Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В сряда Парламентът ще гледа вота на недоверие

Автор:
Росен Желязков
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Росен Желязков насрочи разглеждането на вота на недоверие към правителството, внесен от БСП, “Възраждане” и ИТН, за 15 ноември, сряда.

Гласуването ще се проведе на следващия ден, предаде БНР. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Министерство на земеделието

МЗХ ще продължи да подкрепя развитието на сектор „Животновъдство“

Министерството на земеделието и храните ще продължи да подкрепя сектор „Животновъдство“ с всички налични национални и европейски инструменти, като един от основните сектори в земеделието, за да го запазим и развиваме. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов при откриването на 12-ия Национален събор на овцевъдите..

публикувано на 24.05.24 в 16:05

23 градуса във Варна в събота

През нощта ще бъде предимно ясно, вятърът във вътрешността ще е слаб, по крайбрежието умерен от север.  През деня ще се развива купеста облачност, възможни са отделни краткотрайни превалявания, следобед вятърът от североизток ще се усилва.  Преобладаващи минимални температури между 11° и 16°, максимални от 21° до 26°. За Варна минимална..

публикувано на 24.05.24 в 15:10

24 май във Варна (снимки)

Празничната програма започна в 10 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий“, където бе издигнато българското знаме. Отличниците!  Богата бе фолклорната композиция с участието на над 700 деца от училища, читалища и фолклорни ансамбли. За първи път бе изпълнен „Танц на буквите“, а в небето по традиция литнаха цветни балони с..

обновено на 24.05.24 в 14:58

РИОСВ проверява водите в страната през юни

Служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров заяви във Варна,че в началото на юни той и експертите от Регионалните инспекции на околната среда и водите ще извършват проверки в цялата държава, както и по  българското Черноморие. Проверките ще са  относно наличието на незаконни сметища, както и състоянието на водите за къпане...

публикувано на 24.05.24 в 14:50

Удостоверяването на машините за вота се очаква да приключи утре

Министърът на електронното управление Валентин Мундров ще даде брифинг утре, 25 май 2024 г., от 10:30 ч. в сградата на министерството.  Темата е приключването на процеса по удостоверяване на съответствието на доставения тип технически устройства за машинно гласуване. В 11:00 ч. утре е планирана да започне процедурата, която се извършва от..

публикувано на 24.05.24 в 14:08

Голямата награда за културата в Балчик бе присъдена на възродената театрална трупа

Десетки награди за ученици и просветители днес сред стотици празнуващи балчиклии на 24 май Във връзка с Празника на град Балчик и Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност годишната награда за принос в културния живот на града се връчва на любителския театър при НЧ   „Паисий..

публикувано на 24.05.24 в 13:53

24 май е празникът на град Балчик

На 24 май празнува град Балчик . Тържествата ще започнат с празнична литургия в храмовете в града. Програмата ще продължи с издигане на националния флаг на площад „21-и септември“ и тържествена сесия на Общински съвет – Балчик, каза Сава Тихолов, началник отдел „Култура, протокол и връзки с обществеността“ в Общината. Празнично шествие на..

публикувано на 24.05.24 в 13:50