Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забраняват за ползване няколко буни и мостик в Балчик

Снимката е илюстративна.
Снимка: Албена Иванова

За седем пристанищни обекта в община Балчик е издадена поредна година заповед да не се използват, тъй като са установени от Морска администрация несъответствия с изискванията на наредбата за експлоатационна годност. Забранява се швартоването на плавателни съдове, качването и слизането на хора от и на тях  до привеждането им в състояние, което не застрашава живота и здравето на хората, на: Северен и Южен мостик в курорта Албена, Буни с номера 1, 2 и 3 в Кранево, Мостик Боцманат - Балчик и буната от  пречиствателна станция - Балчик.
На местата, където се налага, ще бъдат подновени указателните табели, забраняващи акостирането, се казва в заповедта на кмета на община Балчик .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

102 конфискувани тротинетки във Варна за седмица

102 тротинетки конфискува Община Варна за малко повече от седмица, съобщи кметът Благомир Коцев в пост във Фейсбук.  "Както обещахме на варненци, това ще се случва с всяка електрическа тротинетка или велосипед, които нарушават обществения ред, като ползват общинска земя за търговска дейност без позволение", подчертава Коцев. На фирмите..

публикувано на 20.06.24 в 19:58

Актуалните възможности за еврофинансиране представят в Балчик

„Актуални възможности за финансиране с европейски средства 2024“ е темата на информационната среща, организирана в Балчик от Областния информационен център на 25 юни от 10.30 часа в Заседателна зала на Община Балчик, ет.1. Ще бъдат представени възможностите за финансиране на проекти в различни сфери: общини; образователни институции , свързани с..

публикувано на 20.06.24 в 19:40

Осем игрални и пет документални филма в Академия 2024 към Фестивала на БЧК

Осем игрални и пет документални филма са включени в Академия 2024 към Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми.  Програмата на Академия 2024 е посветена на хуманизма, околната среда, здравето и социалните иновации.  Събитията в трите модула - дискусионен форум, работилници и вечерни прожекции - се провеждат в Радио Варна и в..

публикувано на 20.06.24 в 18:15
Снимката е илюстративна, архив.

Нараства рискът от пожари в земеделски ниви и гори

Във връзка с настъпване на восъчна зрялост и с повишаването на температурите се увеличава и рискът от възникване и бързо разпространение на пожари в природата, предупреждават от Областната дирекция на МВР във Варна.  Правилата и нормите за пожарната безопасност при извършване на дейности в земеделските земи са регламентирани в Наредба за правилата и..

публикувано на 20.06.24 в 18:00
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Светият синод избра тримата кандидати за патриарх на България

Светият синод избра тримата митрополити - кандидати за патриарх на Българската православна църква и Софийската митрополия. Това са Врачанският митрополит Григорий, Видинският Данаил и Ловчанският Гавриил , предаде БНР.  В пълен състав от 14 митрополити се проведе заседанието на Светия синод. На влизане американският митрополит Йосиф обори..

публикувано на 20.06.24 в 17:51

Информационен ден за свободни работни места в Балчик на 27 юни

Информационен ден на открито за свободните работни места и схеми за заетост и обучение организира в Балчик дирекция „Бюро по труда“ в Добрич. Той ще се проведе от 9.30 до 14.30 часа на 27 юни, четвъртък.  Изнесени щандове ще бъдат разположени  на две места в Балчик – на главната улица "Черно море" в отсечката към местния клон на бюрото по труда..

публикувано на 20.06.24 в 16:50

Контрабанда на надуваеми лодки разкриха на „Капитан Андреево“

Двадесет надуваеми лодки задържаха митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверки на товарен автомобил и на микробус. Случаите са в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите, съобщиха от Агенция "Митници"...

публикувано на 20.06.24 в 16:38