Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Тагарев във Варна: Няма решение да изпращаме военни в Червено море

Тодор Тагарев
Снимка: БТА

Няма такова решение да бъдат изпратени наши военни в Аденския залив или Червено море. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев във Варна. Единствено на дневен ред стои изпращането на офицери в щаба на операцията, който дори физически не се намира там, поясни още той.

Тагарев опроверга информацията, че при мащабното учение на НАТО "Непоколебим защитник" у нас ще дойдат чужди войски. 

Това учение, което ще продължи до май, не предвижда да се играе на наша територия, камо ли пък да идват други войски, категоричен е той.

Министърът на отбраната коментира и придобиването на самолети F-16. Според него това е много добра машина. В самолета има много системи, които са същите като на F-35, направи сравнение той в отговор на твърдение, че придобиваме вече остарял модел боен самолет. Една от системите е радарът, което е изключително важно, посочи Тагарев. 

Военният министър посочи, че е подписано споразумението между Румъния, Турция за съвместната операция за обезвреждане на мините в Черно море.

Чуйте още от разговора на Даниела Стойнова с Тодор Тагарев:


По публикацията работиха: Елисавета Илиева, Олга Карова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Анимационно онлайн изучаване на Английски език

Янислав Русев е бил учител по Английски език. Разочарова се от остарелите методи в училище и напуска системата. Решава, че може да бъде полезен със знанията си по езика по съвсем различен начин. И създава онлайн платформата Мотиватор за обучение по Английски. "Много често съм си задавал въпроса, дали цяла живот ще работя като учител. Отговорът дойде..

публикувано на 09.05.24 в 15:12

Варна отбеляза Деня на Европа

С тържествено вдигане на националното знаме и знамето на Европейския съюз пред входа на Общината, под звуците на националния химн и химна на обединена Европа, във Варна беше отбелязан Деня на Европа. На церемонията присъстваха областният управител проф. д-р Андрияна Андреева, кметът на града Благомир Коцев, представители на ВМС, държавни и..

публикувано на 09.05.24 в 14:09

Даниел Лорер: Време е за реформи в България

Посланията на коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България "за предстоящите избори са същите. Т е са свързани с провеждането на реформи в страната. Това заяви във Варна водачът на листата Даниел Лорер, който представи и останалите кандидати за народни представители.  Втори в листата е  д-р Ивайло Митковски от ДСБ, трети - д-р Антон..

публикувано на 09.05.24 в 14:05

До 15 юни завършват ремонтите между улиците "Прилеп" и "Подвис". "Девня" - готова изцяло до 10 юни

До 15 юни ще бъдат завършени ремонтите в отсечката на булевард "Христо Смирненски" от ул. "Прилеп" до ул. "Подвис". Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев. Той уточни, че в този участък щ е бъдат частично изградени бордюри и биндер, за да е проходим булевардът през лятото. Работата ще продължи след летния сезон до окончателното полагане на..

публикувано на 09.05.24 в 13:30

Затварят временно централни улици във връзка с Маратон Варна

Във връзка с провеждането на международния лекоатлетически „Маратон Варна 2024“ във Варна се въвеждат промени в организацията на движението на пътни превозни средства на 12 май, неделя. Още от 20 часа на 11 май 2024 г. до приключване на мероприятието около 15 часа на 12 май 2024 г. се спира движението на пътни превозни средства по крайбрежната алея..

публикувано на 09.05.24 в 12:42

Мото шествие с поклоннически маршрут организират тази събота

Мото шествие под надслов „По пътя на вярата и буквите“ ще се проведе тази събота, 11 май - денят, в който Българската православна църква чества Светите равноапостоли Кирил и Методий. Маршрутът ще е поклоннически и ще премине през обекти свързани с ранното християнство и разпространението на българската писменост.  Началото ще е от 12,30 часа..

публикувано на 09.05.24 в 11:22
доц. Иво Инджов

Иво Инджов: Отиваме на нови предсрочни избори наесен, ако ГЕРБ не намери патерица

Възможни са нови предсрочни избори наесен, ако ГЕРБ не намери друга патерица за управление освен ДПС, но не изключен вариантът и за ново издание на т.нар. "сглобка". Това каза политологът Иво Инджов в интервю за Радио Варна. Той подчерта, че прогнози трудно могат да се правят предвид насипното политическо поле. Имаме насипно дясно, което е разделено и..

публикувано на 09.05.24 в 10:43