Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томислав Дончев определи ротацията в този й вид като безсмислена

Томислав Дончев
Снимка: БГНЕС

Ротацията в този ѝ вид е безсмислена, заяви по време на Националното съвещание на ГЕРБ заместник-председателят на партията Томислав Дончев. Той определи последните 9 месеца като пропилени и коалиционното споразумение е последен шанс правилата в управлението да станат нормални.

"Единственото съвършено сигурно е, че нещата не могат да продължат така! Ние не можем да допуснем Министерски съвет да е нещо средно между стажантска програма и туристическа агенция. Не може да оставим Мария заложник в Министерския съвет - по цял ден да се обяснява за действията или бездействията на не особено адекватни министри", каза Дончев, предаде БНР.
 

Необходим е ясен ангажимент за спазване на принципи в управлението и ясен механизъм за вземане на решения, подчерта вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, която, ако се случи ротацията, ще поеме премиерския пост. Тя беше категорична, че ГЕРБ трябва да имат тежест в управлението:

"Факт е, че ГЕРБ - победител на изборите с най-много гласове в НС, най-голямата и най-силната партия - няма усещането за равнопоставеност в правителството. България има нужда от редовно и стабилно управление, но то е възможно само с ГЕРБ-СДС. Ако ще има България стабилно правителство, то думата на партията ще тежи! Ако ще се вземат решения, то те трябва да отразяват и нашите искания и грижа за хората. Това искахме преди 9 месеца, това искаме и сега - ясна отговорност за правителство, изпълняващо ангажименти за цял мандат".

В изказвания по време на форума се чуха призиви за предсрочни избори, които бяха съпроводени от ръкопляскания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Екскурзоводи против становище на КЗК, според което всеки може да упражнява професията с информация от нета

Организациите на екскурзоводите у нас са готови да обжалват решение на Комисията за защита на конкуренцията, с което отпада регулацията и необходимостта от лиценз на професията и   позволява чуждестранни екскурзоводи да изнасят беседи у нас. Това каза Христина Неделчева от Съюза на българските екскурзоводи за Радио Варна. По думите й становището..

обновено на 27.05.24 в 11:06

55 000 четвъртокласници на НВО по БЕЛ и по математика

Националното външно оценяване в края на 4-ти клас по български език и литература и по математика ще се проведе днес.  Децата трябва да покажат наученото чрез решаване на тест в рамките на 60 минути.  Решаването на теста предполага отбелязване на избран верен отговор или записване на свободен отговор в отделна бланка.  За учениците със специални..

публикувано на 27.05.24 в 07:08

Адресите без ток днес

·   На  27.05.2024  г. В периода  08:30  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна - карето, заключено между бул. Цар Освободител, ул. Славянска, ул. Македония, ул. Стефан Караджа,..

публикувано на 27.05.24 в 06:19
Яйлата

Постепенно увеличение на облачността и слабо захлаждане в понеделник

Денят ще започне с предимно слънчево време, но от север облачността постепенно ще се увеличи и на места, главно по Северното Черноморие ще има валежи от дъжд. Възможни са и гръмотевици. Ще духа предимно умерен вятър от север, който до вечерта във вътрешността на района ще отслабне. С него ще проникне по-хладен въздух и дневните температури ще се..

публикувано на 27.05.24 в 06:18

Шествието на привържениците на Черно море

Шествието е във връзка с успешното завършване на сезона за варненския клуб и мача с отбора на Крумовград от последния кръг на първенството.  Той започва в 18 и 30 на стадион „Тича“.  "Моряците" гарантират сребърните медали в първенството и през новия сезон ще играят в европейския турнир "Лигата на конференциите"...

публикувано на 26.05.24 в 16:56

Шофьор оцеля по чудо при ужасяваща катастрофа в София

Шофьор е оцелял по чудо при ужасяваща катастрофа в столицата, видя репортер на БГНЕС. Тежкият пътен инцидент е станал на столичния булевард "Ботевградско шосе". По първоначална информация автомобилът е самокатастрофирал. Пътната мантинела е разрязала..

публикувано на 26.05.24 в 13:29

Арсений е новият Сливенски митрополит

Светият Синод на Българската православна църква избра знеполския епископ Арсений за нов Сливенски митрополит. Той получи гласовете на 7 от духовниците, предаде репортер на БГНЕС. За Арсений гласуваха Великотърновски Григорий, Плевенски Игнатий, Пловдивски Николай, Западно- и Средноевропейски Антоний,..

публикувано на 26.05.24 в 11:24