Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Костадинов, ИТН: Нелепо е хора, които са част от властта, да коментират проблемите на Варна като зрители

Ивайло Костадинов
Снимка: "Фейсбук"

„Трябва да бъдат предложени промени в Общия устройствен план, за да се спре презастрояването и да се осигурят повече зелени площи. Това е единият от моите приоритети. Проблемът с детските гради и яслите във Варна не е решен. Групите са препълнени, а свободни места има само в крайните квартали“, каза в „Позиция“ Ивайло Костадинов – областен координатор на партия „Има такъв народ“ и кандидат за кмет на Варна от ИТН. Според него: „Не е сериозно хора, които са част от властта , като кмет или бивш областен управител, да коментират случващото се в града като зрители. Нелепо е тези хора да губят времето на варненци с оправдания и да се мерят кой е по-голяма жертва на другия“.

Три са основните приоритета, с които бих започнал, ако стана кмет. Първият е референдум за колите в Морската градина. Другият е да предложа промените в ОУП, а третият – нова транспортна схема, която да осигури удобен транспорт до всяка товка на града“, каза още кандидат-кметът и допълни: „Трябва да бъде намерено решение и на проблема с липсата на места за паркиране. Сега синята зона по-скоро наказва жителите и гостите на града, отколкото да им е от полза“.

„Връзката на Варна с морето трябва да е много по-тясна от пет кръчми на мястото на старото пристанище. В момента само 30 контейнеровоза могат да влязат по канала море-езеро до пристанище „Варна - Запад“. Къде тогава е бъдещето на Варна като голям транспортен център между Европа и Азия?! Трябва да се работи за спешното развитие на варненското пристанище, да бъдат изградени нови кейови места за големи плавателни съдове. Нашата партия има проект за това“, съобщи Ивайло Костадинов.

Кандидатът за кмет коментира и проблема с тръбата във Варненското езеро, която все още е закопана под дъното: „Този проблем основно е от компетенциите на общинската администрация. Не знам защо господата Портних и Коцев си прехвърлят топката по този въпрос. Проблемът може да бъде решен чрез изграждане на пречиствателна станция“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гражданите от кв. "Чайка": НЕ на Зелена зона в квартала

Проектът за Зелена зона във Варна няма да стартира докато не се съберат всички гледни точки на жителите на кв."Чайка". Това каза кметът на Община Варна Благомир Коцев по време на срещата с граждани в зала "Пленарна" тази вечер.  Коцев предложи да бъдат излъчени няколко хора, които да комуникират с администрацията занапред, за да се изчистят всички..

публикувано на 01.07.24 в 18:14

РЗИ - Добрич: Морската вода в Кранево и Албена е чиста

Резултатите на изследвани проби на морската вода от всички 20 зони зони за къпане,  включително в трите зони – „Албена“, „Кранево-централен“ и „Кранево-юг“, са в норма, съобщават от РЗИ-Добрич.

публикувано на 01.07.24 в 17:48

Възстановяват прекъснатото осветление заради откраднати кабели в различни части на Варна

На фирмите за поддръжка е възложено възстановяването на прекъснато уличното осветление в определени части на града, съобщават от общинската администрация. По данни на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ се подготвя рехабилитация на осветлението по бул. „Цар Освободител“ (в района на автоборсите) и в централната част на район „Владислав..

публикувано на 01.07.24 в 16:47

Спасители това лято ще има и на Камчия и Фичоза

На 7 от неохраняемите плажове във Варна и областта вече ще има спасители. Във община Варна плажовете, на които вече ще има спасителни постове, са:  "Буните 2 - изток", "Буните 2- запад" и "Фичоза", съобщават от Областна управа - Варна. На територията на община Аврен попадат няколко плажа, повечето, от които в курорта Камчия. Сигурността на къпещите..

публикувано на 01.07.24 в 16:27

В Балчик не стигат работниците, няма кой да чисти тревата по тротоарите

Сериозен недостиг на работна ръка изпитва общинското предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство“ в Балчик, няма кой да чисти пътни артерии. Нямаме работници, има кола, но няма сметосъбирачи. Нужни са ни минимум трима чистачи, ръководител звено чистота, счетоводител, обобщи нуждата от работна ръка в разгара на лятото управителят на БКС инж...

публикувано на 01.07.24 в 16:16

Публикуваха резултатите от външното оценяване след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от Националното външно оценяване в края на 7. клас. Проверката става в системата на МОН с входящ номер и идентификационен код. На национално външно оценяване по български език и литература се явиха 57 415 ученици. Седмокласниците работиха върху 26 задачи. В първата част бяха включени..

публикувано на 01.07.24 в 14:19

Експерт: Вече е тенденция Варна да привлича по-платежоспособни туристи

Вече е тенденция Варна да привлича по-платежоспособни туристи. Много от бизнес посещенията в морската столица прерастват и във ваканционен туризъм. Това каза Павлин Косев, председател на УС на Варненската асоциация на хотелиери и ресторантьори. Има туристи от цял свят, дори от държави като Южна Корея и Виетнам. Специалисти от корабната индустрия от..

публикувано на 01.07.24 в 11:45