Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драгомир Петров: Шенген, Конституцията и Еврозоната са само опаковката на това управление. Отвътре прозират други интереси

Драгомир Петров

Промените в Конституцията са колосална глупост, те са вредни и са в полза само на управляващите. Това коментира в предаването „Позиция“ на Радио Варна депутатът от „Има такъв народ“ Драгомир Петров, според когото шестата поправка е приета от „парламент с изключително ниска легитимност“. „В ПП/ДБ са наблюдава тотална правна немощ. При тях няма един закон, който да не е ремонтиран. Те наистина не знаят какво правят. Имат някакво желание, но не се съобразяват с нищо. ГЕРБ и ДПС ги подкрепят, само за да бъдат изпрани“, каза депутатът.

По повод промяната на основния закон, касаеща двойното гражданство, Драгомир Петров коментира: „Ясно е защо беше прието това. След като изпраха Бойко Борисов, сега изпраха и Кирил Петков. Никой не казва какво ще стане, ако поданик на Турция стане министър на вътрешните работи, примерно“.

„Шенген, Конституцията и еврозоната са само опаковката на това управление. Отвътре прозират други интереси - икономически и финансови“, каза Драгомир Петров, според когото: „Едва ли ветото на Нидерландия за Шенген ще падне, с оглед на това, което се случи с един кораб от БМФ. Да не забравяме, че държавата има 30 процента от акциите в БМФ, а това означава, че държавата, с тези свои 30% участва в наркотрафик. Мислите, че това не се вижда?!“.

„ИТН успя да изсветли желанието на Асен Василев да продаде българска земя. Тази продажба е предвидена за 2025 година, но преговорите трябваше да започнат през 2024-а. В България през месец септември бе делегация, пристигнала по покана на посолството на САЩ, там беше и голяма делегация от фирми, свързани със земеделието... По асолютно същия начин 30 процента от земята в Украйна се държи от три американски фирми“, допълни Драгомир Петров.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Феновете на вечното варненско дерби (снимки)

"Спартак" са домакини на срещата от 20:00 часа, а главен съдия е Георги Кабаков. Двата тима са един до друг в таблицата с равен брой точки - 15, съответно четвърто място за "Черно море" и пето за "Спартак".  В последната среща отборите завършиха 0:0. В района на срещата и на стадиона днес има и засилено полицейско присъствие. Агитки от..

публикувано на 22.09.24 в 19:39
Изгрев във Варна

Повече слънце в понеделник

През нощта облачността ще е променлива, по значителна по Южното крайбрежие, където не е изключено слабо да превали.  Утре над по-голямата част от района ще преобладава слънчево време, но около и след ще се развива купеста облачност. През нощта ще духа слаб северозападен вятър, който през деня ще се преориентира от североизточна четвърт...

публикувано на 22.09.24 в 15:21
Звук и светлина

Търново празнува

В 18:00 часа ще се извие голямото хоро.  Кулминацията на празничната програма на 22 септември е от 19:30 ч. на площад „Цар Асен I”, където ще се състоят изпълнения на строеви хватки от представителния блок на Националния военен университет „Васил Левски“.  След това ще започне и Тържествената заря проверка. В 20:15 ч. е прожекцията на..

публикувано на 22.09.24 в 15:18

Гръцкото правителство отделя 283 милиона евро за коледни бонуси

Бонус ще получат и чуждестранните граждани с ниски пенсии, които плащат данъци в Гърция Правителството на Кириакос Мицотакис отново отпуска коледни бонуси за пенсионерите с ниски доходи. От гръцката опозиция поискаха увеличаване на сумите. Гръцкото правителство отделя 283 милиона евро за коледни бонуси за пенсионери, безработни и многодетни..

публикувано на 22.09.24 в 15:02

Калин Стоянов ще е кандидат за депутат от „ДПС-Ново начало“ на Пеевски

Бившият вътрешен министър Калин Стоянов ще бъде втори в листата за Бургас на „ДПС – Ново начало“ на Делян Пеевски за предстоящите парламентарни избори. Това каза водачът на листата на коалицията в избирателния район Исмаил Осман, цитиран от БТА. Новината идва, след като в продължение на повече от година Стоянов, беше обвиняван във..

публикувано на 22.09.24 в 14:24
Синя зона, център, Варна

Без синя зона във Варна на празника

Днес, 22 септември, денят, в който отбелязваме Независимостта на България, синята зона във Варна няма да бъде таксувана .  Престоят и паркирането на установените за това места в централната градска част ще бъдат безплатни. Припомняме, от близо две години Синята зона във Варна е платена и в почивните дни. Изключение за безплатна зона остава..

публикувано на 22.09.24 в 14:22

Серия от силни земетресения на гръцкия полуостров Халкидики

Земетресение с магнитуд 4.9 по скалата на Рихтер е регистрирано в района на полуостров Халкидики, съобщават от Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география - БАН. Трусът е станал днес, в 12:50 ч. българско време и е бил с епицентър на 140 км от Петрич и на 270 км от София, уточняват от НИГГГ-БАН...

публикувано на 22.09.24 в 14:16