Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ-Варна със сигнал до прокуратурата за издадени разрешителни "на ръба на закона"

Снимка: БТА

За издадени разрешителни, цитираме, "на ръба на закона", сигнализираха с писмо до медиите общинските съветници от ГЕРБ във Варна. Те съобщават, че "работническо общежитие от апартаментен тип" ще се извиси на 15 етажа във варненския район "Владислав Варненчик". По думите им разрешителното за строеж е издадено от новата общинска власт през декември от временно изпълняващата длъжността главен архитект на Варна Лидия Цекова. 

Общинските съветници припомнят, че проектът е бил спрян от бившата общинска управа и съобщават, че вече е в ход.

Касае се за работническо общежитие от апартаментен тип в зона зад бензиностанция в район "Владислав Варненчик". По думите им, "грамадната нова жилищна сграда" е с над 20 000 кв. м. разгърната застроена площ. 

По данни на общинските съветници от групата на ГЕРБ във Варна Лидия Цекова е дала разрешение и за проект на друга фирма със собственик председателя на Строителната камара във Варна, като отново става дума за работническо общежитие във "Владиславово". 

Според позицията на съветниците, тези разрешителни са издадени на ръба на закона и говорят за пълно разминаване между думи и дела. От ГЕРБ-Варна уверяват, че ще подадат сигнал в прокуратурата срещу новия проект на шефа на Строителната камара и очакват Регионалната дирекция за национален строителен контрол да спре намеренията му, които определят като скандални. 

Чуйте интервюто на Валери Великов с Иван Портних, областен координатор на ПП ГЕРБ - Варна:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Варна, изгревът тази сутрин

Понеделник с променлива облачност

Днес ще има променлива облачност, но почти без валежи. Ще духа слаб, следобед до умерен югоизточен вятър, по Черноморието от източна четвърт. Максимални температури от 19° до 24°, по Черномориеето между 17° и 20°, за Варна около 19°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода между 15° и 17°. Изгрев на Слънцето за Варна в 5 часа..

публикувано на 20.05.24 в 06:13

Адресите без ток

На 20.05.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - карето, заключено между бул. Чаталджа, ул. Ген. Колев, ул. Иван Аксаков и ул. Цар Асен, електрозахранени от ТП 64 и ТП 416. Временни смущения в..

публикувано на 20.05.24 в 05:00

Черна неделя: шофьор уби пешеходец на ул.”Вяра”, вряза колата си в строеж

                                        Две тежки катастрофи в рамките на два часа във Варна Пешеходец на видима възраст 60 години е загинал на място , след като е бил..

публикувано на 19.05.24 в 18:45

Плочи с кауза за "Аз Вярвам и Помагам!"

За пореден път колекционери и търговци от цялата страна се събират в подкрепа на благородната кауза "Аз Вярвам и Помагам!"  Датата е 19.05,  неделя от 11.00-18.00 на добре познатото място под асмата срещу Старбъкс.  Не е нужно да си колекционер на грамофонни плочи, нужно е да имаш голямо сърце и да подкрепиш каузите на хората от Кампанията..

публикувано на 19.05.24 в 13:50
снимката е илюстративна

Издирват трима моряци от кораба MOHHAMMED Z

Трима моряци от кораба MOHHAMMED Z се издирват, а осем от екипажа са  спасени, след сблъсък с друг кораб край бреговете на Румъния -съобщиха от Морската администрация във Варна. Корабът MICHEL, който плава под флага на Коморските острови, е в пристанище Варна, тъй като товарът -тръби от Украйна, е с тази локация. Най-вероятно именно MICHEL е..

публикувано на 19.05.24 в 12:11

Регионалната здравна инспекция Добрич организира бдение със свещи тази вечер пред сградата на Младежкия център

Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН се отбелязва всяка година в третата неделя от месец май.  Мотото на международната кампания тази година е „Помним! Приемаме! Подкрепяме!”. По този повод РЗИ Добрич организира днес бдение със свещи от 20.00 часа пред Младежкия център „Захари Стоянов“. Те канят жителите на града..

публикувано на 19.05.24 в 11:16

Варна откри туристическия сезон с голям концерт на входа на Морската градина

Пожелавам силен и успешен туристически сезон. Община Варна организира разнообразна програма, наситена с много фестивали, концерти и културна програма. Хубаво лято на всички, каза кметът на Варна Благомир Коцев. Подробности за фестивалите във Варна от разговора на Даниела Стойнова с кмета Коцев: Община Варна даде старт на летния..

публикувано на 19.05.24 в 11:04