Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес: Промяна в маршрута на автобусите по линия 10 във Варна

Снимка: Радио Варна

От днес се въвежда промяна в маршрута на автобусна линия № 10, съобщиха от "Градски транспорт". 

След спирка „Янко Михайлов“ автобусите ще продължават по бул. „Левски“, ще обслужват спирки „Стадион Спартак“, „ХЕИ“, през автоподлеза на ул. „Царевец“ ще се връщат отново на бул. „Левски“, за да обслужат спирките „ХЕИ“ и „Стадион Спартак“. На кръстовището с ул. „Прилеп“ ще завиват наляво посока ул. „Отец Паисий“ и по утвърдения си маршрут до ЖП гара.


Няма да се обслужват автобусни спирки: „Струга“, „Победа“, „Вятърна мелница“, „Роза“, „Хаджи Димитър“, „Зеленика“.


 Маршрутните промени се налагат във връзка с изграждане на битова канализация и реконструкция на магистрален водопровод по бул. „Хр. Смирненски“ в участъка от кръстовището с ул. „Прилеп“ до кръстовището с ул. „Подвис“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинският съвет в Балчик заседава в четвъртък

Дневният ред включва предложение за дофинансиране бюджета на читалище „Просвета - 1901“ с. Оброчище с 12 хиляди лева, които ще подпомогнат участието на  представителен хор „Текенски напеви” в Международен фестивал „Prague Art Festival” в Прага, Чехия в периода 12-15 юли 2024 г. Докладите и обобщени отчети за приходите и разходите на читалищата в..

публикувано на 29.05.24 в 17:47

Улица "Сава Радулов" - дупка до дупка...

Огромни кратери пречат на движението  по улица "Сава Радулов" във Варна. Проблемът съществува от години, а на тази улица никога не е бил полаган нов асфалт, коментираха за Радио Варна живеещи и работещи в района. Въпреки че "Сава Радулов" се намира съвсем близо до улица "Чаталджа", където в момента текат ремонти, хората се питат кога и на тяхната..

публикувано на 29.05.24 в 16:55

Благотворително гребане 100 км в тандем на 1 юни пред Радио Варна

Заповядайте на  1 юни пред Радио Варна.  Включете се в благотворителното гребане  НИЕ СМЕ ЕДНО/ WE ARE ONE! Мей Максин  и  Николай Колев  ще гребат в тандем 100 км на гребен тренажор Concept 2. Спортното събитие за издръжливост цели набиране на средства за каузата  "Операция: Плюшено мече"  за образованието на младежи в неравностойно социално..

публикувано на 29.05.24 в 16:21
Снимката е илюстративна

Нощните автобуси и безплатният транспорт в дневния ред на сесията на ОбС-Варна

Общинският съвет във Варна ще проведе редовно заседание в четвъртък – 30 май, от 10 часа в зала "Пленарна". В предварителния дневен ред са включени 10 точки. Част от темите на сесията са посветени на обществения транспорт в града. Съветниците ще решат дали да се удължи работното време на няколко автобусни линии през активния туристически сезон. На..

публикувано на 29.05.24 в 15:32

Експерт: Не дрифт, а неопитността на водача, вряза кола в спирка във Варна

Младите шофьори не са достатъчно добре обучени да шофират безопасно. Общото между трагичния инцидент, при който загина пешеходец, ударен от кола на тротоара до бившия дом "Младост", и произшествието с врязал се автомобил на спирка срещу Окръжна болница, е неопитността на водачите. Това посочва главен инспектор Петко Камбуров, началник Сектор „Пътна..

публикувано на 29.05.24 в 15:10
Снимката е илюстративна

Домашен питбул нахапа до смърт 36-годишна жена във Варна

Домашен питбул нахапа до смърт 36-годишна жена. Районната прокуратура във Варна разследва случая. Инцидентът е възникнал днес преди обяд в дома на 36-годишната жена. Тя била захапана от домашното ѝ куче за ръката, в резултат от което е възникнала силна кръвозагуба. Жената е починала. Кучето - порода питбул, е обезвредено от мъжа, с когото..

публикувано на 29.05.24 в 15:09
Цар Фердинанд

Тленните останки на цар Фердинанд вече са в България

Тленните останки на цар Фердинанд вече са в София. Те бяха транспортирани от Германия до България с военен самолет съгласно приетото решение на Министерския съвет, предаде БТА.  Тленните останки на цар Фердинанд бяха пренесени от град Кобург в София с военен самолет, който кацна пред правителствения ВИП на летище София. Ковчегът беше свален и..

публикувано на 29.05.24 в 14:49