Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязаха 20-ата годишнина от терористичния атентат в Кербала

В Централния военен клуб в София отбелязаха 20-ата годишнина от терористичния атентат срещу база „Индия“ в Кербала, Ирак, при който загинаха петима български военнослужещи от състава на Първия пехотен батальон и десетки бяха ранени.

В памет на майор Георги Христов Качорин, старши лейтенант Николай Ангелов Саръев, офицерски кандидат Иван Христов Инджов, офицерски кандидат Антон Валентинов Петров и офицерски кандидат Свилен Симеонов Киров беше представен филмът на Военния телевизионен канал „Разкази от Кербала“.

На отбелязването на годишнината от гибелта на българските военнослужещи в Ирак присъстваха министърът на отбраната Тодор Тагарев, заместник-министрите на отбраната, също и висши офицери от Българската армия, участници в операцията на Коалиционните сили за стабилизиране и възстановяване на Ирак, близки на загиналите.

България участва в операцията на Коалиционните сили за стабилизиране и възстановяване на Ирак от август 2003 г. до декември 2008 г. За този период Българската армия губи 13 военнослужещи. В Пантеона на бойната слава, редом със загиналите на 27 декември 2003 г. ще останат: офицерски кандидат Димитър Иванов Димитров, офицерски кандидат Владимир Неделев Пашов, офицерски кандидат Гърди Христов Гърдев, офицерски кандидат Преслав Йорданов Стоянов, офицерски кандидат Валентин Николаев Донев, офицерски кандидат Марин Милев Милев, офицерски кандидат Цветан Стоянов Камов, офицерски кандидат Паун Стоянов Георгиев. /БГНЕС


По публикацията работи: Светлана Вълкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задръстване от Траката до Евксиноград

Колона от коли се е образувала в момента по бул. "Княз Борис Първи", видя репортер на Радио Варна. Задръстването е от местността Траката до Евксиноград.  По-рано днес жители на Траката излязоха на протест   заради окаяното състояние на улиците в района и изразиха недоволството си на кръговото кръстовище на бул. "Княз Борис I" и ул. "Арх. Манол..

публикувано на 16.05.24 в 08:02

Жители на варненската местност Траката излязоха на протест

Жители на Траката излязоха на протест рано тази сутрин заради окаяното състояние на улиците в района. Хората са възмутени от това, че на места е почти невъзможно да се преминава и че улиците се нуждаят от спешен ремонт. Те изразиха недоволството си на кръговото кръстовище на бул. "Княз Борис I" и ул. "Арх. Манол Йорданов". Кръстовището беше..

публикувано на 16.05.24 в 07:40

Директорът на автогарата: Пътникопотокът всяка година намалява

Новата автогара на Варна ще заработи най-вероятно от 1-ви юли. Причината за неколкократната смяна на датата на откриването е забавянето на довършителните дейности. Това каза за Радио Варна директорът на транспортното съоръжение Веселин Михайлов. Припомняме, че по план сградата трябваше да заработи в края на м.г.  Новата сграда ще е с по-малко..

публикувано на 16.05.24 в 06:35
Морска градина, Варна

Предимно слънчево време

Преди обед ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността, но без валежи, ще има следобед. Вятърът ще се обърне от изток-югоизток, ще е слаб, следобед до умерен. Максимални температури между 15° и 20°, за Варна около 17°. Вълнение на морето 2, следобед 2-3 бала. Температура на морската вода между 15° и 17°. Изгрев на..

публикувано на 16.05.24 в 06:01

Адресите без ток

В периода 13.05.2024 - 17.05.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Рояк – клиентите, електрозахранени от ТП 1 и ТП 2. Ще се редува поетапно изключване на отделни улици, така че да не се лишават от електрозахранване..

публикувано на 16.05.24 в 05:00

Хиляди варненци остават без вода до рано в четвъртък

От  21.30 ч. до около 4 ч. след полунощ, поради авария на магистрален водопровод, абонатите, заключени между бул. "В.Левски" , ул. "Царевец" , бул. "Княз Борис 1-ви" , бул. "Христо Ботев" и ул. "Тодор Влайков", ще останат без вода, съобщават от ВиК. Припомняме, последната авария, която остави същия периметър без течаща вода, възникна на 10 срещу 11..

публикувано на 15.05.24 в 22:13
Лични документи

Временно са затруднени процедурите по издаване на шофьорски книжки

Временно са затруднени процедурите по издаване и замяна на свидетелства за управление на МПС. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи /МВР/. "Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно..

публикувано на 15.05.24 в 19:33