Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждат водоснабдяването на Кранево и почистването на река Батовска

Водоснабдяването на Кранево - основна тема на събрание на Обществен съвет по туризъм „Кранея“ в Кранево, проведено в присъствието на областния управител Йорданка Костадинова и изпълнителния директор на „ВиК Добрич“ АД Саркис Караджиян.

 От „ВиК Добрич“ е поет ангажимент да се почистят помпите за вода, да се осигури допълнително хлориране, за да се гарантира чистотата на доставяната вода за питейни нужди, както и да бъде подсигурена за летните месеци налична резервна помпа, така че да не се стига до липса на вода заради повреда в съоръжението. На срещата са коментирани още концесионните такси, както и почистването на река Батовска. 

Пред присъстващите собственици и управители на хотели и заведения Костадинова е уверила, че в момента се изготвя проект за почистване на реката, с който ще се кандидатства за финансиране на дейностите, информира пресцентърът на Областна управа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

24 май във Варна (снимки)

Празничната програма започва в 10 часа на площад „Св. св. Кирил и Методий“, където ще бъде издигнато българското знаме. Отличниците!  Предвидена е фолклорна композиция с участието на над 700 деца от училища, читалища и фолклорни ансамбли. За първи път ще бъде изпълнен „Танц на буквите“, а в небето по традиция ще полетят цветни балони с..

публикувано на 24.05.24 в 09:44

Отбелязваме 132 години от написването на химна „Върви, народе възродени“

На 24 май, в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, София ще отбележи 132 години от написването на „Върви, народе възродени“ от Стоян Михайловски. На 15 април 1892 г. преподавателят по френски език в Русенската мъжка гимназия..

публикувано на 24.05.24 в 09:25

Без шествие по центъра на Добрич за 24 май

С 3 147 отличници и 690 абитуриенти Добрич ще отбележи днес празника на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Отворени днес за посещения са вратите на Художествената галерия и обектите на Регионалния исторически музей. За първа година от десетилетия в Добрич няма да се проведе..

публикувано на 24.05.24 в 07:33

121 блока ще се включат в шествието за 24 май във Варна

121 групи с представители на детски градини, училища, университети, културни и научни институции ще се включат в шествието за 24 май тази година.  Празничната програма започва в 10 часа на площад „Св. св. Кирил и Методий“, където ще бъде издигнато българското знаме. Предвидена е фолклорна композиция с участието на над 700 деца от училища, читалища и..

публикувано на 24.05.24 в 06:00

Слънчев 24 май

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност, на без валежи, ще има сутринта по Черноморието. Ще духа слаб, по Черноморието умерен вятър от север-североизток. Максимални температури между 22 и 27, по Черноморието от 20 до 23 градуса, за Варна около 23.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода между 17 и 20 градуса...

публикувано на 24.05.24 в 05:50
24 май във Варна

Честит 24 май!

България отбелязва 24 май - Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  Началото на празничната програма във Варна е в 10:00 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий“,  където ще бъде издигнато българското знаме. Под звуците на химна на българската просвета „Върви, народе възродени“ в изпълнение на духовите..

публикувано на 24.05.24 в 05:45
Снимката е илюстративна

Задържаха 10 души при специализирана полицейска операция в Добрич

10 души са задържани в рамките на специализирана полицейска операция в Добрич. Акцията се провежда по линия на противодействие на престъпления, свързана с политическите права на гражданите и спазване на обществения ред,  съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. По план в днешния ден са изградени три контролно-пропускателни..

публикувано на 23.05.24 в 20:34