Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балчик се рекламира в Германия и Скандинавия

| обновено на 08.12.23 в 14:17

По програмата за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България, финансирана от Министерството на туризма, Балчик ще кандидатства с две проектни предложения - за реклама в Германия и Скандинавия. 

В Германия Балчик ще се рекламира като разнообразна дестинация - за морски и здравен туризъм, природни дадености и богата на исторически и културни обекти. Партньори са един от най-големите немски туроператори - ДЕР Туристик Германия ООД  и “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД (оператор на летища Варна и Бургас). Маркетинговите дейности са на стойност 400 хиляди лева и се планират през 2024-та.
Другото проектно предложение, с което Белият град кандидатства за финансиране пред туристическото министерство, е за популяризиране на общините Балчик и Приморско в скандинавския регион - в Швеция, Дания, Норвегия и Финландия. Ще се промотира културно-историческото наследство, природните богатства, възможностите за здравен, приключенски, образователен, конгресен и кулинарен туризъм. Като краен резултат се цели интегриран и устойчив туристически продукт, налагащ дестинацията през четирите сезона. Проектът струва 175 хил.лв. и също за една година. Партньори на Балчик са Община Приморско, Винг СВЕ АБ (туроператор) и "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД (оператор на летище Варна и летище Бургас).
Очаква се министерството да финансира с 60%, а партньорите - с 40 на сто. Процедурата няма състезателен характер и е насочена директно за черноморските общини, като задължително условие са партньорските организации. Основно дейностите са насочени към туроператорите, а ролята на администрацията е да управлява проекта, уточни кметът на Балчик Николай Ангелов, като в случая Общината ще поеме 10 на сто от разходите.
Чуйте повече в репортажа на Албена Иванова:


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Голямо задръстване се е образувало на пътя за квартал "Виница"

Голямо задръстване се е образувало по пътя за варненския квартал "Виница", съобщиха слушатели на Радио Варна.  Трафикът в района е тежък, а натоварването по трасето е голямо  заради започналия ремонт на участък от пътя между Горна и Долна Трака.  Шофирайте внимателно и търпеливо!

публикувано на 22.02.24 в 16:52

Предстоят ремонти на 15 пенсионерски клуба във Варна

Община Варна предстои да възложи текущи ремонти на сградите на 15 пенсионерски клуба, съобщиха от администрацията. Строително-ремонтните дейности са на стойност 88 720 лева и ще могат да започнат след приемането на бюджета. Това съобщи заместник-кметът по здравеопазване и социални дейности Снежана Апостолова, която проведе среща с председателите на..

публикувано на 22.02.24 в 16:50

И "Възраждане" с коментар във връзка със заседанието на ОбС-Варна

Като истински прецедент определят вчерашното заседание на Варненския общински съвет местните парламентаристи от политическа партия "Възраждане" в морската столица. Те публикуваха своята позиция, която изпратиха до варненските медии.  "П родължаваме да настояваме за градивен, целенасочен и смислен бюджет 2024", коментират в нея те.  От "Възраждане"..

публикувано на 22.02.24 в 16:49

ГЕРБ-Варна с коментар след заседанието на ОбС-Варна на 21 февруари

Като "груба далавера с общински имоти на тъмно" и "приемане на бюджет "на коляно" определят провелата се на 21 февруари сесия общинските съветници от ГЕРБ-Варна. Те изпратиха своята позиция до варненските медии, в която коментират и изявление на кмета на Варна Благомир Коцев, думи на неговия заместник по финансовите въпроси Христо Рафаилов и на..

публикувано на 22.02.24 в 15:45
Аманда Гомеш от Бразилия - златен медал от Международния балетен конкурс, Варна 2016.

Обсъдиха как да бъде възобновено провеждането на балетния конкурс във Варна

Наследниците на основателя на Международен балетен конкурс Соня и Димитър Димитрови се срещнаха с представители на местната власт във Варна, за да обсъдят бъдещето на емблематичния форум в морската столица.  Новата администрация на града ще търси начини за финансиране на събитието и се очаква то да се проведе отново през 2026 г., съобщиха от пресцентъра..

публикувано на 22.02.24 в 15:11

НАП поставя под постоянен мониторинг некоректните ресторантьори

Националната агенция за приходите поставя под постоянен мониторинг длъжници - собственици на заведения за хранене в цялата страна, които са направили опит да се укрият от данъчните служители. В началото на февруари екипи от „Фискален контрол“ и публични изпълнители извършиха масови проверки в заведения за хранене в цялата страна, които имат стари..

публикувано на 22.02.24 в 14:54

Десета "Конференция по демокрация" във Варна през почивните дни

Повече от 15 лектори - граждански активисти и експерти - ще участват в юбилейното издание на „Конференция по демокрация 2024“.  Гражданският форум ще се проведе през почивните дни във Фестивалния и конгресен център във Варна.  "Конференция по демокрация 2024“ се организира за десета поредна година от Обществения център за околна среда и..

публикувано на 22.02.24 в 14:49