и читалището в село Смолница. Датата на освещаването на паметната плоча не е..

публикувано на 05.05.24 в 09:05