Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утре следобед слънчево на места

Снимка: Ани Петрова

През нощта все още са възможни слаби превалявания, но през деня облачността ще намалее, следобед на места до предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб до умерен, на места все още временно силен вятър от запад–северозапад. Преобладаващи минимални температури между 1° и 6°, максимални от 8° до 13°, за Варна минимална около 4°, максимална около 10°.

Вълнение 2-3, в открито море 3-4 бала, утре постепенно ще отслабва. Температура на морската вода 8°-10°.

Деж. синоптик: Л. Маджаров


По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите без ток на 25 юни

На 25.06.2024 от 09:00 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - карето, заключено между ул. Девня, ул. Дунав, ул. Цариброд и ул. Софроний Врачански, електрозахранени от ТП 66. На 25.06.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради..

публикувано на 25.06.24 в 06:03

Слънчево и топло време във вторник

Утрото във вторник ни посреща със сутрешна прохлада и лек вятър по морето. Днес ще преобладава слънчево време, около и след обяд с временни увеличения на облачността, не са изключени слаби превалявания на изолирани места в крайните западни части на района. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, следобед от изток. Преобладаващи..

публикувано на 25.06.24 в 05:55

Тежка катастрофа на пътя за "Виница", загина моторист (обновена)

47-годишен моторист загина при тежка катастрофа с лек автомобил тази вечер на пътя за "Виница". Сигнал за инцидента е подаден малко след 19 часа, потвърдиха от полицията. По думите на очевидци шофьорът на колата е направил неразрешен ляв завой на спирка "Лотос". Колата удря мотора, на който се е возило и 10-годишното дете на мотоциклетиста. Детето е..

обновено на 24.06.24 в 21:17
Снимката е илюстративна

8 акта за седмица за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в центъра на Варна

През изминалата седмица са съставени 8 акта за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в централната градска част – 3 от тях на физически и 5 на юридически лица.  Извършени са 14 проверки на заведения по крайбрежната алея, наложени са 4 глоби с фиш и са изготвени 4 предписания, съобщават от общинския пресцентър. Продължават проверките на търговските..

публикувано на 24.06.24 в 17:56

Започват ремонтите на асансьорите и платформите за хора с увреждания в подлезите във Варна

Започна поетапно възстановяването на неработещите асансьори и платформите за хора с увреждания и детски колички в подлезите на града. През изминалата седмица са ремонтирани четири платформи. На територията на община Варна има 56 съоръжения. В края на всяка седмица обслужващата фирма ще изготвя доклад за състоянието и необходимите ремонтни дейности по..

публикувано на 24.06.24 в 17:41

До месец определят местата за разполагане на тротинетки и велосипеди под наем във Варна

До месец работна група от няколко дирекции към Община Варна ще бъде готова със схемата за разполагане на тротинетки и велосипеди под наем. Това съобщи кметът Благомир Коцев по време на редовната оперативка с общинската администрация. По думите му подходящите места се обсъждат от експертите така, че разполагането на индивидуалните електрически превозните..

публикувано на 24.06.24 в 17:09

С 4,5 млн. лева ще бъдат увеличени средствата за почистване във Варна

С 4,5 млн. лева ще бъдат увеличени средствата за почистване във Варна.  Комисията по финанси и бюджет одобри актуализация на план-сметка „Чистота“, като окончателно решение ще вземе Общинският съвет. Предвижда се изпълнение на по-високите таргети за бюджетни приходи и увеличаване на събираемостта на несъбраните земания на общината, каза..

публикувано на 24.06.24 в 16:57