Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рибари ще обжалват заповед за забрана на швартоване на 34 лодкостоянки по Северното Черноморие

Те са поискали среща с кмета и областния управител на Варна

Снимката е илюстративна
Снимка: Община Варна

Заповед за забрана на швартоването на плавателни съдове на 34 от общо 60 лодкостоянки по Северното Черноморие е издал к.д.п Валентин Енчев - директорът на дирекция „Морска администрация – Варна“. По този повод рибарите са поискали среща с областния управител и с кмета на Варна. Те ще обжалват заповедта, съобщи Коста Стоянов – народен представител от "Възраждане". 

"Темата се повдига винаги преди избори или с цел да се извиват ръцете на рибарите. Ние смятаме, че поводът е такъв, тъй като предстои ротация", коментира Стоянов. По думите му директорът на "Морска администрация" - Варна в заповедта си е забранил швартоването на плавателни съдове, качването и слизането на хора от тях, на 34 обекта от Варна до Шабла.

„Възраждане“ ще внесе парламентарно питане до министъра на транспорта и съобщенията за състоянието и собствеността на рибарските съоръжения по Северното Черноморие, съобщи още  депутатът Коста Стоянов. Стоянов посочи още, че в питането си до министъра на транспорта „Възраждане“ ще настоява съоръженията най-после да бъдат регистрирани, да се уреди собствеността им, както и да се предвидят средства за ремонта им.

Подробностите:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Последствия от руска атака срещу Одеса, 21 юли 2023 г.

Русия е свалила 17 украински дрона

Русия свали 17 украински дрона през нощта в няколко западни региона, съобщи министерството на отбраната.  „Системите за противовъздушна отбрана са прехванали и унищожили 17 украински БПЛА“, каза министерството в публикация в Telegram.  Повечето от безпилотните самолети са били свалени в региони, които граничат с Украйна, като девет са свалени..

публикувано на 28.04.24 в 08:46

Откриха националното изложение за цветя "Флора 2024" в Бургас

Рози и орхидеи са хитът на националното изложение за цветя „Флора 2024“ в Бургас. Над 90 фирми участват в него. Изложбени и търговски зони с красиви сезонни цветя, аранжировки и цветни арт инсталации ще видят бургазлии и гостите на града в откритите площи и залите на Експозиционния център в Морската градина.  Десетки бургазлии и гости на..

публикувано на 28.04.24 в 08:44

Широкото използване на антибиотици при Ковид е допринесло за антимикробна резистентност

Широкото използване на антибиотици по целия свят по време на пандемията с Ковид-19 може да е увеличило "тихото" разпространяване на антимикробната резистентност. Това сочат нови данни на Световната здравна организация.  Само 8 процента от хоспитализираните пациенти с Ковид-19 са имали и допълнителна бактериална инфекция, която да е изисквала..

публикувано на 28.04.24 в 08:41

Над 120 тона отпадъци, многократно повече от обичайното количество за ден, към сметището в село Въглен

Стотици варненци се включиха в кампанията на Община Варна за почистването на града Това не е еднодневна акция, а процес, който ще продължи, коментира кметът Благомир Коцев Към сметището в село Въглен са извозени над 120 тона отпадъци, многократно повече от обичайното количество за ден Стотици варненци във всички райони на града и петте..

публикувано на 28.04.24 в 08:37

Цветница е!

Цветница е подвижен християнски, но и народен празник, който се празнува, както в православната, така и в католическата и протестантската църкви една седмица преди Великден, в неделята след Лазаровден. Нарича се още Връбница, Цветна неделя, Вая (Вайя), Куклинден или Палмова неделя(в западните..

публикувано на 28.04.24 в 08:29
Есенно море

Времето днес- слънчево до обяд, в късните следобедни часове е възможно да превали

Днес ще има променлива облачност, до обяд с повече слънчеви часове. Привечер, главно по крайбрежието с временни по-значителни увеличения на облачността не е изключено да превали и прегърми. Максимални температури от 19° до 24°, само по крайбрежието ще останат малко по-ниски между 15° и 20°. За Варна 19°. Вълнение на морето 2-3 бала...

обновено на 28.04.24 в 08:23

Отново без вода в ж.к. Бриз

От вчера жителите на част от ж.к. Бриз имат проблеми с водоподаването. Днес в 16.00 часа водата в част от жилищния комплекс отново беше спряна, а причината за това е авария, предизвикана от частна фирма, съобщават от ВиК Варна. Очаква се водоподаването да бъде възстановено около 18.00 часа.

публикувано на 27.04.24 в 16:58