Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утре следобед слънчево на места

Снимка: Ани Петрова

През нощта все още са възможни слаби превалявания, но през деня облачността ще намалее, следобед на места до предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб до умерен, на места все още временно силен вятър от запад–северозапад. Преобладаващи минимални температури между 1° и 6°, максимални от 8° до 13°, за Варна минимална около 4°, максимална около 10°.

Вълнение 2-3, в открито море 3-4 бала, утре постепенно ще отслабва. Температура на морската вода 8°-10°.

Деж. синоптик: Л. Маджаров


По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

СЗО: Има нужда от нови антимикробни лекарства

Има належаща нужда от нови и иновативни антимикробни лекарствени средства, които да заменят тези, които стават неефективни заради широката им употреба. Това посочва Световната здравна организация в доклад по темата, оповестен тази седмица, предава БНТ. Целта на годишния доклад на СЗО е да оцени дали настоящите научноизследователски и развойни дейности..

публикувано на 16.06.24 в 12:37

Надзирателите в Ростов са освободени, нападателите бяха ликвидирани

Надзирателите в Ростов са освободени, нападателите бяха ликвидирани Силите за сигурност освободиха двамата надзиратели в руски затвор в Ростов, които бяха взети за заложници от затворници, членове на "Ислямска държава" /ИД/. "По време на специална операция престъпниците бяха ликвидирани. Служителите, взети за заложници, бяха освободени и не са..

публикувано на 16.06.24 в 12:33

Нов кървав екшън на Евро 2024, Берлин е под обсада

Нов кървав екшън на Евро 2024, Берлин е под обсада Нов кървав екшън със замесени футболни фенове разтърси Германия след началото на Евро 2024. Стотици полицаи са блокирали берлинския квартал Моабит, след като неизвестен е стрелял по време на мача между Италия и Албания (2:1) в събота вечерта, информира Bild. 23-годишен мъж е сериозно пострадал. Тойй..

публикувано на 16.06.24 в 11:39

Незаконните преминавания на границата на ЕС са намалели с 23%

Незаконните преминавания на границата на ЕС са намалели с 23% Регистрираните незаконни преминавания на границите на Европейския съюз са намалели с 23% до близо 80 000 души през първите пет месеца на 2024 г., сочат предварителните данни на Фронтекс. Най-голям е спадът по маршрутите през Западните Балкани и Централното Средиземноморие, съответно със 71%..

публикувано на 16.06.24 в 11:37

Затворници от "Ислямска държава" взеха за заложници двама надзиратели в Ростов 

Двама надзиратели в руски затвор в Ростов са взети за заложници от затворници, членове на "Ислямска държава" /ИД/, съобщиха държавните медии. Полицейски източник заяви, че сред нападателите има членове на терористичната групировка, които трябва да се явят пред съда по обвинения в тероризъм. Русия беше мишена на няколко нападения, за които..

публикувано на 16.06.24 в 11:36

Ледената пързалка във Варна се топи при високи градуси навън

Ледената пързалка във Варна се наводнява при високи температури навън и става почти неизползваема през летните месеци, съобщава БНТ. Сигнал подават родители на деца, които тренират фигурно пързаляне. Какви са причините за проблема и ще бъде ли решен скоро? Детето на Радослава Кадирова е на 7 години и се занимава с фигурно пързаляне. Проблемите идват,..

публикувано на 16.06.24 в 08:30
Шкорпиловци

Времето на 16 юни- слънчево и топло с леко заоблачаване следобед

Днес ще е слънчево, в следобедните часове с незначителни временни заоблачавания. Ще е почти тихо, по-късно следобед ще се появи слаб вятър от юг. Преобладаващи максимални температури от 26° до 31°, за Варна около 28°. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 21°-23°.

публикувано на 16.06.24 в 08:18