Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 25 октомври с Валерия Василева

Някъде там край морето...
Снимка: Валерия Василева

По данни на Българското дружество за защита на птиците популациите на птици в земеделските земи намаляват със значими темпове през последните близо 20 години.

Стандартите за качество или кои са общопризнатите практики, които се приемат като добър модел за правене на бизнес.

Близо 40% от децата под 18-годишна възраст у нас са били свидетели или са потърпевши от прояви на насилие в училище.

С редица инициативи за ученици и студенти Варна отбелязва днес Европейския ден за гражданско правосъдие.

В навечерието на Деня на народните будители в галерия „Академика“ на ИУ – Варна гостува със самостоятелна изложба живопис „Идилия“ Явор Витанов.

Ще се срещнем с един от основоположниците на спортната акробатика у нас - варненецът Матей Тодоров, дългогодишен селекционер на националния отбор и технически директор във Федерацията по спортна акробатика на Великобритания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 5 юни

Финални дейности по дългия ремонт в района на ул. „Петър Попов“ до ВСУ. Доволни ли са гражданите, живеещи в тази част на Варна и какви забележки имат ще научите в репортаж след 8ч.; Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите коментира началото на туристическия сезон в морската ни столица; Моделът на..

публикувано на 05.06.24 в 05:55

НА СВЕТЛО на 4 юни с Мариела Димитрова

94 години щеше да навърши днес първият български ветроходец, обиколил света с яхта кап.Георги Иванов Георгиев, наричан Капитанът. Ще чуем фрагмент от уникален запис от Златния фонд на БНР - интервю с капитан Георгиев,  взето от журналист от Радио София, когато той е в порт Дарвин, Австарлия. Чуйте в 14.20 часа. Националната конференция "Цялостен..

публикувано на 04.06.24 в 13:56

На 3 юни в "От другата страна" по Радио Варна

На 3 юни в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Wolf Hoffmann (ACCEPT). Андон Райчев за новия албум на АТОМ ИНКОГНИТО "Призраци от миналото". Разговор с Емилиян Щерев за дебюта на BRODNIK "Along the Healing Path". В предаването ще звучи музика на: INDIGNITY , COOL DEN, AUSTERE, GOD DETHRONED, JIG-AI, GRUESOME,..

публикувано на 03.06.24 в 14:25
Пейзажи от Варна

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 3 юни

От днес варненки могат да се запишат за профилактично, безплатно изследване за рак на гърдата. Прегледите са финансирани от Община Варна и се  провеждат в ДКЦ 5 „Света Екатерина“.  За информация и записвания тел . 0884 44 29 16. Разговор по темата  с доц.д-р Галина Павлова-управител на лечебното заведение; Стопаните на плажове в Балчик с..

публикувано на 03.06.24 в 05:48
Chart

#765 ТОП 20 (31.05-07.06.2024)

публикувано на 31.05.24 в 19:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 31 май със Светлана Вълкова

Започва Международният театрален фестивал „Варненско лято“ – гостува изпълнителният директор на форума проф. Николай Йорданов Актрисата и преподавател в НАТФИЗ Десислава Чутуркова за новите си кино и театрални предизвикателства “Его-система / Еко система” на Института за съвременно изкуство - София, в Градската художествена галерия –..

публикувано на 31.05.24 в 12:22

Радио Варна представя: За животните и хората с любов!

В съботното издание на предаването "Радио Варна представя" ще ви запознаем с професията треньор на кучета. Отглеждането на куче е отговорност, която първо трябва да бъде обмислена от нас хората, преди да пристъпим към взимането на животно. Има редица случаи, в които взимаме куче, но не успяваме да свикнем с него и с поведението му, а може и да сме..

публикувано на 01.06.24 в 10:00