Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Полицейска акция във Варненско (СНИМКИ)

Съвместна акция по метода "широкообхватен контрол" провеждат днес екипи на Пътна полиция, Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата”, Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”, Агенция “Пътна инфраструктура”, Агенция “Митници” и Национална агенция за приходите. 


Двустранно КПП е изградено в местност "Феришата", над Аксаковска панорама. 

Акцията започна в 9.30 часа тази сутрин и ще продължи до обяд.


Екипите проверяват различни моторни превозни средства. 

Към този момент са проверени 29 автомобила, съобщи Велико Маринов от Областната дирекция на МВР във Варна. Констатирани са три нарушения, има задържан за шофиране под въздействие на наркотични вещества. Другите две нарушения са заради незаплатена винетка и непоставяне на предпазен колан.

64 моторни превозни средства - 45 товарни, 17 леки автомобила и два автобуса, са проверени в рамките на специализираната полицейска операция във Варненско днес, обобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна. 

Констатираните от контролните органи нарушения са 10. Съставени са два акта и пет глоби по фиш. Три такси са заплатени на място, допълниха от пресцентъра на полицията. 

 Установени бяха следните нарушения:

1. Управление на МПС след употреба на наркотични вещества и/или техни аналози  - 1 бр.

2. Нередовни пътни документи - 2 бр.

3. Управление на МПС без да използва обезопасителен колан -1 бр.

4. МПС не е представено за ГТП в срок – 1 бр.

5. Управление на МПС без задължителните къси или дневни светлини - 2 бр.

6. Заплатени компенсаторни такси  - 3 бр.

7. Връчени електронни фишове - 8 бр. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Варна поиска над 1 300 000 лева компенсация за щетите от бедствието

Кризисният щаб на Община Варна реши да поиска малко над 1.3 млн. лв. от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Средствата са за справяне с последиците от ураганното бедствие от 18-19 ноември. На заседание на кризисния щаб бяха гласувани окончателните количества извънредни ремонтно-аварийни дейности и..

публикувано на 08.12.23 в 18:11

Затварят две кръгови кръстовища през почивните дни заради ремонта на ул. "Девня"

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности на бул. „Девня“, от 08:00 часа на 09.12.2023 г., събота, до 20:00 часа на 10.12.2023 г. неделя, ще бъде затворено за движение на автомобили кръговoтo кръстовище до ЖП Гара – Варна и кръговoтo кръстовище до бившия завод "Корабно машиностроене" (изхода от Аспарухов мост към бул. „Девня“). Достъпът..

публикувано на 08.12.23 в 18:03

ВАС ще решава за касиране на изборите в община Каварна

Върховният административен съд ще решава дали да потвърди становището на съда в Добрич за касиране на изборите за общински съветници в община Каварна. Касационната жалба е била подадена от един от общинските съветници Елена Тодорова от листата на ГЕРБ/СДС. Делото в Административния съд в Добрич започна по жалби на Местната коалиция Българска прогресивна..

публикувано на 08.12.23 в 15:52

Ще си партнираме с общини от Североизтока по важни проекти

Североизточният район трябва да се развива интензивно, а общините в него да си сътрудничат в реализацията на важни проекти, особено инфраструктурни и икономически, а не да се конкурират.  Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев на среща с кметовете на Шумен, Разград, Търговище и Силистра.  Имаме огромното желание Варна да развие индустриална зона,..

публикувано на 08.12.23 в 15:21

Балчик се рекламира в Германия и Скандинавия

По програмата за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България, финансирана от Министерството на туризма, Балчик ще кандидатства с две проектни предложения - за реклама в Германия и Скандинавия.  В Германия Балчик ще се рекламира като разнообразна дестинация - за морски и здравен туризъм,..

обновено на 08.12.23 в 14:17

На първо четене: Приеха промените в Конституцията със 164 гласа

Промените в Конституцията бяха приети на първо четене с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, предаде БНР. При необходими 160 гласа промените бяха подкрепени от 164 депутати, а против се обявиха 66. Въздържали се нямаше.  Депутатите отхвърлиха предложението на "Възраждане" за увеличаване на 28 дни на срока за предложения преди второ четене. 

публикувано на 08.12.23 в 14:12

В НС обсъждат промените в Конституцията

Депутатите обсъждат промените в Конституцията. Те са внесени от три парламентарни групи - ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната-Демократична България" и Движението за права и свободи. Основните промени предвиждат реформа в съдебната система, ограничаване на президентските правомощия при назначаване на служебни правителства, въвеждане на публични процедури..

публикувано на 08.12.23 в 13:50