Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Възраждане": Предложение за ограничаване на стари коли в центъра на Варна би било дискриминация

| обновено на 04.12.23 в 18:17

От 1 декември в София е забранено движението на стари коли, за които се предполага, че отделят вредни емисии в околната среда. Идеята за подобна рестрикция се прокара в публичното пространство и за Варна. 

Предложението за въвеждането на зона с ниски емисии на вредни вещества  в атмосферния въздух от транспорта на територията на община Варна тепърва ще се разглежда от компетентните комисии към Общинския съвет и може да претърпи промени, преди да бъде предложено за гласуване, обясниха от общинската администрация.

От ПП "Възраждане" изложиха своите аргументи против въвеждането на такава зона, сред които е разликата в стандарта на живот в столицата и морската столица.

Не считаме, че шаблонно трябва да бъдат пренасяни предложения от София за Варна. Във Варна  - население, което живее със средна работна заплата около жизнения минимум, няма как дискриминационно да бъде принудено да се откаже от едни от последните си привилегии, да ползва автомобил, каза Георги Георгиев, председател на групата на ПП "Възраждане" в ОбС-Варна.

Как ще помогне във Варна ограничение само в центъра, това е само фиктивна мярка, категоричен е той.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Георги Георгиев:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненски деца засадиха над 600 цветя за 24 май

Деца от Варна отбелязаха по нестандартен, но образователен начин Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. Десетки се включиха в работилничката по засаждане на цветя, която бе съпътстващо събитие на единствения по рода си фестивал в морския град – Флора Варна, който се..

публикувано на 25.05.24 в 09:12

Общобългарски младежки фолклорен събор започва в Каварна

На 25 и 26 май т.г. Каварна с превръща в столица на българският фолклор, с откриването на Осемадесетото издание на общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето“ Той се организира от Община Каварна Продуцентска къща „Пирина“, с медийното участие на БНР / Българското национално радио/. В 10.00 часа днес, 25 май - събота, на..

публикувано на 25.05.24 в 09:04

Светият Синод решава дали Арсений или Герасим ще е новият Сливенски митрополит

На заседание на Светия Синод на Българската православна църква ще бъде разгледана документацията от провелия се на 19-ти май епархийски избор за Сливенски митрополит. Тогава епископите Арсений и Герасим бяха избрани от епархийските избиратели в Сливен, като един от двамата се очаква да бъде посочен..

публикувано на 25.05.24 в 09:00
Пътеката до Седемте рилски езера

Пострадалият на Рилските езера е с травми, но без опасност за живота

Пострадалият 39-годишен французин в района на Седемте рилски езера има два счупени гръбни прешлена, две счупени ребра, счупена предмишница, мишница и глезен, вследствие на падане от голяма височина. Това съобщиха на брифинг на лекарите от Спешното отделение на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, предаде БНТ. Вчера мъжът беше докаран в болницата за..

публикувано на 25.05.24 в 08:58

Времето в събота: Слънчево, но на места ще превали

Днес ще преобладава слънчево време. Следобед на изолирани места във вътрешността на района не е изключено да се развие купеста облачност и да превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 21 и 26 градуса, за Варна около 23. Вълнение на морето 3-4 бала. Температура на морската вода между..

публикувано на 25.05.24 в 07:38
Министерство на земеделието

МЗХ ще продължи да подкрепя развитието на сектор „Животновъдство“

Министерството на земеделието и храните ще продължи да подкрепя сектор „Животновъдство“ с всички налични национални и европейски инструменти, като един от основните сектори в земеделието, за да го запазим и развиваме. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов при откриването на 12-ия Национален събор на овцевъдите..

публикувано на 24.05.24 в 16:05

24 май във Варна (снимки)

Празничната програма започна в 10 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий“, където бе издигнато българското знаме. Отличниците!  Богата бе фолклорната композиция с участието на над 700 деца от училища, читалища и фолклорни ансамбли. За първи път бе изпълнен „Танц на буквите“, а в небето по традиция литнаха цветни балони с..

обновено на 24.05.24 в 14:58