Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обезопасиха пропадналия участък от Крайбрежната алея във Варна

| обновено на 07.12.23 в 13:22

Вече е обезопасен пропадналия участък от Крайбрежната алея във Варна. Припомняме, асфалтовата настилка в района на Рибарския плаж се е свлякла към морето, повалени са и няколко дървета. 

Екипи от Общината са на мястото на свлачището, което се е активирало днес, съобщи кметът Благомир Коцев. Мястото е отцепено от полицията. Правят се огледи и оценки на щетите.

На място дойдоха и заместник-областният управител Огнян Рачев, комисар Тихомир Тотев, директор на Регионалната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението".

Ще се премахнат счупени клони, движението по алеята ще бъде ограничено. Сигналът беше подаден от слушател на Радио Варна ,предстои да се предложи трайно решение на проблема за укрепване на пътя.

Даниела Стойнова с репортаж по темата:


БНР подкасти:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пуснаха под домашен арест общинския служител, обвинен за вземане на откуп

Втората по тежест мярка за неотклонение, "домашен арест", наложи Варненският апелативен съд на служителя в Община Варна Камен Ел-Хаббал, обвинен за злоупотреба със служебно положение.  Според прокуратурата 34-годишният мъж е поискал сума, за да не издаде констативни протоколи за незаконно изградена тераса и за да не изготви проект на заповед за..

публикувано на 22.02.24 в 09:32

Христо Рафаилов: Има риск бюджетът на Варна да бъде върнат за преразглеждане от областния управител

Съществува риск бюджетът на Варна да бъде върнат за преразглеждане от областния управител. Това коментира заместник-кметът по финансовите въпроси на Община Варна Христо Рафаилов в своя позиция, изпратена до медиите.  Въпреки усилията да намерим източници на финансиране за предложените във финансова комисия нови разходи, бюджетът остава небалансиран,..

публикувано на 22.02.24 в 09:30
Tesla отбелязва 335 процента увеличение на продажбите у нас.

Ново мобилно приложение в помощ на шофьорите

От дълги години държавата и различни институции и организации предприемат различни мерки в борбата с войната по пътищата. За съжаление, катастрофите не са станали по-малко, а всекидневно по пътищата в България загиват хора. Новите технологии също се включват активно в тази борба. Ивайло Желязков, който е експерт по иновациите в Европейския..

публикувано на 22.02.24 в 09:30

6 двойки ще си кажат "да" във Варна на 29 февруари

Сериозен интерес сред бъдещите младоженци предизвиква датата 29 февруари. Това каза за Радио Варна управителят на Ритуалната зала във Варна Татяна Асенова. До момента 6 двойки се очаква да си кажат заветното "да" на тази дата, което означава, че ще празнуват годишнина от сватбата на всеки 4 години. Не е изключено браковете на този ден да са и повече,..

публикувано на 22.02.24 в 08:29

Сесията на ОбС за бюджета на Варна е отложена

Късно снощи от пресцентъра на Общинския съвет във Варна, съобщиха че насроченото за днес заседание се отменя. Съветниците трябваше да продължат заседанието си от сряда, след като гласуваха да се съберат отново в 10 часа в четвъртък . Във фейсбук профила си кметът на Варна Благомир Коцев, съобщи че заседанието е отменено, защото е гласувано извън..

публикувано на 22.02.24 в 06:40

Адресите без ток на 22 февруари

В периода 19.02.2024 - 23.02.2024 от 08:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Белоградец. Ще се редува поетапно изключване на отделни клонове от мрежа НН, така че да не се лишават от електрозахранване всички..

публикувано на 22.02.24 в 05:44
Морето във Варна

Слънчев четвъртък, затоплянето продължава

Утрото в четвъртък ни посреща с не много студено, но влажно време, почти без вятър. Във Варна в 5.00 часа са били измерени 5 градуса, показват данните на НИМХ. Почти същи са температурите и на останалите места в Източна България. По-студено е тази сутрин обаче в Добрич, където е 0 градуса, а в Шабла е 1 градус. Атмосферното налягане във Варна е..

публикувано на 22.02.24 в 05:42