Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По първи петли с Ваня Славова на 5 февруари

В предаването този понеделник звукорежисьор е Добо Мързов, от него очакваме зареждащи с енергия и ведро настроение песни.

Телефонът за връзка със студиото е 602-802 с код за Варна 052. Работи от 4 до 6 часа. Приема поздрави и усмихнати събеседници..., приема градивна критика и човешки съвети; споделяне и качествено общуване с отсрещната страна.

Темите, както винаги са разнообразни и по принцип изключват телефонни записи.

Нашите репортери имат грижа за живия звук в ефира.

Ето и какво може да очаквате:

Варненският алпинист Върбан Петков се завърна от Килиманджаро, 4-ят континентален първенец. Интервю на Румен Генов с него за абстракцията на подобно далечно пътешествие към върха.

И от Килиманджаро в Девня. За да разберем какво могат да видят туристите там.

 През тази година предстои цялостен ремонт, укрепване и осъвременяване на сградата на Музея на мозайките по проект, спечелен от Община Девня. Валерия Василева разговаря с Иван Сутев, историк и археолог, директор на Музея на мозайките в Девня.

Преди броение дни бе Сретение господне. От дълги години 2 февруари е голям празник в селата Голица, Кривини, Солник и Бърдарево в община Долни чифлик. За честванията в Кривини е репортажът на Сияна Спиридонова.

За Деня на лозарите и винарите катедра „Растениевъдство“ на Технически университет-Варна възобновява своя конкурс за най-добро домашно вино от реколта 2023.  Каква беше реколтата им и какви сортове вина са подадени за участие в конкурса чуйте ръководителя на катедра „Растениевъдство“ гл.ас.д-р Пламена Янкова  в интервю на Мариела Димитрова.

Именитият български художник Петър Лазаров дари 16 графики, приходите от продажбата, на които да подпомогнат дейността на фондацията и по-специално финансирането на екслибрис конкурса.Светлана Вълкова ни среща с художника.

Коментар на медийното говорене, от предаванията до рекламите, правят студенти, следващи специалност „Логопедия“ в Медицински университет-Варна.

Моноспектакълът "Виктория" с участието на актрисата Деница Даринова се игра наскоро във Варна.Още от разговора на Светлана Вълкова с Йордан Славейков.

Ефирно отиваме в село Млада гвардия. Казва се така, но в него няма млади хора вече. Селото се намира в община Ветрино, на 48 км от град Варна и на 17 км от град Провадия. С население близо 200 души. Една от жителките на Млада гвардия е Иванка Демирова.



По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 6 септември със Светлана Вълкова

Актьорът Станислав Кондов с не/празнични размисли С „Празничен разказ“ Варненската библиотека отбелязва две знаменателни дати в историята ни – Съединението и Независимостта на  България Документи за Съединението, съхранявани във Варненския архив „Монохромни съчинения“ – живопис на Юлиан Йорданов „Пейзажи на ума“ – изложба..

публикувано на 06.09.24 в 12:08

НОВИЯТ ДЕН на 6 септември

Честит празник! Честито Съединение на България! В предаването днес ще научите още за:  Варна е в центъра на събитията на 6 септември 1885 година, когато княз Александър I Батенберг пристига с файтон и се отправя направо към телеграфо-пощенската станция, която тогава се помещава на втория етаж в сградата на градския съвет. Посрещнат е с възторжени..

публикувано на 06.09.24 в 05:53

НА СВЕТЛО на 8 септември с Мариела Димитрова

Видеонаблюдението във Варна и мерките за сигурност около училищата преди първия учебен ден коментира днес пред журналисти заместник-кметът по сигурността Илия Коев. Репортаж в 14.20 часа.   Черноморска Бяла празнува 40 години от обявяването й за град. Един от гвоздеите в празничната програма е фотоизложба „Бяла в пейзажи“ със снимки на 16..

публикувано на 05.09.24 в 13:59

"Новият ден" на 5 септември

Докъде стигна казусът с проекта за новата сграда на Математическата гимназия във Варна?  Провокирани от изтичащите срокове и неяснотата какво следва след като в началото на август стана ясно, че трябва да бъдат гласувани пари за т.нар. комплексна оценка, да бъде съгласуван проекта с ВиК, ЕРП и кадастъра и да бъде кардинално решен проблемът със..

публикувано на 05.09.24 в 06:10
На светло

НА СВЕТЛО на 4 септември с Валерия Василева

Днес и утре от 11 до 16 часа мобилен екип на РЗИ-Варна до информационния център на ниво "0" в Гранд мол ще съдейства на гражданите да получат достъп до пациентското си досие през мобилния телефон. На извънредното си заседание днес общинските съветници от Община Добричка решиха, че жителите на общината ще решат дали да има или не..

публикувано на 04.09.24 в 13:55
Кътче от етнографския музей на открито „Етър“

НА СВЕТЛО на 3 септември с Валерия Василева

От утре в пункта на РЗИ пред Информационния щанд в Гранд Мол всеки български гражданин може да активира своето електронно здравно досие на мобилния си телефон. Във Варна днес предстои събитие от 35-то издание на Дните на японската култура в България - лекция и модно ревю „Пътешествие в света на кимоната“ с Минори Сугимото, първо ниво..

публикувано на 03.09.24 в 13:55

НОВИЯТ ДЕН на 3 септември с Мариела Димитрова

Нов вид измама заплашва редовно пазаруващите онлайн с доставка от куриер до адрес: доставя се непоръчвана стока с наложен платеж и без услугата „Преглед“. Очаквайки поредната пратка варненка плати близо 100 лв. за стока, която не е поръчвала, но... на пакета са посочени нейните имена и адрес . Настигайки куриера секунди по-късно той й отговаря:..

публикувано на 03.09.24 в 05:58