Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Приключват ВиК-ремонтите по ул. "Прилеп", до две седмици асфалтират ул."Подвис"

| обновено на 03.10.23 в 16:40

Приключват довършителните работи по улица "Прилеп" във Варна във връзка с изпълнението на големия ВиК проект. До две седмици изцяло асфалтирана и отворена ще е и улица "Подвис", след което ремонтните дейности продължават на следващия етап. Tова съобщи Георги Стоилов, заместник-главен инженер на ВиК- дружеството. Той информира, че улица "Прилеп" ще бъде асфалтирана поне до табелата на местността Пчелина. 

За неудобството, което създава на трафика, подмяната на водопроводи на улици около бул. "Христо Смирненски", около болниците, Стоилов даде уверение, че ремонтните дейности ще приключат по-бързо. На кръстовищата с ул. "Подвис" и "Мир" и бул. "Осми Приморски полк" са положени всички инфраструктурни детайли по мрежата, изпитани са и тези участъци на водопроводите. Положени са и първите слоеве на асфалтовата настилка, посочи той.

Надеждите са от ул. "Подвис" до бул. "Осми Приморски полк" до две-три седмици да бъде приключен напълно ремонтът, допълни той.

Чуйте още от разговора на Даниела Стойнова с Георги Стоилов, заместник-главен инженер на ВиК- дружеството:


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Голям пожар в бившето помощно училище във Варна

Пожар е възникнал в сградата на бившето помощно училище "Братя Миладинови" във Варна. На място са изпратени пет екипа огнеборци, съобщиха от варненската полиция.  Сигнал за инцидента е подаден в 18,25 часа.  Пламъците са обхванали и покрива на изоставената постройка.  Няма опасност огънят да засегне сгради в съседство. Няма данни за пострадали...

публикувано на 01.12.23 в 19:34

Новото ръководство на НЗОК подаде оставки

Управителят на НЗОК Станимир Михайлов и подуправителят проф. Момчил Мавров са депозирали оставките си в деловодството на Народното събрание, потвърдиха за "Хоризонт" от институцията. Оставките на двамата бяха поискани по-рано днес от партиите, които подкрепят правителството.  От ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС обявиха, че така изглаждат споровете си около..

публикувано на 01.12.23 в 17:45

С около 6.5% по-висока цена на газа предлага Булгаргаз за декември

87,50 лева/MWh (без акциз и ДДС) е окончателно предложената цена за м. декември 2023 г., по която „Булгаргаз“ ЕАД да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. Увеличението е с около 6.5% спрямо утвърдената цена за м. ноември и е по-ниско от предварително..

публикувано на 01.12.23 в 17:07

Кметът на Варна и Енергото обсъдиха съвместни действия при бедствия и подобряване на мрежата в местностите

Кметът на Варна Благомир Коцев и представители на  ЕНЕРГО ПРО обсъдиха съвместни действия при бедствия и аварии и изграждането на нови електроразпределителни мрежи в местностите. Днес във Варна се състоя поредната среща от планираната програма на управи-телите на ЕНЕРГО-ПРО за обсъждане на теми от взаимен интерес с представители на местната власт на..

публикувано на 01.12.23 в 16:25

ОбС-Варна избира председатели на комисии на 7 декември

Общинският съвет на Варна ще заседава на 7 декември. На сесията местните депутати трябва да изберат зам.-председател и председатели на постоянните и временни комисии. Ще бъдат гласувани и измененията и допълненията в Правилника за организация и дейността на ОбС- Варна.

публикувано на 01.12.23 в 15:15

Водоподаването в Гурково и Тригорци се нормализира

Водоподаването в Гурково и Тригорци се нормализира, съобщиха кметовете на населените места във връзка с вчерашното недоволство , изразено пред Общинския съвет в Балчик, да се вземат мерки срещу безводието, което мъчи селищата в последните седмици. Кметът на Дропла Денчо Попов заяви, че днес и при тях водоподаването се нормализира. Не е така в село..

публикувано на 01.12.23 в 14:49

Водата във Варна поскъпва - 5,47 лева за кубик

Водата във Варна отново поскъпва. Ще плащаме по 5,47 лева за кубик от 1 януари. През 2024 г. за 8 регионални дружества се предвижда увеличение под 10% на цените на ВиК услугите спрямо действащите цени на ВиК услуги за 2023 г. - в областите Кюстендил, Шумен, Перник, София - област, Силистра, Стара Загора, Варна и Плевен. За 6 дружества планираното..

публикувано на 01.12.23 в 14:23