Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подаваме годишни данъчни декларации в девет пощенски станции във Варна

2
ТД на НАП-Варна
Снимка: Румен Сарандев

В девет пощенски станции във Варненска област могат да се подават годишни данъчни декларации за доходи, изплатени на физически лица. От Националната агенция за приходите във Варна уточняват, че служителите там са обучени в реда по прием на формулярите. Те следят за задължителни данни и подписи на подателя, банкова сметка при необходимост от възстановяване на надвнесен данък, задължителни приложения в зависимост от вида изплатен доход, приложени документи и допълнителни декларации за ползване на дадено облекчение.




От подаване на годишни данъчни декларации на пощенско гише се възползват предимно клиенти на НАП, които нямат възможност за онлайн деклариране. Данъчните напомнят, че най-лесният и бърз начин за деклариране на доходите е през Портала за електронни услуги, с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис (КЕП). От началото на кампанията за деклариране на доходите в НАП Варна са подадени над 4 600 подоходни декларации. В началото на март в е-Портала на приходната агенция ще бъде достъпна предварително попълнена данъчна декларация.

Срокът за ползване на 5 % отстъпка за ранно онлайн деклариране и плащане е първи април, а крайният срок за обявяване на доходите и плащане на дължимия данък върху общата годишна данъчна основа е 30.04.2024 г. Размерът на отстъпката от 5 % от данъка за довнасяне не може да надвишава 500 лв., а условие за нейното ползване е лицето да няма неплатени публични задължения. Това важи и за всички данъчни облекчения, напомнят още от офиса на НАП в черноморския град.

Допълнителна информация за подаването на декларации, плащането на дължими суми и ползването на различни данъчни облекчения може да се получи в сайта на приходната агенция и на телефона на Информационния център на НАП: 0700 18 700 на цена, съгласно тарифата на съответния оператор.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Насрочиха дата за разпоредително заседание по делото за замърсяване на Варненското езеро

Насрочиха дата за разпоредително заседание по делото за замърсяване на Варненското езеро по повторно внесен обвинителен акт от прокуратурата, съобщават от Окръжен съд - Варна. Като обвиняем пред съда на 26 юни ще се яви единствено бившият кмет на Варна Иван Портних с адв. Менко Менков. На бившия кмет на морския град е повдигнато обвинение, че като..

публикувано на 18.06.24 в 18:45
Кирил Петков

Кирил Петков: ПП-ДБ няма да подкрепи Рая Назарян за председател на НС

ПП-ДБ няма да подкрепи кандидатурата на Рая Назарян за председател на Народното събрание. Това обяви съпредседателят на коалицията Кирил Петков, предаде БГНЕС. Петков обяви, че от ПП-ДБ няма да предлагат друга кандидатура. "Твърдо оставаме опозиция. Борисов трябва да понесе две отговорности. Първата е, че не си спази уговорката за ротацията и падна..

публикувано на 18.06.24 в 18:45
Бойко Борисов

Борисов: Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно

Към днешна дата съставянето на правителство не е възможно – това обяви в централата на партията си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред избраните за депутати от ГЕРБ-СДС, предаде БНР. На утрешното първо заседание на 50-то Народно събрание ГЕРБ-СДС ще предложат Рая Назарян от преговорния екип за председател на Народното събрание.  От гласуването на Рая..

публикувано на 18.06.24 в 18:05

Настройката на 22 светофара във Варна се извършва след съгласуване с МРРБ

Настройването на режимите на 22 светофара във Варна се извършва след съгласуване с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това обясни директорът на общинското предприятие "ТАСРУД" Георги Киряков . Причината е , че светофарните уредби са подменени с европейски средства по проекта за интегриран градски транспорт. По думите му винаги..

обновено на 18.06.24 в 18:04

Кърпежите по Аспаруховия мост приключват още тази вечер

Кърпежите по Аспаруховия мост ще продължат след 20,00 часа днес, аварийните ремонти на настилката трябва да приключат по-рано - още тази вечер. Извъндоговорният график на работа след 20,00 часа вече е уговорен с фирмата-изпълнител, посочват от общинската пресслужба. Пътното платно е освободено от тежка техника от 16,00 часа, за да се избегнат..

публикувано на 18.06.24 в 17:11

Нов влак ще стига от София до Бургас за по-малко от 6 часа

Нов влак от София за Бургас и от Бургас за София тръгва през летния сезон. Той ще пътува с композиция от изцяло новодоставени вагони, съобщават от БДЖ. Първият влак ще потегли на 22 юни /събота/ и ще се движи всеки ден до края на летния сезон. Композицията ще бъде съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за трудноподвижни..

публикувано на 18.06.24 в 15:51

Натоварено движение на Аспаруховия мост заради частичните ремонти (обновена)

Натоварено е движението на Аспаруховия мост във Варна, най-вече в участъка откъм улица "Девня", видя репортер на Радио Варна. В посока Варна се преминава свободно, но в участъка в посока квартал "Аспарухово" и Бургас движението е изключително затруднено.  В началото на моста има стоварена строителна техника, на няколко места е изрязана асфалтовата..

обновено на 18.06.24 в 14:36