Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОбС-Варна прие декларация в подкрепа на хотелиерския бранш във връзка с перките в Черно море

Снимка: АП/БТА

Декларация в подкрепа на хотелиерския бранш за оттегляне на приетия на първо четене законопроект за възобновяеми енергийни източници в морските пространства приеха по време на заседанието си днес варненските общински съветници.

С 38 "за", 4 "против" и 6 "въздържал се" гласуваха предложението общинските съветници на редовната сесия на Общинския съвет, която се провежда в този час в зала "Пленарна" на Община Варна. 

Заседанието започна с три декларации, една от които - на партия "Възраждане", които се обявиха срещу закона за ветрогенераторите в Черно море. От ресторантьорския и хотелиерския бранш, както и от рибарския, също имаше представители по време на заседанието - Павлин Косев (председател на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация) и Емил Милев (председател на сдружение "Черноморски изгрев"), които призоваха общинските съветници да подкрепят с декларация това, че трябва да се оттегли законопроектът. 

"Доволен съм от решението, което взе Общината да подкрепи рибарския и туристическия сектор", коментира за Радио Варна Емил Милев. Той допълни, че има надежда законопроектът да бъде оттеглен. Единственият начин е той да бъде написан наново, допълни той. 

"Срещаме подкрепа навсякъде - за първи път има такова обединение  между рибарски сектор, туризъм, хотелиерство, зелени организации, граждански организации, земеделци. Всички сме зад една идея", посочи Милев: Предложението за приемане на декларацията е на общинския съветник Димитър Чутурков. От групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" четирима гласуваха против, а другите - "въздържал се". 

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите без ток на 17 април

В периода 15.04.2024 - 19.04.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Гроздьово – клиентите, електрозахранени от ТП 9 и МТП 10. Ще се редува поетапно изключване на отделни улици, така че да не се лишават от..

публикувано на 17.04.24 в 05:50
Есенно море

Облачно, но топло време в сряда, следобед се очакват превалявания

Утрото в сряда ни посреща с топло време и лек вятър. Днес ще има променлива, по-значителна средна и висока облачност. Главно след обяд от северозапад ще паднаткраткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки.Вечерта и през нощта валежите ще обхванат целия район, тогава се очакват и по-значителни количества.Ще духа..

публикувано на 17.04.24 в 05:49

Добрич счупи 114-годишен температурен рекорд

Добрич подобри температурен рекорд от 1910 година. Днес живакът стигна близо 30 градуса (29.5), а преди повече от век на този ден е било 28 градуса. В Русе термометрите измериха близо 32 градуса.  През денонощието облачността в Източна България ще е променлива с краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа умерен,..

публикувано на 16.04.24 в 18:56

Дават на прокуратурата ръководителката на проекта за интегриран градски транспорт във Варна

Сигнал до прокуратурата за нанасяне на особено големи финансови щети в системата на градския транспорт от страна на Биляна Якова ще подаде Община Варна в близките дни. Тече процес на окомплектоване на данни и документи, които доказват това по безспорен начин. Нейните медийни изяви могат да се окачествят като опит да изпревари производството срещу самата..

публикувано на 16.04.24 в 17:08

Откриват новата автогара във Варна в края на май

Новата автогара във Варна ще бъде открита в края на месец май, това съобщи за Радио Варна нейният управител Веселин Михайлов. Първоначално се очакваше ремонтът да приключи за великденските празници.  Забавянето е по обективни причини, каза Михайлов без да дава повече подробности. Подписани са анекси към договорите с фирмите-изпълнители на ремонтните..

публикувано на 16.04.24 в 16:55

Министърът на земеделието подаде оставка

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, потвърдиха за "Хоризонт" от Министерския съвет.  Вътев беше един от четиримата министри на редовното правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които запазиха постовете си и в служебния кабинет.  Пребиваването му в министерството на земеделието до момента е свързано с редица законодателни инициативи,..

публикувано на 16.04.24 в 16:11

Увеличават персонала на Комплекса за социални услуги във Варна

Увеличаване на числеността на персонала на Комплекса за социални услуги за деца и семейства гласува Временната комисия „Структури и общинска администрация“ към местния парламент във Варна. С пълно единодушие съветниците дадоха съгласието си да се увеличи с един броят на служителите в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания,..

публикувано на 16.04.24 в 16:03